Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Çocuklarımı bu hocalar okutsun istemezdim!

Geçen gece televizyonda bir tartışma programını izliyorum. Bir doçent hanım “Şimdi size sormak istiyorum” diyor ve devam ediyor: “Üniversiteye gelen bir öğrenci daha önce ilkokul, ortaokul ve lise eğitiminden geçmiş oluyor değil mi?

O sırada eğitim hakkı kısıtlanıyor mu bu kız çocuklarının? Bu kızlar nasıl geldiler üniversitenin kapısına kadar başlarını örtmeden? Liseye kadar nasıl geldilerse üniversiteye de o şekilde devam etmeleri çok doğru olmaz mı?”

Ruhum kararıyor bir anda!

İçim bulanıyor.

Türban tartışması falan anlamam! Ama ben bu mantığı hiç kaldıramam! Hocaya bakın! Zaten kafasının içindeki üniversite liseden pek farklı bir yer değil.

Üniversite bir disiplin alanı ona göre. Lisedeki disiplinin aynen sürmesinde hiçbir mahzur bulunmayan bir yer. Bir de “burası bilim yuvası” falan derler. Oysa bilim tek disiplin tanır, bilimsel çalışma disiplini!

***

Bir de “belki hakkımız olmadığı halde bu gerginlik yüzünden türbanlı öğrenciye hak ettiği notu veremeyebiliriz” diyen rektörler var.

İnanamıyorum.

Oysa hiçbir gerginlik, hiçbir “örtü”, hiçbir siyasal çatışma adaletsiz davranmayı meşru ve anlamlı kılamaz! Herhalde yanlış anlamışızdır, dilleri sürçmüştür diye düşünüyorum.

Çünkü bu laf, türban tartışmasında taraf olmakla ilgili bir laf değil! (Nihayetinde “türbanlıyı üniversiteye almam” dersin, olur biter.)

Bu laf, hiç insani olmayan bir “taraf”la ilgili!

Onu da bir yana bırakalım.

Üniversitede türbana karşı çıkışını “türbanın altına kulaklık takıp kopya çekerler” diye meşrulaştırmak isteyen hocalar var. Belli ki, üniversitenin artık lisedeki gibi sınav yapma yeri olmadığını kavramamışlar; üniversitede sınavların öğrencinin ezberini değil, bilgisini ölçmesi gerektiğini, gerekirse ders notları ve kitaplar açılarak sınav yapılabileceğini anlayamamışlar...

“Din dogmalarına inananlar bilim yapmayı önler, üniversiteden içeri alınmamalılar” açıklaması yapıp sonra da çalışma arkadaşı dünyaca ünlü Fransız bilim adamından söz ederken “heh heh, kendisi koyu Katoliktir” demekten utanmayanlar var.

İyi ki üniversite çağında bir çocuğum yok!

Çünkü türban tartışması sayesinde bir kez daha öğrendim ki, bu ülkede üniversite yok!

Vatan, 7.2.2008

Haşmet BABAOĞLU

08.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türbanda ara bir formül pekâlâ mümkün

  Çocuklarımı bu hocalar okutsun istemezdim!

  AB pusulası olmazsa gerginlik devam eder

  Laik fetva/cılar

  Gerilimin sebebi ne?

  AB bölmüyor, aksine birleştiriyor


 Son Dakika Haberleri