Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Kalli: Yarışta 4 takım var

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Serkan Çalık'ın ne istediğini bildiğini ve buna bağlı olarak imkanlarını kullandığını belirtti. Feldkamp, Alman spor dergisi Kicker'de yayınlanan bir röportajında, Serkan'ı överek, ''Ne istediğini bilerek şansını kullanıyor. Nonda ve Şükür'ün yerini alıyor, orta sahanın sağında oynuyor. Onun için nerede oynadığı önemli değil. Her zaman uyanık. Bu da hoşuma gidiyor'' dedi.

SERKAN VE BARIŞ'I ÖVDÜ

Serkan'ın ve Barış Özbek'in iyi eğitimli U21 oyuncuları olduğunu ve her iki oyuncunun da çok çalıştığını belirten Feldkamp, ''Sadece şımarmamaları lazım. Kulübün sözleşmelerini uzatmak istemesi, gelişmeleri hakkında her şeyi söylüyor'' değerlendirmesini yaptı. Feldkamp, ligde 20 karşılaşmadan sonra şampiyonluk mücadelesinin Galatasaray ve Fenerbahçe arasında yaşanacağına inanıp inanmadığı şeklindeki bir soruya, ''Hayır, ben böyle görmüyorum. Beşiktaş ve Sivasspor'u da bu mücadeleye dahil etmek lazım. Şampiyonluk yarışı, karşı karşıya oynanacak maçlar sonucunda belirlenecek'' karşılığını verdi.

LİDER KALECİ İSTİYORUM

Galatasaray'ın İsveç Milli Takımı kalecisi İsakson'u transfer etmek istemesiyle ilgili bir soruyu da Feldkamp, ''Bu, işlerini iyi yapan Türk kalecilerime karşı bir güvensizlik olarak algılanmamalı. Ben, daha fazla kalite ve liderlik rolü üstlenebilecek birini istiyorum'' diye cevapladı. İsakson'la şu ana kadar anlaşmaya varılmadığını da kaydeden Feldkamp, transfer süresinin uzatılmasına ve 6 yerine 8 yabancı oyuncuya sahip olmalarına izin verilmesine de sevindiğini kaydetti. Fortis Türkiye Kupası'nda çeyrek finalde Fenerbahçe ile karşılaşacaklarının anımsatılması üzerine de Feldkamp, ''Bu süper bir kura. Beni rahatsız eden karşılaşmaların 2 maç üzerinden oynanması. Bu, çifte bir yük. Sonuçta bu, milli takım teknik direktörü için de kolay olmayacak'' dedi.

01.02.2008


 

Karan: Lincoln'e ayıp ediliyor

Galatasaraylı futbolcu Ümit Karan, sezon başında takımın yeniden oluşturulduğunu belirtirken, önemli bir değişim geçirdiklerini söyledi.

Ümit Karan, TV 8 televizyonuna yaptığı açıklamada, takımda üst üste yaşanan sakatlıklardan dolayı yaşanan eksikliklerin ötesinde, sezon başından itibaren yeni bir takım kurulmuş olmasının önemli olduğunu söyledi. Ümit Karan, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle istenilen verim alınamayan takımın Brezilyalı yıldız ismi Lincoln'ün çok kaliteli bir oyuncu olduğunu ifade ederken, kendisine haksızlık yapıldığını ileri sürdü. Lincoln'ün çok duygusal bir kişi olduğunu aktaran Ümit Karan, ''Oynamayı o da çok istiyor. Galatasaray'ı şampiyon yapmak istiyor. Benim bire bir diyaloğum var. Çok yakınız birbirimize. Galatasaray'a çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Sakat oynaması ve sakatlanması onu çok üzdü. İnşallah Allah sakatlık vermez ve bizi şampiyonluklara götürür. Onun hakkında çok eleştiriler oldu. 'Numara yapıyor' dediler, 'Oynamak istemiyor' dediler. Bunlar çok ayıp şeyler'' şeklinde konuştu.

01.02.2008


 

G.Birliği'nde 2. Bakkal dönemi

Gençlerbirliği, geçen yıl takımı çalıştıran teknik direktör Mesut Bakkal ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde düzenlenen törene, basın sözcüsü Muammer Akyüz, teknik direktör Mesut Bakkal ve bazı yöneticiler katıldı.Teknik direktör Mesut Bakkal yuvasına geri döndüğünü ifade ederek, ''Kaliteli ve yürekli kadroma, küçük ama yürekli taraftarlarıma geri döndüm. Yaşanması gerekenler yaşandı. Oyuncu kadroma ve yönetime güveniyorum. Hiç tereddüt etmeden geldim, iyi şeyler olacak. Şu anda 18 puanımız var. 21 puan daha toplamamız gerekiyor. Bunu da alacak güçteyiz'' dedi.

01.02.2008


 

Hidayet Magic'i zafere taşıdı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'ne NBA'de Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, sahasında Miami Heat'i 107-91 yenerken, milli basketbolcu karşılaşmayı 27 sayıyla tamamlayarak, maçın en skorer ismi oldu.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 38 dakika sahada kalan Türkoğlu, 3 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda isabet bulamazken, 10 kez denediği 2 sayılık atışların 8 tanesini sayıya çevirdi. 12 kez geldiği faul çizgisinde de 11 isabetle oynayan Türkoğlu, karşılaşmada 27 sayı, 9'u savunma olmak üzere 12 ribaunt ve 5 asistlik performans sergiledi.

Magic'de Türkoğlu'nu 19 sayı ve 8 ribauntla Rashard Lewis takip etti. Maçı 16 sayı, 13 ribauntla tamamlayan Dwight Howard'ın çabaları da galibiyete katkı sağladı. 6 oyuncunun çift haneli skorlara ulaştığı Heat'de ise 21 sayı, 5 ribaunt ve 4 asistle başarılı bir performans sergileyen Ricky Davis'in çabaları galibiyeti getirmeye yetmezken, 14'er sayıyla maçı tamamlayan Luke Jackson ve Chris Quinn'in gayreti, yenilginin önüne geçemedi.

JAZZ SAHASINDA GALİP

Mehmet Okur'un formasını giydiği Utah Jazz, sahasında New York Knicks'i 100-89 yenerken, milli basketbolcu karşılaşmada 12 sayı kaydetti. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 34 dakika sahada kalan Okur, 4 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda isabet bulamazken, 13 kez denediği 2 sayılık atışların da 5 tanesini sayıya çevirdi. Okur, karşılaşmayı 12 sayı ve 11 ribauntla tamamladı.

01.02.2008


 

Mehmet Topuz'a izin yok

Kayserispor Basın Sözcüsü Yücel Şahin, Fenerbahçe'nin Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal'ı birlikte almak için yaptığı teklifi kabul etmediklerini bildirdi.

Şahin, Gökhan Ünal'ın 2009 yılında bitecek olan sözleşmesini uzatmak istememesi sonucu transferinin gündemi geldiğini, Mehmet Topuz'u ise şu anda satmayı düşünmediklerini söyledi.

01.02.2008


 

Yerel basından Samsunspor'a protesto

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Samsunspor'da kulüp yönetiminin idmanlarda görüntü alınmasına kısıtlama getirmesi yerel basının tepkisine neden oldu.

Son haftalarda alınan başarısız sonuçlar yüzünden yönetim kurulu kararı ile basın mensuplarına sadece maç öncesi son idmandan 15 dakika görüntü alınmasına izin verilmesi yerel basın tarafından tepki ile karşılandı. Dün çok sayıdaki yerel gazete, Samsunspor haberlerine yer verdiği spor sayfasında siyah zemin üzerine konuyla ilgili basın bültenine yer vererek, karar kaldırılana kadar Samsunspor haberlerini yayınlamayacaklarını duyurdu.

01.02.2008


 

İspanyollarda Türkiye korkusu

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grubu'nda yapılan kura çekimleri sonunda Türkiye ve İspanya'nın 5 gün içinde iki maç yapacak olmaları İspanyollar'ı endişelendirdi.

5. Grup'ta kendilerine tek ciddi rakip olarak Türkiye'yi gören İspanyollar, grubun en zorlu maçlarını 5 gün içinde üst üste yapacak olmaktan yakındı. İspanyol spor basını 28 Mart 2009 ve 1 Nisan 2009tarihleri arasında Türkiye ile yapacakları maçları başlıklarına çıkardı. As gazetesi, ''FIFA'nın bombası kaprisli oldu. 5 günde Türkler'e karşı iki maç verdi. Luis (teknik direktör) veya onun yerini alacak kişi memnun olmaz''dedi. Marca gazetesi de, ''Grup birinciliği 5 günde belli olacak'' ifadesini kullandı. Öte yandan İspanya Milli Takımı'nın teknik direktörü Luis Aragones, ''Dürüst ama zor bir kura çekimi oldu'' yorumunda bulundu.

01.02.2008


 

Mesut Özil Werder Bremen'le anlaştı

Almanya 1. Futbol Ligi takımlarından Werder Bremen, FC Schalke 04'ten ayrılmak isteyen Mesut Özil (19) ile anlaştığını bildirdi.

Werder Bremen Menajeri Klaus Allofs, Mesut ile anlaşmaya vardıklarını, ancak FC Schalke 04 ile henüz anlaşma sağlayamadıklarını belirterek, ''Ona olan ilgimiz büyük. Oyuncuyla anlaştık'' dedi.

01.02.2008


 

Kupa derbisini Fırat Aydınus yönetecek

Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçını yönetecek hakemler açıklandı.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 3 Şubat Pazar günü Fenerbahçe Saracoğlu Stadı'nda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yapılacak karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetecek.Çeyrek final ilk maçlarında görev alacak hakemler şöyle:1 Şubat Cuma:19.00 Gençlerbirliği OFTAŞ Spor-Kayserispor: Koray Gençerler, 2 Şubat Cumartesi:19.00 Çaykur Rizespor-Beşiktaş: Bünyamin Gezer, 15.00 Adana Demirspor-Gençlerbirliği: Yıldıray Arslan, 3 Şubat Pazar:19.00 Fenerbahçe-Galatasaray: Fırat Aydınus.

01.02.2008


 

Beşiktaş'ta Higuain Meksika'ya kiralandı

Beşiktaş, Arjantinli oyuncusu Federico Higuain'i Meksika'nın Club De America takımına verdiğini Borsaya bildirdi.

İMKB'ye gönderilen yazıda, ''Şirketimiz profesyonel futbolcularından Federıco Higuain, 2007-2008 sezon sonuna kadar Meksika futbol kulüplerinden Club De Futbol America'ya kiralanmıştır'' denildi.

01.02.2008


 

Başbakan Fenerbahçe yönetimini kabul etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Başbakanlık Merkez Bina'da 1,5 saat süren kabule Başkanvekili Nihat Özdemir ile asbaşkanlar Ali Koç ve Serhat Çeçen de katıldı. Yıldırım ve yöneticiler, kabul sonrası açıklama yapmadan Başbakanlık Merkez Bina'dan ayrıldı.

01.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri