Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İnsan hakları için kararlı adımlar atılsın

Mazlum-Der Genel Başkanı Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2008 yılında insan hakları adına kalıcı çözümler ortaya atılması gerektiğini vurguladı. Gergerlioğlu, "Bizim problemlerimize ne Stalinist bir örgüt çare bulabilir, ne de kendi kafa yapısını değiştirmeyen, kendisi gibi düşünmeyenleri dışlayan bir yönetim çözüm bulabilir. Bizim için gerekli olan, problemlerin üzerine kararlı adımlar atarak sorunları kalıcı çözümlerle halletmektir" dedi.


AB süreci mi, atalet mi?

Dink cinayetinin aydınlatılmasının, devlet içine sızmış çeteleri yargı önüne çıkarmak anlamına geldiğini belirten Agos yazarı ve editörü Makar Eseyan,

Toplum, yasağı meşrû bulmuyor

Başörtüsü yasağının kaldırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde başlatılan girişimlere destek veren eğitimciler, Beyazıt Meydanı'nda eylem yapt


  YSK, Seçim Kurullarını oluşturacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 2 yıl için yeniden oluşturulacak olan il ve ilçe seçim kurullarında temsilci bulundurabilecek, ilçe seçim kurullarının kuruluşunda üye istenilebilecek, seçmen kütüğü verilebilecek ve seçimlere katılma yeterliliği taşıyan siyasî partileri ilân etti.


  Nükleer enerjide beyin göçünü tersine çevireceğiz

TBMM Enerji Sanayi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde reaktörlerde çalışan Türk atom mühendisleri var. Nükleer enerjide beyin göçünü tersine çevireceğiz'' dedi.


  Meslekî eğitim almış insan lâzım

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadri Şaman, meslek lisesi sorunu çözülmediği için çocukların geleceğiyle oynandığını ve ülkenin mâlî kaynaklarının israf edildiğini belirtti.


  Ukraynalı kadın İslâmiyeti seçti

Ukrayna'da öğrenim gördüğü üniversitede tanıştığı Türk genci Ersan Karaman ile İstanbul'da evlenen Ukrayna uyruklu Anna Golubova (23), Müslüman oldu.


  Isınırken 39 kişi vefat etti

Yeni yıla Sibirya soğukları ve karla giren Türkiye'de ısınmanın bedeli de ağır oldu. Geride kalan 20 günlük sürede 39 kişi sobadan sızan gazdan zehirlenip vefat ederken 266 kişi de gazdan zehirlendi.


  Sibirya soğukları sürüyor

Doğu Anadolu Bölgesinde, dondurucu soğuklar etkisini sürdürüyor. Bölgede önceki gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 29 dereceyle Erzurum'da yaşandı.


  Eğitimde teknoloji farkı

Süleyman Demirel Üniversitesince (SDÜ) yapılan bir araştırma, eğitim teknolojilerinde meydana gelen gelişmelerin kırsalda öğrenim gören öğrencilerle şehirde öğrenim gören öğrenciler arasındaki mesafeyi açtığını ortaya çıkardı.


  Bahçelievler'de aşure ikramı

Geçtiğimiz yıllarda geleneksel olarak vatandaşa aşure dağıtımı yapan Bahçelievler Belediyesi, aşure ikramlarını bu yıl da sürdürdü.


  Kış hastalıklarına karşı sebze meyve

Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Adnan Tekin, kış aylarında taze sebze ve meyve tüketilmesini ve el temizliğine önem gösterilmesi geriktiğini söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri