Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

'Sıcak para kaçarsa' korkusu

ABD mortgage sektöründe geri dönmeyen krediler sorununun alevlenmesiyle bozulan bilançolar ve fonların rekor düzeylerde zarar etmesiyle küresel sistemde gerginlik ve bütün dünya borsalarında adeta çöküş yaşanırken, Türkiye'de rekor bir hacme ulaşan "sıcak para"nın kaçması korkusu gündeme geldi.


Asya borsaları tepe taklak

Japonya ve Çin'den sonra, diğer Asya borsaları da değer kaybettiler. Japonya Çin'in ardından, Hong Kong ve Güney Kore menkul kıymetler Borsası da düş

İhracatçılar aklandı

Maliye Bakanlığı denetim birimlerinin ihracatta katma değer vergisi iadesine dönük incelemelerinden ihracatçılar yüzünün akıyla çıktı.


  Tekstilci sabrın sonuna geldi

Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Raşit Güntaş, Denizli'deki tekstil fabrikalarının kur sebebiyle ihracatta büyük sorunlarla karşılaştığını, sorunu aşmak için Mısır gibi ülkelerde ortak yatırımların gündemde olduğunu söyledi.


  Hazine, dışardan 5.5 milyar dolar borçlanacak

Türkiye'nin bu yıl, dış borçlanma stratejisi çerçevesinde, ağırlıklı olarak ABD Doları cinsinden borçlanması bekleniyor.


  Türkiye'ye rekor sayıda turist geldi

Turizm sektörü 2007 yılını yeni bir rekorla kapadı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye'ye gelen turist sayısı geçen yıl 2006'ya göre yüzde 17.8 artışla 23 milyon 341 bin kişi oldu.


  Şirket kuruluşu azaldı

Türkiye'de geçen yılın Aralık ayında kurulan şirket ve kooperatiflerin sayısı, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 10,8 azaldı.


  Ekonomistler, ekonomiye ışık tutacak

Ekonomistler Platformu, Ekonomi Politikaları Enstitüsü'nü (EPE) kurdu. Platform, EPE ile ünlü isimlerin katılacağı aylık programlar düzenleyerek ekonomiye projeksiyon yapacak.


  15 milyar dolar havaya uçtu

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Topçu, ısıtma amacıyla harcanan enerjinin yarısının yalıtımsızlık sebebiyle boşa gittiğini, bu sebeple 15 milyar doların havaya savrulduğunu kaydetti.


  Göçmen Türklerin de sorunu işsizlik

Almanya´da yaşayan Türkler birincil politik sorun olarak işsizliği görüyor. Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı´nın her yıl yaptığı araştırma göre, Türk göçmenler birincil politik sorun olarak işsizliği görüyor.


  Yeşil: Kaçak ve kalitesiz ürünlere dikkat

Son günlerde Doğu Anadolu'daki trafo patlaması veya kaçak elektrik kullanımında Ufo Infrared Teknoloji'nin adının geçmesi üzerine Ufo Infrared Teknoloji Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Abdullah Yeşil açıklama yaptı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri