Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Meslek liseleri eşitlik istiyor

Ankara Cumhuriyet Ticaret ve Cumhuriyet Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Eren meslek lisesi mezunlarına “4 yıllık fakültelere diğer öğrencilerle eşit şartlarda giriş hakkı istediklerini'' söyledi. Eren “Katsayı önemli değil. Bizim için önemli olan, öğrencilerin mezun oldukları alanla ilgili alanlara devam edebilmeleridir” dedi.


ÜNİVERSİTE KAPILARINI KAPATIRIZ

YÖK üyeliğine aday gösterilen Prof. Dr. Celal Şengör, dinî inançları “dogma” olarak niteleyip, “Dinin pek çok dogması bilimin isbatları karşısında çöp

Maytap faciası

İstanbul Zeytinburnu Davutpaşa Çifte Havuzlar Caddesi’ndeki 5 katlı Prestij İş Merkezi’nin 3. katındaki çorap üretim atölyesinde bir patlama meydana g


  ‘Türkiye korkular ülkesi olmasın’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin bir vehimler ve korkular ülkesi değil, özgürlükler ve idealler ülkesi olmasını istediklerini kaydederek, ‘’Bütün insanlarımız anayasal meşruiyet sınırları içinde kendilerini, fikirlerini ifade etsinler, eğitim-öğretime, ekonomik ve sosyal hayata dahil olsunlar, bunu istiyoruz’’ dedi.


  Çiçek: Herkes hukuka saygılı olsun

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, kimsenin, kendisini Anayasa Mahkemesinin yerine koyarak, fikir beyan etmemesi gerektiğini ifade ederek, “Kimse, bir kısım makamların kararlarına ipotek koymasın, herkes hukuka saygılı olsun” dedi.


  Haşim Kılıç, Baykal’ı ziyaret etti

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı ziyaret etti.


  Askerler hakim karşısına çıkıyor

Terör örgütü PKK üyelerinin, Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesindeki askeri birliğe saldırısı sırasında irtibat kesilen ve birliklerine dahil olduktan sonra Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askerî Mahkemesi tarafından tutuklanan 8 askerin yargılanmasına bugün başlanacak.


  ‘Menderes efsanesi’ internette

1950’deki seçimlerde tek başına iktidara gelen Demokrat Parti’nin unutulmaz seçim sloganını kitaplaştıran “Yeter Söz Milletin” kitabının yazarı Abdullah Yaşar, şimdi de Menderes’in anısına bir internet sitesi açtı.


  Üniversiteler yasağı savunuyor

AKP ve MHP’nin “Başörtüsü için anayasa değişikliği teklifi’’ konusunda, anlaşmasının ardından üniversite senatoları yasağa karşı birbiri ardına açıklama yapmaya başladı.


  Başörtüsü teklifi bugün komisyonda

Başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını içeren Anayasa değişikliği teklifi, bugün TBMM Anayasa Komisyonunda görüşülecek.


  Büyükanıt'ın sözleri abartıldı

Mazlum-Der Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt’ın başörtüsü konusundaki görüşlerinin medya tarafından abartıldığını belirtti.


  Rektör seçimi değişsin

AKP Mersin Milletvekili Ömer İnan, rektör seçme yönteminin değiştirilmesini istedi.


  Aile ilgisi görmeyen genç kötü arkadaş edinebiliyor

Uzmanlar, ailelerin özellikle ergenlik çağındaki yetişkinlere karşı daha dikkatli davranmalarını tavsiye ediyor.


  Grip aşısı talebi geç de olsa arttı

Son günlerde grip vak’alarında artışların yaşanması ve küresel grip salgını açıklamaları grip aşısına talebi artırdı.


  Karneyle gelen öğrenciye hayvanat bahçesi ücretsiz

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, sömestr tatilinde karneleriyle gelen öğrencilere ücretsiz gezi imkanı sunuyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri