Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Üniversiter ve TSK niye denetim dışı?

Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bilal Eryılmaz, üniversiteler ve Türk Silahlı Kuvvetler'de etiğe ilişkin bir yapının oluşturulmaması ve bu kurumların etikle ilgili hazırlanan denetim kanununun dışında tutulmasının doğru olmadığını belirtti.


Yargı Meclise direnemez

"İdarî ve anayasal yargının, yasama erkinin usulüne uygun olarak yürürlüğe koyduğu bir düzenlemeye karşı direnme hakkı olamaz. Yargı kendisini yasa ko

Yeni anayasa Türkiye'yi rahatlatır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa taslağı hazırlamasını istediği 6 kişilik komisyonun üyelerinden Prof. Dr. Yavuz Atar, anayasanın bütünüy


  TBMM İçtüzüğü değişiyor

Sivil toplum kuruluşlarının yasama çalışmalarına daha aktif bir şekilde katılmalarını sağlamak üzere hazırlanan TBMM İçtüzüğü değişikliği teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.


  Yasakçı zihniyet bizi dünyaya rezil ediyor

Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, başörtüsü yasağının 21. yüzyılın en büyük ayıplarından biri olduğunu söyledi. Aksu, "Başörtüsü yasağını medeniyet göstergesi olarak ilân edenler önce medenî ülkelerdeki uygulamalara baksınlar. Bu yasakçı zihniyet Türkiye'yi dünyaya rezil etmektedir" dedi.


  AKPM Komisyonu AİHM'e Prof. Karakaş'ı teklif etti

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Hukuk İşleri Alt Komisyonu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde (AİHM) Türkiye'yi Prof. Dr Işın Karakaş'ın temsil etmesini teklif etti.


  Nüfusumuz 70 milyonu geçti

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre 2007 sonu itibarıyla Türkiye nüfusunu, 70 milyon 586 bin 256 kişi olarak açıkladı.


  Trafiğe yeni fahrî müfettişler geliyor

İstanbul'da 3 bin 578 yeni fahrî trafik müfettişi görevlendirilecek. İstanbul Fahrî Trafik Müfettişleri Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığının çıkardığı genelge ile Türkiye genelinde 15 bin fahrî trafik müfettişinin daha görevlendirileceği, bunun 3 bin 578 kişilik kontenjanının İstanbul'a ait olduğu bildirildi.


  Doğu'daki Sibirya soğukları yağışlarla birlikte gidecek

Meteoroloji yetkilileri, 25 Ocak'a kadar aşırı doğukların devam edeceğini, bu tarihten itibaren ise bölgenin yeni bir yağışlı hava kütlesinin etkisi altına gireceğini kaydettiler. Yağışlarla birlikte hava sıcaklıkları 10 dereceye yükselecek.


  Meslek Liselerinin önündeki engeller kaldırılsın

ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Meslek Liselerinin önündeki engellerin kaldırılmasının ara eleman problemini çözeceğini belirterek, "Meslek liselerindeki engellerin kaldırılması ve bu liselerin teşvik edilmesinin gençleri sokağa, kahvehaneye değil, üretime yönlendirecektir" dedi.


  Öğrenciler Cuma günü karne alacak

İlk ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 15 milyon öğrenci ve 600 bine yakın öğretmen, yarıyıl tatiline çıkmaya hazırlanıyor.


  ÖSYM, 2008 sınav takvimini belirledi

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bu yıl yapacağı sınavların tarihlerini belirledi. ÖSS 15 Haziran 2008 Pazar günü, Yabancı Dil Sınavı (YDS) ise 22 Haziran 2008 Pazar günü yapılacak. Sınavlara başvuru tarihleri daha sonra açıklanacak.


  Soğuk havalar, kalp sağlığını tehdit ediyor

Bütün yurtta etkisini sürdüren soğuk havaların, kalp sağlığını tehdit ettiği bildirildi. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Oğuzhan, aşırı soğuğa maruz kalmanın kalp ile ilgili şikâyetleri bulunan kişiler için risk oluşturduğunu ifade etti.


  Ethnos: Öcalan, Yunanistan'a dâvâ açıyor

Terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan'ın Yunanistan aleyhine dâvâ açacağı öne sürüldü.


  Hava kontrol sistemleri yenileniyor

Türkiye havacılık tarihinin en önemli projelerinden biri olan ve hava kontrol sistemlerinin tek merkezden yürütülmesine olanak tanıyan SMART kapsamında "hava radar trafik sistemleri", gelişen teknolojiler çerçevesinde yenilenecek ve hava güvenliği büyük ölçüde artırılacak.


  DTP'liler dağlara yürüyecek

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) yapılan operasyonları protesto etmek amaçlı hazırlandığı sınır bölgesinde çadır kurma planının çalışmalarına başlandı.


  Köle ticareti hortladı

Çağımızın en ciddî insan hakları ihlâllerinden biri sayılan insan ticareti, "köleliğin" yeniden ortaya çıkmış hali olarak kabul ediliyor.


  Mayınların temizlenmesi için ihale açıldı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Nusaybin Transit Sınır Kapısı'nın inşa edileceği 316 dönümlük mayınlı arazinin temizlenmesi için 29 Ocak'ta ihale yapılacak.


  Göl üzerindeki tehlikeye uyarı

Aşırı soğuklar nedeniyle yüzeyinin büyük bölümü donan Beyşehir Gölü'nde vatandaşlar, buzun kırılma tehlikesine aldırmadan gezinti yaparken, polis, olası bir faciayı önlemek için büyük çaba sarf ediyor.


  Ambülâns şoförlerine yüksek sürüş eğitimi

Bolu'da 112 Acil Yardım ambulânslarını kullanan sürücülere yüksek sürüş teknikleri konusunda eğitim verildi.


  İstanköy'de 2 bin Türk yaşıyor

Yunanistan'ın Kos (İstanköy) Adası'nda düzenlenen Türk-Yunan dostluğu buluşması etkinliğinde iki ülke ilişkileri ele alındı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri