Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Elektriğe yeni zam

Elektriğe yeni bir zam hazırlığı daha yapılıyor. Arz açığı yüzünden özel sektörden alınan pahalı elektriğin faturası vatandaşa kesilecek. Piyasada kilovatsaat başına 16 kuruşa çıkan elektriğin fiyatı 12 kuruşluk TEDAŞ faturasına eklenecek.


Maaşlar bankaya yatacak, kayıtdışı azalacak

İşyeri denetimlerini artıran hükümet, kayıtdışıyla mücadele için geniş kapsamlı yasal düzenlemeler hazırlıyor. Ekim’den itibaren bütün maaşlar bankala

Kurşunsuz benzinde 3 kuruş indirim

Akaryakıt ürünlerinden 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı 3 kuruş ucuzladı.


  Ford Otosan, ABD’ye ticarî araç ihraç edecek

Ford Otosan Genel Müdürü Michael Flewitt, İzmit fabrikasında üretilen Transit Connect hafif ticari araçlarını bu yıl Kuzey Amerika’ya ihraç etmeye başlayacaklarını söyledi


  Otomotiv sektörü 2008’e iyi başladı

Otomotiv Distribütörleri Derneği’nden (ODD) yapılan açıklamaya göre, Türkiye otomotiv pazarında 2008 yılı Ocak ayı binek otomobil satışları 18 bin 162 adet, hafif ticarî araç satışları 12 bin 939 adet olmak üzere binek ve hafif ticarî araç toplam pazarı 31 bin 101 adet olarak gerçekleşti.


  İnternette “önce kullan, sonra öde”

Tellcom’un kullanıcılarına Şubat ayından itibaren “Hızlı İnternette Önce Kullan, Sonra Öde” uygulaması başlattığı bildirildi.


  Ekonomide sıkıntı arttı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şube Başkanı Hüdaverdi Çakır, son günlerde ekonomik sıkıntıların arttığını belirterek, gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.


  “Elektronik istihdam” dönemi başlıyor

Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Genel Müdürü Namık Ata, iş arayanların aradığı işe, işverenlerin ise aradığı işgücüne en kolay ve hızlı şekilde ulaşabileceği “Elektronik İstihdam” dönemini başlatacaklarını bildirdi.


  Emeklilerden yüzde 10 sağlık primi kesintisi

SSK’dan emekli aylığı alan esnaf ve sanatkârlar ile diğer bağımsız çalışanlardan, 2008 yılında da yüzde 10 oranında sağlık sigortası primi kesilecek.


  Tüketici kredileri 67.4 milyar YTL’ye çıktı

Tüketici kredileri, 1 Şubat itibarıyla 510,4 milyon YTL artarak 67 milyar 407,5 milyon YTL’ye çıktı. Söz konusu krediler, 25 Ocak tarihi itibarıyla 66 milyar 897,1 milyon YTL düzeyinde idi.


  2007’de senet protestoları arttı

Türkiye’de geçen yıl, bir önceki yıla göre protesto edilen senet tutarı ile miktarında artış görüldü. Merkez Bankasının verilerine göre, geçen yıl, 2006’ya göre protestolu senet sayısı yüzde 24,9 artarak 1 milyon 177 bin 910 adetten 1 milyon 470 bin 758 adete çıktı.


  Tarım destekleri ödenmeye başladı

Tarımda geçen yılın kullanım ve üretimlerine istinaden verilecek desteklerin bir bölümünün ödenmesine başlandı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri