Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Flört kalbi yaralıyor, Bizim Aile merhem oluyor

Aylık kadın ve aile dergisi Bizim Aile’nin bu ayki kapak dosyası flört üzerine. Flört masum bir arkadaşlık mı, yoksa bir kandırmaca mı? Dergi, cevabı tarihten, konu ile ilgili aktüel gelişmelerden, uzman psikologlardan araştırarak ortaya çıkarıyor. Flört “akıldan ziyade hissiyatın dinlendiği akıbeti (neticeyi) göremeyen kör heveslerin hükmettiği, dolayısıyla “bir dirhem hazır lezzeti ilerideki binler batman lezzete tercih edildiği gençlik döneminin kavak yellerinden…

Geçmişte de vardı, ama günümüzde daha yaygın. Teknolojinin ilerleyip, internetin cep telefonlarına kadar girmesiyle “sanal”laştı bile.

Peki, uzmanlar bu tabloyu nasıl değerlendiriyorlar?

Araştırmalar evlilikten önce birlikte yaşayanların beraberliklerinin kötü gittiği yönünde. Flörtle başlayan, “seviyeli birliktelik”le gelişen, evlilikle neticelenen arkadaşlıkların çoğu boşanma ile neticeleniyor.

Ülkemize aile terapisi yaklaşımını getiren, Davranış Bilimleri Enstitüsü Başkanı psikolog Emre Konuk, görücü usulünü “bin senelik elekten geçmiş en garantili evlilik biçimi olarak değerlendiriyor.

İşte Bizim Aile’den bazı başlıklar:

Kalp, flörtle yaralanır!

* Flört, masum bir arkadaşlık mı, yoksa bir kandırmaca mı?

* Kız-erkek arkadaşlığı şiddet sebebi

* Aşk klişesiyle aldatan masum kadınlar!

* İstiridyeye inciyi, Meryem’e İsa’yı bahşeden sır: iffet

* Psikolog Fatih Reşit Civelekoğlu’yla söyleşi: Medya, flörte özendiriyor!

* Ergen Psikolojisinde bu ay, “Ergenlik döneminin korkuları yer alıyor.

* Eğitimci Ayşe Aydın, çocukluk döneminin keskin virajlarından bahsediyor!

* Meryem Tortuk’un, Gültekin Avcı’yla yaptığı “Kıyamet Kadınları konulu sohbetini, eminiz ilgiyle takip edeceksiniz.

Dünyanın bir ucu Avustralya’dan notlar.

08.02.2008


 

Esma Sultan Çeşmesi açılıyor

Eminönü Belediyesi tarafından yenilenen Esma Sultan Namazgâhı ve Çeşmesi, törenle açılıyor. Sultan 3. Ahmet’in kızı Esma Sultan tarafından eşi Muhsinzade Mehmet Paşa adına yaptırılan namazgâh ve çeşme uzun yıllardır harap bir durumda bulunuyordu.

Eminönü Belediyesi tarafından cephe temizliği yapılan, ışıklandırması ve çevre düzenlemesi gerçekleştirilen tarihî eser, Eminönü’nde mevcut dört namazgahın en önemlisi ve günümüze kadar özgün olarak gelebilen tek yapıydı.

1781 yılında inşa edilen doğu ve batı cephelerinde musluklar yer alan namazgah ve çeşmenin kitabeleri ise ünlü hattat Mehmet Şevki Efendi tarafından yazılmıştı. Kadırga Parkı içerisinde uzun yıllardır harap bir şekilde bulunan Namazgah ve Çeşmenin çevresi parmaklıklarla koruma altına alındı ve ayrıca renkli ışıklarla aydınlatıldı.

08.02.2008


 

Kayseri kalesi, kültür ve san'at merkezi olacak

Kayseri’nin simgelerinden olan Bizans döneminden kalma tarihî kale, kültür ve san'at merkezi olacak. Yıllardır esnaflar tarafından kullanılan ve bazı bölümlerinin yıkılması sonrasında tamirat gören tarihî kale için iki kademeli ulusal mimarlık yarışması düzenleniyor.

Yarışmacılardan, Kayseri’de, iç kale ve yakın çevresini ‘yapılı çevre’, ‘ulaşım’ ve ‘kentsel odaklar’ açısından irdelenmesi ve geleceğe yönelik yeni yorumlar, yeni açılımlar getirilmesi isteniyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, tarihî kaleyi kültür ve sanat merkezi haline getirmek için ilk hamleleri yapmaya başladıklarını söyledi. Kalenin şehrin göbeğinde olmasına rağmen yıllardır gerektiği şekilde değerlendirilemediğini belirten Özhaseki, hazırlanan yeni projeyle para dışında ne kadar kültür ve san'at kaygısı olan varsa hepsini kale içerisinde toplamayı amaçladıklarını söyledi. Uluslararası bir yarışma başlattıklarını ifade eden Özhaseki, yarışma sonrasında kalenin asıl amacına hizmet edeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Kayseri’ye yaptığı ziyarette, kale içerisinde bir de müze yapılması teklifini de değerlendireceklerinin altını çizen Özhaseki, “Kayseri’den çıkartılan birçok tarihi değerin sergileneceği bir müze olmadığı için halen bu eserler Ankara’ya gönderiliyor. Bu durumu Cumhurbaşkanımız da dile getirdi ve kale içerisine bir de müze yaptırılması tavsiyesinde bulundu. Bunu da değerlendireceğiz. Kale içini tam olarak kültür ve san'at merkezi haline getirmeye kararlıyız” dedi.

08.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri