Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Özcan: Türk-İş ve Kamu-Sen'le anlaştık

TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyonu Başkanı AKP Ankara Milletvekili Mehmet Zekai Özcan, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarıya getirilen eleştirilerle ilgili olarak, ''Türk-İş ve Kamu-Sen ile konuşup uzlaştık. Talepleri karşılanırsa tasarıya tepki göstermeyecekler'' dedi.

Özcan, Ekonomik ve Sosyal Konsey'de alınan bazı kararlar ile Türk-İş ve Kamu-Sen ile yapılan görüşmeler sonucunda ortaya konulan çeşitli önerilerin tasarıya eklenmesi nedeniyle çalışmaların uzadığını söyledi.

''Türk-İş ve Kamu-Sen ile konuşup, uzlaştık. Talepleri karşılanırsa tasarıya tepki göstermeyecekler. Ben de onların taleplerini karşılamaya çalışıyorum'' diyen Özcan, tasarının ana parametreleri dışındaki önerilere açık olduklarını bildirdi.

DİSK, KESK gibi konfederasyonların tepkilerinin hatırlatılması üzerine de Özcan, şöyle konuştu: ''Bu tasarıya siyasî bakanlarla anlaşmamız mümkün değil. Bu konuda, iyi niyetle tatmin olmak isteyenlere açığız, gelsinler konuşalım. Yaptığımız kanunun, AK Parti ile bir ilgisi yok. Türkiye'nin 30-40 yıl sonrasını ilgilendiren düzenleme yapıyoruz. Buna herkesin destek vermesi lâzım. Bu tasarının, AK Parti'ye bir getirisi yok. Açıkların kontrolü ve sistemin sağlıklı bir yapıya kavuşturulması için yapılan bir düzenleme... Bu yasayı biz AK Parti için yapmıyoruz. Görüşülen tasarının, 2025'e kadar sisteme bir getirisi yok. Dışarıdaki algılama yanlış. Siyaseten bakılırsa bu tasarının altından kalkamayız.''

Zekai Özcan, alt komisyondaki çalışmalarını gelecek hafta bitirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

/ ANKARA

20.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2.4 milyon kişi tarımı terk etti

  Kuraklığın zararı 750 milyon YTL

  Özcan: Türk-İş ve Kamu-Sen'le anlaştık

  Yenilenebilir enerjimiz 5,4 milyon ton petrole eşit

  Sanayide dönüşüm şart

  Cip kiralayan ile yatırımcı bir tutuluyor

  Türk Barter iş dünyasına çözüm oldu

  GAP ile istihdam da çözülür

  Biz projelerimiz ile konuşuyoruz

  33 hükümet gören kamu yatırımları var

  ABD, halka 145 milyar dolar dağıtacak


 Son Dakika Haberleri