Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Cip kiralayan ile yatırımcı bir tutuluyor

İstanbul Serbest Muhasebeciler Malî Müşavirler Odası (İSMMMO), leasing konusunda KDV uygulamalarına bakıldığında ''cip kiralayan ile tarım yatırımcısının bir tutulduğunun ve aynı biçimde teşvikten yararlandığının ortaya çıktığını'' kaydetti.

İSMMMO'nun hazırladığı ''Leasing Kavgası'' raporuna göre, hükümetin KDV'yi yükseltmesine gerekçe olan hizmetler sektörü, leasing faaliyetlerinin çok büyük bir kısmını oluşturuyor. Leasing sektöründe 2007 yılının ilk 9 aylık döneminde toplam 5,6 milyar dolarlık işlemin 2,7 milyar dolarını hizmet sektörü, 2,5 milyar dolarını imalat ve 346 milyon dolarlık bölümünü de tarım sektörü kullandı.

İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan, yaptığı değerlendirmede, maliye'nin sadece yatırım malı niteliğindeki makine ve ekipmanda KDV oranını yüzde 18'den 8'e düşürmesinin çözüm olacağını söyledi. Arıkan ''Bir diğer seçeneğe göre, imalatta KDV'yi yüzde 8'e düşürüp basamak uygulanması. Yatırım mallarının listesi çıkarıldıktan sonra bu kalemlere ödenen ana paradan yüzde 1 KDV alınabilir. Kiraya yani kazanca ise yüzde 8 uygulanabilir. Böylece yatırımlara teşvik uygulaması devam ettirilebilir'' dedi.

Arıkan, makine ve teçhizat yatırımlarında düşük oranlı KDV ile leasing işlemi yapılmasına imkan tanınması gerektiğini ve bunun ekonomiye büyük katkısı olacağını belirtti.

/ İSTANBUL

20.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2.4 milyon kişi tarımı terk etti

  Kuraklığın zararı 750 milyon YTL

  Özcan: Türk-İş ve Kamu-Sen'le anlaştık

  Yenilenebilir enerjimiz 5,4 milyon ton petrole eşit

  Sanayide dönüşüm şart

  Cip kiralayan ile yatırımcı bir tutuluyor

  Türk Barter iş dünyasına çözüm oldu

  GAP ile istihdam da çözülür

  Biz projelerimiz ile konuşuyoruz

  33 hükümet gören kamu yatırımları var

  ABD, halka 145 milyar dolar dağıtacak


 Son Dakika Haberleri