Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Hoca'nın logosu hazır

Nasreddin Hoca'nın 800. doğum yıl dönümü faaliyetlerinde kullanılacak kurumsal logo hazır. Logonun üzerinde, öncekinde olduğu gibi Nasreddin Hoca eşeğe ters binmiş şekilde gösteriliyor. Bunun yanı sıra logoda 2008 yazısı bulunuyor. 2008, tersten okunduğunda 800. olarak okunacak şekilde yer alıyor.



Minikler Mevlânâ'yı anlattı

Zeytinburnu'nda ilköğretim okulu öğrencileri, Mevlânâ'yı anma faaliyetleri kapsamında iki ay gibi kısa bir sürede 9 bine yakın resim yaptı. "Gel Ne Olursan Ol Yine De Gel" isimli sergi için yaklaşık üç bin mevcudu bulunan okulda öğrencilerin kimi 5 kimi de 10'ar eserle sergiye katıldı.



Akif İnan anıldı

Ümraniye Belediyesi, Türk şiirinin tanınmış şairlerinden Mehmet Akif İnan'ı, vefatının 8. yıldönümünde düzenlediği bir geceyle andı. Gecede konuşan yakın dostları, İnan'ın şair ve sendikacı yönleri üzerine konuşmalar yaptı.



Sulukule'ye Osmanlı mimarîsi

Sulukule'de oturan Roman vatandaşların, "yerlerinden ve yurtlarından" olacakları endişesiyle uzun süredir karşı çıktıkları projeyle bu bölge, Osmanlı mimarisiyle yeniden şekillenecek.



Kitap "engel" tanımıyor

Muğla PTT Müdürü Halit Taşpınar, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı'nın, halk kütüphanelerinin, türlü fiziksel engelleri olan ve yerleşik kütüphaneyi doğrudan kullanmayanlara da hizmet vermesi amacıyla hazırladığı "Halk Kütüphanelerinden Eve Teslim Kitap Projesi"nin Muğla'da daha iyi tanıtılması için çalıştıklarını söyledi.



Mehter gençlerle yaşatılacak

Yenimahalle Belediyesince, müziğe yetenekli gençlerden "Mehter Takımı ve Gençler Orkestrası" kurulacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri