Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD, Afganistan'a yeni bölük gönderiyor

ABD, baharda Taliban saldırılarının çoğalmasının beklendiği Afganistan'daki muharip birlik gücünü arttırmak için 3200 deniz piyadesi daha gönderiyor.

Amerikalı askerî yetkililer, konuşlanma tamamlandığında ABD'nin Afganistan'daki asker sayısının 30 bini aşacağını ve bunun Dünya Ticaret Merkezi ve Pentagon'a saldırılardan sonra 2001'de başlatılan işgalden bu yana en yüksek rakam olacağını belirttiler.

Askerî makamların Afganistan'a gidecek deniz piyadeleri ve ailelerini durumdan hafta sonunda haberdar ettikleri ifade edilirken, Savunma Bakanı Robert Gates'in ek asker konuşlandırma kararnamesini yakında imzalamasının beklendiği kaydedildi.

Kaynaklar, Afganistan'daki Amerikalı komutanların gelecek aylarda artması beklenen saldırıları ve şiddet olaylarını göğüslemek için 7500 ek asker talebinde bulunmalarına karşın, Savunma Bakanı Gates'in eksikliğin diğer NATO ülkelerinden gönderilecek askerlerle tamamlanmasında ısrarlı olduğunu belirttiler.

ABD'nin şu anda Afganistan'da 27 bin civarında askerî bulunuyor.

Bunların 14 bini NATO komutası altındaki koalisyon güçleri içinde görev yaparken, 13 bini Afgan askeri güçlerini eğitiyor ve El Kaide mensupları ile Taliban militanlarını yakalamak için uğraş veriyor.

/ ANKARA

16.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Rice'dan Maliki'ye teşekkür ve talimat ziyareti

  İngilizler, İtalya'da darbe planlamış

  ABD, Afganistan'a yeni bölük gönderiyor

  Müşerref'in zanlılarına ömür boyu hapis

  Müşerref'ten orduya vur emri

  Sarkozy'nin oğlu ölüm tehditleri alıyor

  Mahatma Gandi'nin külleri Umman denizine serpilecek


 Son Dakika Haberleri