Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Bermek bu defe kararlı

14-15 Şubat'ta yapılacak Futbol Federasyonu Genel Kurulunda başkan adayı olması beklenen işadamı Ayhan Bermek, "''Kendi hayatımı, aile hayatımı ve işimi idare ettim. Bu seçimi edemedim. Bu sefer çok kararlıyım. Aday olursam seçimi ben idare edeceğim. Listedeki her kişinin hesabını basın mensuplarına vereceğim" dedi.

Futbol Federasyonu'nda Olağanüstü Genel Kurul'da alınan seçim kararının yankıları sürerken, eski başkan adaylarından Ayhan Bermek, gelişmelerden rahatsızlık duyduğunu, ve çinde sıkıntılar olduğunu söyledi. Spor Adamı Ayhan Bermek, Türkiye Futbol Federasyonu başkan adaylığı için sorulan sorulara, "Şu aşamada adayım demek saygısızlık olur.'' dedi. 11 Altın Adam Yarışması'na katılan Bermek, bugüne kadar 2 kez aday olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Adaylığımın ikisinde de düşüncelerimi, planlarımı, projelerimi anlattım. Kendimi ifade etmek adına eksikliği kendimde hissetmiyorum. Seçimi kaybettiğim günden beri nerede hata yaptığımı düşündüm. Geldiğim noktada içimde sorular var. Benim için kamuoyunun sesi, basın çok önemli. Seçim kararı alınalı çok yeni. Hukuki prosedürler var. 55 delegenin imzası gerekli. İmza toplamak çok tehlikeli. Ödün isteyen insanlar var etrafta. Benim hiçbir kulübe bana oy verirseniz adamınızı alırım vb gibi taahhütlerim olmadı. Başkanın fikirleri yanında inandırıcılığı çok önemlidir. Genel kurul delegeleriyle kendimi güçlü hissettiğim anda, kamunun desteği, sivil destek, spor basını çok önemli rol oynayacak" diye konuştu.

Bermek, 1 oyla kaybettiği seçimden sonrası için ise yaptığı açıklamada, ''Kendi hayatımı, aile hayatımı ve işimi idare ettim. Bu seçimi edemedim. Bu sefer çok kararlıyım. Aday olursam seçimi ben idare edeceğim. Listedeki her kişinin hesabını basın mensuplarına vereceğim" dedi.

Erol Doyuran

23.01.2008


 

Nobre'nin gözü Fatih Terim'de

Beşiktaş'ın golcüsü Mert Nobre, hedefinin Haziran'da yapılacak Avrupa Şampiyonası finallerinde Türk Milli Takımının formasını giymek olduğunu söyledi.

Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Mert Nobre, son haftalarda attığı goller nedeniyle mutlu olduğunu söyledi. Nobre, BJK TV'ye verdiği röportajda, ligin ikinci yarısına iyi bir başlangıç yaptığını ifade ederek, ''Beşiktaş adına gol attığım ve takıma yardım ettiğim için çok mutluyum. Attığım goller ve bu galibiyetlerle şampiyonluk yolunda ilerlememiz ayrı bir mutluluk katıyor bana. Geçen sezon hakkında fazla bir şey hatırlamak istemiyoruz. Yeni bir yıla girdik, 2. yarıya başladık. Hep böyle goller ve galibiyetlerle devam etmek istiyorum'' diye konuştu.

HOLOSKO ÇOK İYİ

Holosko'nun gelişinin Nobre'yi olumlu yönde etkilediği yorumlarının yapıldığının hatırlatılması üzerine Nobre, ''Buna ben fazla katılmıyorum. Yeni gelen bir futbolcu var aramızda, onun kendi motivasyonu var. Benim iş ahlakımda her zaman takımım için en iyisini yapmak vardır. En iyisini vermeye çalışırım'' şeklinde konuştu. Nobre, Holosko'nun çok iyi bir futbolcu olduğunu belirterek, ''Zaten bunu da Manisaspor'da kanıtlamış bir sporcu. Şampiyonluk hedefimizde bize çok yardımcı olacaktır'' dedi.

MİLLİ TAKIM KONUSU

Mert Nobre, Haziran ayında Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinin olduğunun hatırlatılması ve milli takımda forma giyme hedefinin olup olmadığı sorusuna, ''Beni milli takıma götürecek performansı Beşiktaş'ta göstereceğim. Bunun için de burada elimden gelenin en iyisini yapıyorum ve takımıma yardımcı olmak istiyorum. Fatih Terim beni seçerse çok mutlu olacağım. Her futbolcunun rüyasıdır milli takımda oynamak; benimki de değişik değil'' diye cevap verdi.

23.01.2008


 

Zico dünyada en iyi 18. hoca

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Antunes Coimbra ''Zico'', 2007 yılında Fenerbahçe'de gösterdiği performansla, teknik direktörlük alanında da dünya futbolunun yükselen değerleri arasında yer aldı.

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun 2007 yılındaki performansları göz önüne alarak yaptığı dünyanın en iyi kulüp teknik direktörleri değerlendirmesinde, Zico 7 puanla 18. sırayı paylaştı. Değerlendirmede İtalya'nın Milan takımının teknik direktörü Carlo Ancelotti 193 puanla ilk sırayı aldı.

23.01.2008


 

Gökhan Ünal'a 50 bin YTL ceza

Kayserispor yönetimi, Konyaspor maçındaki davranışı nedeniyle milli futbolcusu Gökhan Ünal'a 50 bin YTL para cezası verdi.

Kayserispor Yönetim Kurulu yaptığı toplantıda, Konyaspor maçının 53. dakikasında oyundan alınmasına sinirlenerek eldivenlerini fırlatıp yedek kulübesi yerine soyunma odasına giden Gökhan Ünal'a 50 bin YTL disiplin cezası verdi. Gökhan Ünal'ın olaydan bir süre sonra Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ve diğer yöneticilerden özür dilediği de öğrenildi.

23.01.2008


 

Terim ve Delgado ayın altın adamı

Türk Kalp Vakfı sponsorluğunda düzenlenen ''11 Altın Adam Yarışması''nın 4. jüri toplantısında Beşiktaş'ın Arjantinli futbolcusu Matias Emilio Delgado, kasım ve aralık ayının altın adamı seçildi.

Delgado 270 puanla altın adam, Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza 245 puanla gümüş adam olurken, Trabzonspor'dan Gökdeniz Karadeniz ise 91 puanla bronz adam seçildi. Toplantıda ayrıca, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Genel Başkanı İsmail Dilber ayın yöneticisi, Futbol Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ayın teknik direktörü, Fırat Aydınus da ayın hakemi seçildi.

23.01.2008


 

Hidayet Magic'in sayı makinası

Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, sahasında Detroit Pistons'ı 102-100 yenerken, milli basketbolcu karşılaşmayı 26 sayıyla tamamlayarak, maçın en skorer ismi oldu.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 41 dakika sahada kalan Türkoğlu, 5 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda 2 kez başarılı olurken, 11 kez denediği 2 sayılık atışların da 5 tanesini sayıya çevirdi.

JAZZ DEPLASMANDA GALİP

Mehmet Okur'un formasını giydiği Utah Jazz, deplasmanda Los Angeles Clippers'ı 109-93 yenerken, Okur karşılaşmayı 13 sayıyla bitirdi. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 34 dakika sahada kalan Okur, 5 kez kullandığı 3 sayılık atışların 2'sinde isabet bulamazken, 5 kez denediği 2 sayılık atışların da 3 tanesini sayıya çevirdi.

23.01.2008


 

Efes Pilsen evinde Aris'i konuk edilyor

Efes Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi'nde bugün evinde Yunanistan'ın Aris TT Bank ekibiyle yapacağı maçta taraftar desteği bekliyor

Lacivert-beyazlı takımın genel menajeri Engin Özerhun, ''Top 16''ya kalmayı geçen hafta garantilediklerini, ancak grubu üst sıralarda bitirmek açısından bugünkü maçın büyük önem taşıdığını belirterek, basketbolseverleri Abdi İpekçi Spor Salonu'nda kendilerini destekleyeme çağırdı. Özerhun, grupta İstanbul'da oynayacakları son maçta basketbolseverleri yanlarında görmek istediklerini kaydederek, ''Onların desteğiyle galip ayrılarak, ikinci tur için sıralamada iyi bir yer edinmek istiyoruz'' dedi. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 20.15'de başlayacak ve Skytürk'ten naklen yayınlanacak.

23.01.2008


 

Futbolda kupa günü

Fortis Türkiye Kupası'nda gruplarda 5. ve son hafta karşılaşmalarını yönetecek hakemler açıklandı.

Program şöyle:

23 Ocak Çarşamba:

13.30 Gaziantep-Kayseri: Süleyman Abay

13.30 Alanya-Fenerbahçe: Hakan Özkan

13.30 D.Bakır D.-Ankara: Suat Arslanboğa

13.30 Ç. Rize-Ankaragücü: Hüseyin Göçek

19.00 Denizlispor-Bursa: Uğur Söylemez

19.00 OFTAŞ-G.Saray: Hakan Sivriservi

24 Ocak Perşembe:

13.30 Adana D.-V. Manisa: Zafer Ö. İpek

19.00 Trabzon-Gençlerbirliği: Deniz Çoban

23.01.2008


 

Potada OPEL kuraları çekildi

F.Bahçe-Alpella, Efes Pilsen-Beşiktaş, Banvit-Türk Telekom, Karşıyaka-Oyak Renault eşleşti.

Ankara'da 8-10 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Opel Türkiye Kupası kura çekimi İstanbul Polat Otel'de gerçekleştirildi. Kura çekiminin ardından Alpella ile Fenerbahçe Ülker, Banvit ile Türk Telekom, Beşiktaş Cola Turka ile Efes Pilsen ve Pınar Karşıyaka ile de Oyak Renault eşleşti. Kupada ilk günün programı şöyle; 8 Şubat: 13:00 Pınar Karşıyaka-Oyak Renault, 15:15 Banvit-Türk Telekom, 17:30 Alpella-Fenerbahçe Ülker, 20:00 Beşiktaş Cola Turka-Efes Pilsen. İlk gün oynanacak çeyrek final maçlarının ardından yarı final maçlarının kura çekimleri de yine ASKİ Spor Salonu'nda oynanacak maçların ardından yapılacak.

23.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri