Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Terör örgütü sonun başlangıcında

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokrasi, hukuk ve adaletin güçlenmesinin, Ankara'nın bütün kurumlarıyla birlikte kalbini Anadolu'ya vermesinin ve vatandaşın devletiyle bütünleşmesinin, teröristlerin tabanını kuruttuğunu bildirerek, ''Uluslararası uyuşturucu mafyasının maşası olarak onlarla sarmal halinde iç içe geçen bu cinayet şebekesi açık söylüyorum; sonun başlangıcına yaklaşmıştır'' dedi.


Yeni süreçte sabırlı olunmalı

Son gelişmelerle PKK'nın iyice köşeye sıkıştığını belirten Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Başkanı Doç. Dr. Sedat Laçiner, şehir mer

Diyarbakır'da bir acı daha

Diyarbakır'daki bombalı saldırıdan sonra ağır yaralı olarak Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi'ne kaldırılan Engin


  DTP: Elimizi taşın altına koymaya hazırız

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, ''Sorunların barışçıl yollarla çözülmesi için elimizi taşın altına koymaya hazırız'' dedi.


  Şahin: 301. maddede sorun kalmadı

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, TCK'nın 301. maddesine ilişkin teklifin bir an önce TBMM Başkanlığına verilmesinde hiçbir sorun olmadığını belirterek, "Bu hafta verilmesi iyi olur. Çünkü bir sorun kalmadı" dedi.


  MHP, 301'den vazgeçmiyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Bilinmelidir ki MHP, Türk Ceza Kanununun (TCK) 301. maddesiyle ilgili değişikliklere tamamıyla karşıdır, her türlü teklife kapalıdır'' dedi.


  Toptan: Meclis'teki DTP'den şikâyetim yok

TBMM Başkanı Köksal Toptan, DTP'nin Parlamento içerisindeki çalışmalarla ilgili bir şikâyeti olmadığını, Parlamento dışı bir takım söylem ve eylemlerini yeni baştan gözden geçirmesi gerektiğini belirtti.


  YÖK şeffaf ve hesap verebilir olmalı

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, YÖK'ün şeffaf ve hesap verebilir olması gerektiğini söyledi.


  Türkiye'nin, Avrupa'daki geleceği 301'e bağlı

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi Türkiye'nin Avrupa'daki geleceğinin düşünce özgürlüğünün akibetine bağlı olduğu değerlendirmesinde bulundu.


  Fransız bakandan AB üyeliğine destek

Fransa'nın Avrupa işlerinden sorumlu bakanı Jean-Pierre Jouyet, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliğini prensipte desteklediğini belirterek, bu noktada Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'yle farklı görüşleri savunduklarını kaydetti.


  Adana'da 4 otomobil kundaklandı

Adana'da, park halindeki 4 otomobil kundaklandı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yanan otomobilleri kısa sürede söndürdü.


  İngiliz Üniversitesi'nden Risâle-i Nur programı

İngiltere'nin saygın üniversitelerinden Durham Üniversitesi'nde Bediüzzaman Said Nursî'nin Risale-i Nur eserleri, düşünceleri ve öğretileri ile ilgili doktora ve araştırma çalışmaları yürütecek olan Risale-i Nur Araştırmaları Programı başlatıldı.


  Soğuk havalar, yüz felcine sebep olabilir

Dondurucu soğuklar yüz felci riskini de beraberinde getiriyor. Uzmanlar atkı bere gibi giysiler olmadan vatandaşların kesinlikle dışarı çıkmaması gerektiğini söylerken ani ısı değişikliklerinden de kaçınılmasını gerektiğini belirtiyor.


  Ladik Gölü buz tuttu

Samsun'un Ladik ilçesinde bulunan ve biyolojik zenginlik açısından önemli sulak alanlardan Ladik Gölü'nün yüzeyinde 25 santim kalınlığında buz tabakası oluştu.


  Erkek sürücü, kadın polise itiraz etmiyor

Konya'da kadın trafik polisi sayısının artırılması sayesinde, sürücülerin yapılan uygulamalara itirazlarının ve şiddete yönelik davranışlarının azaldığı bildirildi.


  TÜRES afetzedeye yemek verecek

Türk Kızılay'ı, Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) ile "Afet Koordinasyon ve İşbirliği" anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre, muhtemel afet durumlarında TÜRES, afetzedelerin beslenme ihtiyacını karşılayacak.


  Şeyh Şamil'in adı camide yaşayacak

Kafkas Kartalı olarak anılan Şeyh Şamil'in adı Yalova Merkez Mustafa Kemal Paşa Mahallesine yaptırılacak camide yaşatılacak.


  Miniklere tüketici eğitimi

Tüketiciler Birliği Konya Şubesi tarafından hazırlanan yaklaşık 85 bin YTL bütçeli proje kapsamında ilk ve orta öğretim okullarında öğretmen ve öğrencilere yönelik tüketici haklarına yönelik eğitim verilecek, kitapçıklar dağıtılacak.


  Ayakkabıda hastalık riski

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, ''Ayakkabıların altına bulaşan mikroplar ev havasını kirletir ve alerji, astım nöbetlerini ortaya çıkarır'' dedi.


  Bir asırlık Hicaz demiryolunun adı değişti, ama şanı değişmeyecek

Hicaz Demiryolu" adı "İstanbul-Mekke Demiryolu" olarak değiştirildi. Mekke'den Avrupa'ya kesintisiz tren yolculuğu yapılmasını sağlayacak demiryolu projesi için destek istenen Suudi Arabistan yetkilileri destek için demir yolunun tarihî adının değiştirilmesini şart koştu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri