Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AKP ve MHP: Uzlaştık

AKP ile MHP yöneticileri arasında başörtüsünün yüksek öğretimde serbest bırakılması konusunda yapılan görüşmede, ''Genel çerçevede bir mutabakata varılmıştır'' denildi. Açıklamada, "Konu, iki parti tarafından da hak ve özgürlükler açısından değerlendirilmektedir. Çözüme dönük müzakere yapılmıştır. Genel çerçevede bir mutabakata varılmıştır. Teknik çalışmalarımız devam etmektedir" denildi.

AKP ile MHP yöneticileri arasında başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılması konusunda yapılan görüşmede, ''Genel çerçevede bir mutabakata varılmıştır'' denildi. TBMM'deki Başbakanlık makamında yapılan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AKP Grup Başkanvekilleri Sadullah Ergin, Bekir Bozdağ ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Grup Başkanvekili Oktay Vural ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin özel danışmanı ve Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı'nın katıldığı ve 1.5 saatten fazla süren görüşmeyle ilgili olarak ortak bir yazılı açıklama yapıldı.

''Konu yükseköğretimde kanayan bir yaradır'' denilen açıklamada, bunun mutlaka çözülmesi gerektiği kaydedilerek, şöyle denildi: ''İki parti müteaddit defalar bu yasağa karşı olduğunu çok değişik vesilelerle kamuoyuna açıkça ifade etmişlerdir. Konu, iki parti tarafından da hak ve özgürlükler açısından değerlendirilmektedir. Çözüme dönük müzakere yapılmıştır. Genel çerçevede bir mutabakata varılmıştır. Teknik çalışmalarımız devam etmektedir.''

10. ve 42. madde üzerinde çalışılıyor

AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, türbanının yükseköğretimde serbest bırakılması konusunda MHP ile Anayasanın 10. ve 42. maddesi üzerinde çalışmayı sürdüreceklerini söyledi.

Ergin, MHP yöneticileriyle yapılan görüşmenin ardından gazetecilerin soruları üzerine, iki parti temsilcilerinden oluşan 8 kişilik komisyonunun çalışmalarına devam edeceğini bildirdi.

''Anayasanın ''Kanun önünde eşitlik'' başlıklı 10. ve ''Eğitim ve öğretim hakkı ve ödevi'' başlıklı 42. madde üzerinde çalıştıklarını'' belirten Ergin, Anayasanın ''Temel hak ve hürriyetlerin sınırlandırılması'' başlıklı 13. maddesinin ise çalışma içinde olmadığını bildirdi.

Ergin, konu ile ilgili bir teklifin bugün veya yarın sunulup sunulmayacağı soruna, ''Hayır sanmıyorum'' karşılığını verdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise ''Ortak bir mutabakata varacağımızı düşünüyorum'' dedi.

/ ANKARA

25.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AİHM'de en çok ceza Türkiye'ye

  "Temeller zedeleniyor"

  AKP ve MHP: Uzlaştık

  TÜSİAD da yasakçı

  Erdoğan: Batı'nın ilim ve san'atını almakta yarışmalıyız

  Bu formül de 301'i halletmez

  Dokunulmazlık dosyaları hazırlık komisyonunda

  Sigara yasağını önce eğitimciler uygulamalı

  CHP'li Okay meydan okudu

  YURT-SAV: Terör ateşini söndürmek zorundayız

  Yeşilay'dan RTÜK'e destek

  Alkolü özendiren yayın yapılmasın

  Karneler tehdit olmasın

  Güneydoğu'da kuraklık korkutuyor

  Aile-köyler

  Çocuğum kesin işsiz kalacak

  Ağaçlandırmada Diyanet ile işbirliği

  Tuluyhan Uğurlu: Buradan giden kaybeder

  Manyas'ta kuş gribi tedbirleri

  Buzullarda erime rekor seviyede

  Uzay seyahati çok yakın

  Bilkent'ten dünya rekoru

  Bahçelievler'e 4 yeni park

  Mars'taki fotoğraf 'uyduruk'


 Son Dakika Haberleri