Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sorunların kaynağı 12 Eylül

İçeriye dönük çoğu tartışma konularının 12 Eylül'den kalma olduğuna işaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Oysa bugünkü nüfusumuzun yarısı 12 Eylül'ü görmedi. Öyleyse hangi tartışma konusunda bir arpa boyu yol aldığımıza dikkatle bakalım. Diyoruz ki artık bazı tartışma konularını tedavülden kaldıralım da bu toplum, bu millet, bu genç nüfus daha fazla yorulmadan üretime odaklansın" diye konuştu.


ASDER Başkanı Tanrıverdi hazırladı

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER), Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) kararı ile disiplinsizlik ve ahlâkî durum gerekçe gösterilerek, aslında inançları sebebiy

MHP'nin formülü çözüm getirmez

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "(MHP'nin türban konusundaki önerisi) Olumlu bir adım gibi gözüküyor. Anayasa hukuk


  Veli Küçük ve Kerinçsiz gözaltında

Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen patlayıcılara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Akşam Gazetesi Yazarı Güler Kömürcü ile Avukat Kemal Kerinçsiz'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.


  Gazze'ye seyirci kalınmamalı

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat, Gazze'deki insanlık dramına karşı sessiz kalınmaması gerektiğini kaydetti. Ömer Bolat, "Filistin, Müslümanların duyarsız kalamayacağı bir coğrafyadır. Filistinliler 1,5 milyarlık İslâm âlemi adına Kudüs'ü korumaya çalışmaktadır. Bu sebeple hükümetin, iş dünyasının ve İKT'nin, âcilen bu trajediye müdahale etmesini bekliyor ve Filistin'e sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi.


  Arıtman'ın hakkında suç duyurusu

AKP Kadın Kolları Başkanı, Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman hakkında, başörtüsüyle ilgili açıklamaları sebebiyle suç duyurusunda bulundu.


  DTP'li Türk: Başörtüsü insan hakkı

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, başörtüsünün, bir inanç özgürlüğü olduğunu belirterek, "Eğer böyle görüyorsanız, samimî bir şekilde tartışalım. Biz türbanı kadın hakkı, insan hakkı ve özgürlük olarak değerlendiriyoruz" dedi.


  Şahin: 301 Meclise teklif olarak gelecek

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, TCK'nın 301. maddesine ilişkin değişikliğin Meclise teklif olarak geleceğini ve büyük bir ihtimalle de yasalaşacağını söyledi.


  Çelik, kısa dönem askerliğe sıcak bakıyor

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yüksekokul mezunlarının kısa dönem askerlik yapmalarına ilişkin, "Lisans programını bitirenlerle eşit düzeye gelmeseler de böyle bir avantajın sağlanması mesleki eğitimin teşvik edilmesi açısından olumlu olur" dedi.


  Özcan rektörlerle biraraya geldi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinden bazı üniversitelerin rektörleriyle biraraya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı.


  Öğretmenlerimiz öğle yemeğini evden getiriyor

Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, "Öğretmenlerimizin yüzde 40'ı öğle yemeği yememekte veya evinden getirdiği yiyeceklerle öğle yemeği ihtiyacını gidermektedir ve bu da 'kronik yetersiz beslenme' doğurmaktadır" dedi.


  Yine kuş gribi alarmı

Sağlık Bakanlığınca, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saz köyünde tavuklarda kuş gribi tesbit edilmesi üzerine, Filyos deltası etrafında bulunan bütün yerleşim birimlerinde gezici sağlık ekipleri aracılığıyla sağlık taraması başlatıldığı bildirildi.


  En küçük il Bayburt

Bir önceki sayımda 97 bin 136 olan nüfusu yüzde 21.31 oranında azalan Bayburt'un nüfusu, 76 bin 609 kişiye düştü.


  Suyu tasarruflu kullanalım

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Mustafa Öztürk, tuvalet rezervuarından tarla sulamaya kadar suyun tasarruflu kullanılması gerektiğini vurgularken, ''aksi takdirde bugün elimizde kalan su kaynaklarını mumla ararız'' dedi.


  İSKİ, kaçağı düşürdü

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), İstanbul'da kayıp ve kaçak su oranını 2007 yılı sonu itibarıyla yüzde 29'dan 27 seviyesine indirdiğini bildirdi.


  Tezek çilesi bitti

Yoksul ailelere yapılan kömür yardımı sayesinde yurdun en soğuk bölgesi Doğu Anadolu'da daha önce yaygın olarak görülen evlerde yakacak olarak tezek kullanımı azaldı.


  Sokak hayvanları sahipsiz kalmayacak

Sarıyer'de yaşayan vatandaşların hayat kalitesini arttırmak için sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarına devam eden Sarıyer Belediyesi, yeni bir proje ile sokak hayvanlarını sahiplendirme çalışmalarına başladı.


  Cep telefonu, uykuya da zararlı

İsveçli ve ABD'li bilim adamlarının son araştırmasına göre, uykudan önceki saatlerde cep telefonuyla konuşmak derin uykuya geçmeyi geciktiryor ve uyku kalitesini düşürüyor.


  Karneler, velinin ilgisini gösteriyor

İlköğretimde milyonlarca öğrencinin dört gözle beklediği yarıl yıl tatili önümüzdeki Cuma günü başlıyor. Uzmanlar, öğrencilerin sevincinin hüzne dönüşmemesi konusunda velileri uyardı.


  Kan bağışı yüzde 20 arttı

Türk insanı, Kızılay'ın yürüttüğü çalışmalarla 2006 yılında 455 bin 661 ünite kan bağışında bulunurken bu rakam 2007 sonunda 545 bin 703 üniteye çıktı.


  Siirt'te 'Her Çocuk Okula' kampanyası

Siirt'in Pervari ilçesinde kaymakamlık tarafından "Her çocuk okula, her okula kütüphane kampanyası" başlatıldı. Bu çerçevede hayırsever insanların desteğine ihtiyaç duyulduğu bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri