Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Karneler tehdit olmasın

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Başkanı Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak, çocuklarına tehditkâr ve kaygıya yol açacak ifade ve tarzlardan kaçınmaları yönünde velileri uyararak, ''Çocuğun karnesine ilişkin kendi duygularını paylaşmasına fırsat verin, Duygularını açmaya teşvik edin'' dedi.

Uzmanlar, eğitim öğretim döneminin ilk yarısını tamamlayarak yarın karne alacak olan ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin velilerine, çocuklarına gösterecekleri tepkiler konusunda tekliflerde bulundular.

Prof. Dr. Yeşilyaprak, yaptığı açıklamada, karnelerin anne-baba ve öğretmenlerce "doğru okunması ve değerlendirilmesi gerektiğini'' kaydetti. Karnenin, öğrencinin "başarılı'' ya da ''başarısız'' olarak etiketlendiği bir belge olmadığını anlatan Yeşilyaprak, ''Öğrencinin bulunduğu eğitim ortamında ondan beklenen bilgi ve beceri alanındaki yeterlilikleri ne derece gösterdiğine ilişkin bir ara değerlendirmedir. Değerlendirmenin işlevi bireye eksiklikleri göstererek gelişmesi için yapılması gerekenler üzerinde yönlendirebilmektir'' diye konuştu.

/ ANKARA

25.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AİHM'de en çok ceza Türkiye'ye

  "Temeller zedeleniyor"

  AKP ve MHP: Uzlaştık