Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

TBMM’de başörtüsü maratonu başlıyor

TBMM Genel Kurulu, bu hafta üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılmasına imkan sağlayan Anayasa değişikliği hakkındaki kanun teklifini görüşecek. Anayasa değişikliği görüşmelerinin 1. turu 6 Şubat Çarşamba, ikinci turu ise 9 Şubat Cumartesi günü yapılacak.

Genel Kurulda 6 Şubat Çarşamba günü yapılacak birinci tur görüşmelerinde, önce teklifin tümü üzerindeki görüşmeler yapılacak. Görüşmeler tamamlandıktan sonra maddelerine geçilmesi için gizli oylama yapılacak. Kabul edilmesi durumunda ise teklifin maddeleri üzerinde ayrı ayrı görüşme yapıldıktan sonra gizli oylamaları gerçekleştirilecek. Anayasa hükmü gereği Anayasa değişiklik teklifinin ikinci tur görüşmeleri ise 48 saat sonrasına denk gelen 9 Şubat Cumartesi günü yapılacak.

İkinci tur görüşmelerde yalnızca maddeler üzerinde verilmiş değişiklik önergeleri ele alınacak, birinci turda üzerinde değişiklik teklifi bulunmayan maddeler hakkında ise ikinci turda önerge verilemeyecek. Bu durumda da ikinci turda yalnızca Anayasa değişikliği teklifinin maddeleri ile tümümün gizli oylaması yapılacak.

Anayasa değişikliği teklifinin maddelerinin ve tümünün kabulü, üye tam sayısının beşte üç çoğunluğunun (330) gizli oyu ile mümkün olabilecek. Birinci turda gerekli çoğunlukla (330) kabul oyu alamayan bir madde, ikinci turda da en az (330) oy alamazsa reddedilmiş sayılacak.

GÜNDEM YOĞUN

TBMM Genel Kurulu, bu haftanın ilk çalışma günü olan yarın, görüşmeleri geçen haftadan yarım kalan Vakıflar Kanununu ele alacak.

Meclis 7 Şubat Perşembe ve 8 Şubat Cuma günleri ise sırasıyla Sağlık Hizmetleri Temel Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi ile AR-GE faaliyetlerinin teşvik edilmesini düzenleyen kanun tasarısını ve Ağrı Dağı Üniversitesinin adının ‘’Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’’ olarak değiştirilmesini öngören kanun tasarısını görüşecek.

/ ANKARA

04.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başörtüsü yasağı ve katsayı engeli kalksın

  Karma eğitim dayatması da yok

  TBMM’de başörtüsü maratonu başlıyor

  Atalay: Türkiye artık bu sorunu çözmelidir

  Gümrükçüoğlu: Yayla’ya hapis, Türkiye tarihine yeni bir leke

  “Örtüye özgürlük modernleşmeyi hızlandırır”

  Sınır ötesi nikâh

  Barış Manço duâlarla anıldı

  Göç, Doğu Karadeniz illerinin ortak sorunu

  Kırsalda yoksulluk artıyor

  Eve gelen görevliye kartını sorun

  Gâvur Gölü çöl olabilir

  Temiz hava solumak isteyen ağaç diksin

  Gönüllü doktorlar hastalara umut oldu


 Son Dakika Haberleri