Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

KOBİ'lere AB desteği

Avrupa Birliği, 2007-2013 yıllarını kapsayan, KOBİ'ler ve işletmelere yönelik "Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Çerçeve Programı" hazırladı. Program çerçevesinde KOBİ'lere, girişimcilik, bilgi ve iletişim teknolojilerinden yararlanmaları için 3,6 milyar avro ayrıldı.


Boğaz'a yeni tüp tünel

stanbul'un iki yakasını denizin altından bağlayacak lastik tekerlekli araçların geçebileceği yeni tüp tünelin yapım ihalesi, 17 Mart'ta gerçekleştiril

Erdoğan, doğalgaz için Ahmedinejad ile görüşecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile görüşüp, doğalgaz kesintisinin sona erdirilmesini isteyeceğini söyledi.


  Sanayi üretimi geçen yıla göre geriledi

Türkiye'nin sanayi üretimi, 2007 yılının Kasım ayında, 2006 yılının aynı ayına kıyasla yüzde 7,7 oranında arttı. Sanayi üretimindeki artış, 2006 yılının Kasım ayında yüzde 11,6 olmuştu.


  Memur emeklilerine yüzde 3,45 zam

Memur emekli maaşlarında yılın ilk yarısında yüzde 2.62 ile yüzde 3.45 arasında artış olacak. 1'ün 4'ünden maaş alan bir öğretmen emeklisinin maaşı 983 YTL'ye yükseldi.


  Tarımdan kazanıp, bilime yatıracaklar

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman, Sivaslı ve Eşme ilçelerinde üniversiteye tahsis edilen arazilerde organik tarım yapılacağını belirterek, buradan sağlanacak gelirin bilim için harcanacağını bildirdi.


  TÜPRAŞ, akaryakıtı demiryolu ile taşıyacak

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TÜPRAŞ), demiryolu ile akaryakıt taşımacılığına başlıyor. TÜPRAŞ'ın resmi dergisi olan 'Rafin' de yer alan bilgilere göre; kurum kendi ürünlerinin yurtiçi taşımalarında demiryolu kullanacak şekilde organize olduğu bildirildi.


  Ülker, Uno Ekmek'in yarısını aldı

Ülker Bisküvi'nin yüzde 10 iştiraki bulunan Ülker grup şirketlerinden Fresh Cake, Unmaş Unlu Mamuller (Uno Ekmek) ve Doruk Unlu Mamuller'in yüzde 50'şer hissesini satın aldı.


  Albayrak Gayrimenkul Yatırım halka arza hazırlanıyor

Albayrak Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Albayrak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), hisselerinin yüzde 49'luk bölümünü halka arz etmek üzere Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvurdu.


  Daihatsu pazarlama müdürlüğüne Aşıkoğlu atandı

Daihatsu Türkiye Motorlu Araçlar A.Ş. Satış ve Pazarlama Müdürlüğü görevine Gökhan Aşıkoğlu atandı.


  Kuraklık, enerji üretimini de azalttı

Elazığ'ın Keban ilçesinde Fırat Nehri üzerinde kurulu, Türkiye'nin sayılı büyük barajlarından Keban Barajı'nda, 2007 yılında hedeflenenin altında enerji üretildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri