Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sanayide dönüşüm şart

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türk sanayisinin, bilgi teknolojilerine dayalı, yenilikçi ve yüksek katma değere sahip üretim modeline dönüşümü hızlandırmak ve tamamlamak zorunda olduğunu belirtti.

Türkiye Dış Ticaret Derneğinin (TURKTRADE) yayın organı Dış Ticarette Durum dergisinin Ocak sayısında döviz kuru ve etkileri konulu değerlendirmede bulunan Çağlayan, kurun rekabet gücünü etkilemesine rağmen verim artışı, hedef pazarlardaki büyüme ve ithal ara malı girdisi ile ihracatın rekor kırdığını söyledi. Bu dönemde hammadde ve enerji fiyatlarının yükselmesiyle cari açığın açık verdiğini belirten Çağlayan, "Cari açığın yönetilebilmesi önem arz etmekle beraber, sürekli cari açığın beraberinde riskler getirdiği unutulmamalıdır'' dedi. Geleneksel sektörlerdeki büyümenin yavaşladığını da kaydeden Çağlayan bu durumda yenilikçi çözümlerin kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, Türk sanayisinin, bilgi teknolojilerine dayalı, yenilikçi ve yüksek katma değere sahip üretim modeline dönüşümünü hızlandırmak ve tamamlamak zorunda olduğunu belirtti.

İhracatın artış gösterdiği bu tip sektörlerde ara malı üretir konuma gelinmesi ve böylelikle ihracatta dışa bağımlılıktan kurtulunması gerektiğini kaydeden Çağlayan, bu durumda istihdam artarken, cari işlemler açığının azalacağını vurguladı.

Çağlayan, döviz kurunun Türk sanayisinin seyrini belirlemesini beklemenin, mevcut ivmenin düşmesine yol açabileceği gibi, bugün elde edilen kazanımların da kaybedilmesine sebep olabileceğine dikkati çekti.

/ ANKARA

20.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2.4 milyon kişi tarımı terk etti

  Kuraklığın zararı 750 milyon YTL

  Özcan: Türk-İş ve Kamu-Sen'le anlaştık

  Yenilenebilir enerjimiz 5,4 milyon ton petrole eşit

  Sanayide dönüşüm şart

  Cip kiralayan ile yatırımcı bir tutuluyor

  Türk Barter iş dünyasına çözüm oldu

  GAP ile istihdam da çözülür

  Biz projelerimiz ile konuşuyoruz

  33 hükümet gören kamu yatırımları var

  ABD, halka 145 milyar dolar dağıtacak


 Son Dakika Haberleri