Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

700 ton altın üretime hazır

Altın Madencileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Akdur, Türkiye'nin altın potansiyelinin 6 bin 500 ton olduğunu, arama çalışmaları sonucu bu potansiyelin 700 tonunun üretime hazır hale getirildiğini bildirdi.

Altın Madencileri Derneği tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Akdur, dünyada bu yıl madencilik projeleri için yapılacak olan sermaye harcamalarının 31 milyar dolar olduğunu, Türkiye'de ise 185 milyon dolarlık bir harcama öngörüldüğünü söyledi. Verilere göre, dünyada 90 bin ton olan altın potansiyelinin yüzde 7'sinin Türkiye'de bulunduğunu kaydeden Akdur, "Türkiye'nin altın potansiyelinin 6 bin 500 ton olduğunu, arama çalışmaları sonucu bu potansiyelin 700 tonunun üretime hazır hale getirildiğini" dile getirdi.

"SİYANÜRDEN ÖLEN BİR KİŞİ YOK"

''Bugüne kadar madencilikte kullanılan siyanürden ölen 1 tek kişi daha yok'' görüşünü savunan Akdur, ''Çok ciddi bir bilgi kirlenmesinden kaynaklanan bir muhalefet olduğunu düşünüyorum'' dedi. Türkiye'nin her yıl 6 milyar dolarlık altın ithal ettiğini aktaran Akdur, bunu getiren satan aracılık eden kişilerin ekononik olarak zarar göreceği için Türkiye'nin altın çıkartmasını istemeyen bir lobinin olmasının normal olduğunu dile getirdi.

Ümit Kızıltepe / İSTANBUL

25.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Özel sektöre borç uyarısı

  Sigarada ÖTV artışı

  En önemli proje GAP

  700 ton altın üretime hazır

  Erzincan'da 55 ton altın

  Gıdada arz-talep dengesi bozuldu

  Kriz yönetiminde liderliğin olmaması en büyük tehdit

  En çok şikayet kart ücretinden


 Son Dakika Haberleri