Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kenya'da şiddetin faturası çocuklara

UNICEF, Kenya'daki şiddet olaylarının bedelini çocukların ödediğini bildirdi. UNICEF'in yayımladığı bildiride, ülkede yapılan seçimlerin sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan şiddet olayları yüzünden en az 100 bin çocuğun yerlerinden olduğunun düşünüldüğü belirtildi.

Bildiride, krizin başlangıcından bu yana yaklaşık 75 bin çocuğun, arazilerde, karakollarda ve kiliselerde kurulan 100'den fazla mülteci kampında yaşadığının sanıldığı kaydedildi.

UNICEF, ülkede okulların yeniden açıldığını ancak birçok çocuğun evlerini terk etmek zorunda kalması veya ailelerinin güvenlik gerekçesiyle okula göndermemesi yüzünden bu okulların çoğunun boş olduğunu belirtti.

Çocuklardan bazılarının, evlerinin yanıp yıkılması ve yakınları veya komşularının vahşice öldürülmesi gibi şiddet eylemlerine şahit olduğuna dikkat çekildi. Bildiride, okul ile sağlık, hijyen ve beslenme gibi acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla birçok bölgede çadırlar kurulduğu açıklandı. Kenya'da, Mwai Kibaki'nin ikinci kez başkan seçildiğinin açıklanmasının ardından aralık sonundan beri meydana gelen şiddet eylemlerinde ölenlerin sayısı 700'ü aştı, 200 bin kişi evini terk etmek zorunda kaldı.

/ NAİROBİ

19.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail: Kan dökmeye devam

  Abbas'tan sert çıkış

  Ban Ki-mun artan şiddetten endişeli

  İsrail, yardım sevkiyatlarını engelledi

  Kenya'da şiddetin faturası çocuklara

  Dünya bankasına bomba tehdidi

  Kaddafi: Birleşik Afrika kurulmalı

  ABD'de seçimlere ilgi büyük


 Son Dakika Haberleri