Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Gıdada arz-talep dengesi bozuldu

Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, gıda sektöründe arz-talep dengesinin bozulduğunu söyledi.

104.4 Bizim Radyo'da yapımcılığını ve sunuculuğunu Yeni Asya Medya Grup Genel Müdürü Recep Taşcı'nın yaptığı Reel Sektör proğramına konuk olan TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl, TÜRES'in faaliyetleri ve gıda sektöründeki gelişmeler hakkında bilgi verdi. Taşçı'nın sorularını cevaplayan Bingöl, gıda sektöründeki haksız rekabet ortamından yakındı. Türkiye'de piyasaların kötü bir huyunun, girişimcilerin fazla bir bilgi deneyim olmadan sektörlere yığılması olduğunu belirten Bingöl, bundan en fazla nasibini alan sektörlerden birinin de gıda olduğunu kaydetti.

Gıda sektöründe arz-talep dengesinin bozulduğuna işaret eden Bingöl, gıda işinin para ile yapılamayacağını bu işi yaparken bilgi, organizasyon, iyi yönetim, lezzet, çevre, arz-talep faktörlerinin etkili olacağını vurguladı.

İşadamlarının maliyetini dahi karşılamayan yemek hizmetlerinden kaçınması gerektiğini de kaydeden Bingöl, bir YTL daha fazla vererek daha sağlıklı, güvenli hizmet alabileceklerini dile getirdi. Bingöl, " İşverenlerin personeline daha sağlıklı daha güvenilir yemek hizmeti vermesi ile personelin verimliliğinde yüzde 35 artış olacağını gözlemleyeceklerdir" diye konuştu.

Burak Özdabak / İSTANBUL

25.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Özel sektöre borç uyarısı

  Sigarada ÖTV artışı

  En önemli proje GAP

  700 ton altın üretime hazır

  Erzincan'da 55 ton altın

  Gıdada arz-talep dengesi bozuldu

  Kriz yönetiminde liderliğin olmaması en büyük tehdit

  En çok şikayet kart ücretinden


 Son Dakika Haberleri