Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Dergilerde bu ay

Somuncu Baba 2008'i

"Medeniyet" dosyasıyla karşıladı

Somuncu Baba Dergisi, 2008 yılını "Medeniyet" dosyasıyla karşıladı. 87. kez okuyucusuyla buluşan dergi, yeni yılda bazı tasarım ve muhteva değişikliklerini de ihmal etmedi. Dosya konusuna değinen başyazısında "İslâm medeniyeti, Kur'ân ve sünnet merkezli bir hayat tarzını insanlığa sunan İlâhî nizamdır" vurgusunu yapan Genel Yayın Yönetmeni İsmail Palakoğlu, medeniyetin, her bakımdan ilkelliği terk etme, ilerleme istikametinde inkişaf etme olduğunu vurguluyor.

Devletin milletinden, milletin devletine

Aylık düşünce, siyaset ve kültür dergisi Umran, 2008 yılının ilk sayısında yenilenen iç dizaynı ve elbette her zamanki gibi zengin muhtevasıyla okuyucuya merhaba dedi. Cevat Özkaya, Burhanettin Can, Mustafa Aydın ve Haşmet Demirel gibi isimlerin pekçok farklı gösterge üzerinden tartıştıkları devletin mahiyeti ve millet iradesinin rolü konuları derginin Ocak sayısında kapağı işgal ediyor.

0 (212) 640 0122

Tasavvufa "güncel" bir bakış

10. yaşına giren "aylık tasavvufî dergi" Semerkand, Ocak sayısını "Tasavvufa bakışta güncel sorunlar"a ayırmış. Dergide "İslâmsız tasavvuf modası" eleştirilirken, "Hz. Mevlânâ istismarı"na da dikkat çekiliyor. Kapak dosyası dışında ise,

Ahmet Alemdar, "Doğruluktan yansıyan hakikat"i, Kürşad Salih Yaman, "Ölümü hatırlamak"ı, Elvida Ünlü, "İzlere basarak yolda olmak"ı anlatıyor. "Kapıyı kapat dünyanın tozu giriyor" diyen Ruhan Umut, "Aşıklar ölmez, nura çevrilir" diye yazan ise T. Ziya Ergünel.

0 (216) 311 13 35

2007'ye "Genç"çe bakış

Aylık gençlik dergilerinden Genç'in Ocak gündemi 2007. "2007'yi nasıl bilirdiniz?" diye soran Genç'te, yılın olaylarından kilometre taşları sıralanarak, okuyucuların gözünün önünden film şeridi gibi geçiriliyor. Dergide Amerikalı siyah lider Dhroruba ile bir röportaja da yer veriliyor. Dhoruba, "Haksızlıkla mücadele etmedikçe geleceğiniz olmayacak" diyor. Genç'in bir de genç mizah eki var: Cafcaf.

0 (212) 671 07 00

Geçen yılın sermayesi

2008'i "Sermayesi eriyen adama acıyın" kapağıyla karşılayan Altınoluk, geçmiş yılın muhasebesini yapmaya çağırıyor. Prof. Dr. M. Yaşar Kandemir, "Müslümanın dünya ile imtihanı"nı anlatırken, Cafer Durmuş, "Niçin asra yemin ediliyor?" sorusuna cevap arıyor.

0 (212) 671 07 00

"Sözü güle dolayan" dergi

Yedi İklim'in son sayısı okuyucularıyla buluştu. Ali Haydar Aksal, "Editörden"de şunları ifade ediyor: "Hayatın doğasında söz vardır. Söz vardır.. söz vardır.. Bir sözün birincil olanından kararlıyız. İnsan sözünün özgün, güzel, iyi ve bilinç taşıyanından yanayız. Sözün asilinden ve ruhu olanından. Sözün gül ve ruh taşıyanından. Kıpkırmızı, kan kırmızı, yani gül kırmızı olanından yana."

0 (216) 399 19 94

"Kent dindalığı"na dair

"Moral Dünyası"nın bu ayki kapak dosyası "Modern zamanların yeni kavramı kent dindarlığı"na dair. Konuyla ilgili iki röportaja yer verilmiş dergide. Birinde gazeteci yazar Mehmet Altan "Dinin kültürel boyutlarının ihmal edilmesiyle kent dindarlığı kayboldu" derken, diğerinde sosyolog Dr. Fatma Karabıyık Barbarosoğlu, "Kent, insanları daha fazla 'dindarlaşma'ya zorluyor" değerlendirmesinde bulunuyor.

0 (212) 652 76 66

Yeni bir soluk: Elif

Edebiyat kültür ve san'at dergisi Elif, ilk sayısıyla okuyucularına merhaba dedi. İlk sayısında Sezai Karakoç dosyasını sunan dergide, Nejat Aday imzalı "Diriliş ve Sezai Karakoç" makalenin yanı sıra, "Sezai Karakoç Bediüzzaman'ı anlatıyor" başlıklı bir yazı yer alıyor. Elif'te ayrıca Kanadalı gazeteci yazar Fred A. Reed ile yapılmış bir röportaj da var. Reed, röportajda, "Bediüzzaman bilinmeyen Türkiye'yi temsil ediyor" değerlendirmesinde bulunuyor.

0 (212) 465 69 66

16.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Müzeler kayıt altına alınıyor

  Mehmet Âkif Vakfından Gül'e mektup

  Dergilerde bu ay


 Son Dakika Haberleri