Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

ÖZEL MAÇLARDA GOLE HASRETİZ

İsviçre ve Avusturya’nın Haziran ayında ortaklaşa düzenleyecekleri 13. Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri öncesi ilk hazırlık maçında önceki gün İstanbul’da İsveç Milli Takımı ile 0-0 berabere kalan (A) Milli Futbol Takımı, özel maçlardaki başarısız grafiğini sürdürdü. Ay-yıldızlı ekip, son 5 özel karşılaşmasından da galibiyet çıkaramazken, bu süre içinde 2 yenilgi, 3 beraberlik aldı. Milliler ayrıca son 4 özel maçında da gol atma başarısı gösteremedi.

Türk Milli Takımı’nın özel maçlarda son golünü, 15 Kasım 2006 tarihinde İtalya ile Bergamo şehrinde yapılan karşılaşmada İtalyan futbolcu Materazzi kendi kalesine attı. 1-1 berabere biten maçta Materazzi’nin 42. dakikada kendi filelerine gönderdiği golün ardından ay-yıldızlı ekip özel maçlarda tam 408 dakikadır gol atma başarısı gösteremedi. Milliler, son 4 hazırlık maçında Gürcistan, Brezilya, Romanya ve İsveç’e gol atamadı.

Bu arada, Türk Milli Takımı, teknik direktör Fatih Terim’in ikinci görev süresi içinde yaptığı 16 özel maçın sadece 4’ünü kazanırken, 4’ünü yitirdi, 8’inde ise berabere kaldı.

13’ü yurt dışı, sadece 3’ü Türkiye sınırları içindeki son 16 özel maçta rakiplerine toplam 17 gol atan Türk Milli Takımı, kalesinde ise 19 gol gördü.

“İsveç, Türkleri durdurdu”

(A) Milli Futbol Takımı’nın İsveç’le oynadığı ve 0-0 berabere kaldığı hazırlık maçına ilişkin Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin (FIFA) internet sitesindeki habere, ‘’İsveç Türkler’i durdurdu’’ başlığı atıldı. FIFA’nın haberinde, (A) Milli Takımın 0-0 beraberlik sonucunda ‘’inatçı’’ İsveç’i yenmeyi başaramadığı belirtilirken, karşılaşmanın 2008 Avrupa Şampiyonası öncesinde her iki takım için de ısınma maçı olduğu ifade edildi.

Fatih Terim oyundan memnun

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İsveç ile 0-0 berabere kaldıkları özel maçta, oyuncularının gösterdiği performanstan memnun olduğunu söyledi. Fatih Terim, maçtan sonra yaptığı açıklamada, İsveç’in, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarının en istikrarlı takımlarından biri olduğunu vurgulayarak, ‘’Oyun genelinde takım defansını iyi yaptık ama takım hucümü yaparken ufak hatalarımız oldu ve gole ulaşamadık. Skordan değil ama oyuncularımın performansından memnunum’’ dedi.

08.02.2008


 

Birliğin desteklediği Hasan Doğan’dan yeşil ışık

Kulüpler Birliği’nin önceki gün Ankara’da yaptığı toplantının ardından “Hasan Doğan”da karar kılması üzerine, Doğan’ı ikna etmek için oluşturulan Özhan Canaydın, Aziz Yıldırım, Yıldırım Demirören, İlhan Cavcav ve Recep Mamur’dan oluşan komite dün İstanbul’da bir araya geldi.

Toplantı sonrası bir açıklama yapan Hasan Doğan, adaylığı kabul edebileceğini söyledi. Doğan, “Başkanlarımızdan böyle bir talep geldi. Değerlendirme toplantısı yaptık. Özellikle Türk futbolunun içinde bulunduğu kaostan çıkması için, saygınlık kazanması için neler yapılacağını konuştuk. Bu ateşten bir gömlek. Türk futbolunun sorunlarını çözmek sadece federasyonun işi değil. Hep beraber çözebiliriz. Türk futbolunu saygın hale getirmek için neler yapılmalı bunları konuştuk. Bu kolay bir görev değil. Bu sorumluluğu almayı düşünüyoruz. Ama 2 gün içinde, birlikte hareket edeceğimiz arkadaşlarımızla düşünüp karar vereceğiz.”

Daha önce aday olduğunu açıklayan Ayhan Bermek ise, Kulüpler Birliği’nin Hasan Doğan’ı destekleme kararından sonra adaylıktan çekildiğini açıklamıştı.

08.02.2008


 

Feldkamp, Sabri'yi affetti

Galatasaray, Turkcell Süper Lig’de yarın Vestel Manisaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Florya Metin Oktay Tesisleri’nde, Feldkamp yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda sarı-kırmızılı futbolcular gruplar halinde topla serbest çalışmalar yaptıktan sonra yarım sahada çift kale maç yaptı.

Feldkamp’ın futbolcularla yaptığı 20 dakikalık toplantı sebebiyle geç başlayan antrenmanda oyuncuların neşeli oldukları gözlendi. Antrenmanda (A) Milli Takım’ın İsveç ile yaptığı özel maçın tamamında forma giyen Servet ve Uğur ile sakatlığı bulunan Hasan takımdan ayrı çalıştı. Sakatlığı sebebiyle Fransa’da tedavi gören Nonda ile Bouzid antrenmana katılmadı.

Öte yandan Galatasaray’da disiplinsiz hareketleri sebebiyle kadro dışı bırakılan Sabri Sarıoğlu, teknik direktör Feldkamp tarafından affedildi. Feldkamp, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında bu kararı açıkladı.

08.02.2008


 

Trabzonspor’da gündem kongre

Trabzonspor’da hafta sonu yapılacak kongre öncesi başkan adayları listelerini Divan Başkanlık Kurulu’na teslim etti. Kongre süreci için daha önce adaylıklarını açıklayan Sadri Şener ve İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan başka aday çıkmadı. Listelerini Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Nizamettin Algan’a teslim eden adaylar, kongrede başkanlık için yarışacak.

Kongrenin Bordo-Mavili camiaya hayırlı olması dileğinde bulunan yönetici adayları, sürecin sonunda kazananın Trabzonspor olacağını dile getirdi.

Öte yandan Trabzonspor, kendisine kulüp bulmasını istediği futbolculardan Celaleddin’i Vestel Manisaspor’a verdi.

Böylece devre arasında Ceyhun, Yusuf, Risp, Jun, Ufuk ve Ufukhan ile birlikte 7 futbolcu başka takımlara verilmiş oldu.

08.02.2008


 

Bobo forma şansı bulamadı

Geçtiğimiz hafta sonunda Fortis Türkiye Kupası’nda oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçını tribünden izleyen, son dönemde sergilediği performansla milli takıma hazır olduğunu belirttiği Beşiktaşlı Bobo’yu Brezilya’nın İrlanda’yla yapacağı hazırlık maçının kadrosuna çağıran Dunga yıldız oyuncuyu maç kadrosuna almadı.

Mücadelede İrlanda’yla karşılaşan Brezilya sahadan Real Madridli Robinho’nun kaydettiği golle 1-0 galip ayrıldı.

08.02.2008


 

Ara transferde Beşiktaş damgası

Profesyonel futbol liglerinde önceki gün sona eren ara transfer döneminde Turkcell Süper Lig ekipleri kadrolarını takviye etmek için büyük uğraş verdi.

Turkcell Süper Lig’de lider durumda olan Galatasaray, ara transfer döneminde renklerine 2 oyuncu katarken, 1 oyuncusunu da kiraya verdi. Ligde ilk yarının sona ermesinin ardından kadrosunu güçlendirmek adına birçok oyuncuyla görüşme yapan sarı-kırmızılı takım, Ankaragücü’nden Emre Güngör ile İtalya’nın Roma takımından Ganalı oyuncu Ahmed Barusso’yu renklerine katarken, genç oyuncusu Özgürcan Özcan’ı ise Gaziantepspor’a kiraladı.

Fenerbahçe, 2. transfer döneminde sadece Brezilya’nın Santos takımında forma giyen Şilili Maldonado ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı. Ara transferde sarı-lacivertli takımdan sadece Tümer Metin ayrıldı. Askerlik sorunu olan Tümer, Yunanistan’ın Larissa takımına transfer oldu.

2 yabancı geldi, 6 oyuncu gitti

Transfer dönemlerinin son yıllardaki hızlı takımı Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın aksine ikinci transfer döneminde de hareketli günler yaşadı. Siyah-beyazlı takım, ligin ikinci yarısında daha güçlü bir kadroyla mücadele etmek için 2 yabancı oyuncu transfer ederken, sezon başında yola çıktığı 6 oyuncuyla yollarını ayırdı. Forvet hattını güçlendirmek için Vestel Manisaspor’dan Slovak Filip Holosko’yu transfer eden Beşiktaş, bu oyuncu karşılığında Ege temsilcisine Koray Avcı ve Burak Yılmaz’ı verdi. Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen yabancı oyunculardan Lamine Diatta ile ilişkisini tamamen koparan siyah-beyazlı kulüp, Arjantinli oyuncu Federico Higuain’i ise Meksika’ya kiralık olarak gönderdi. Bu arada, savunmasında yaşadığı sorunları ortadan kaldırmak için uzun zamandır arayışta olan Beşiktaş, Hırvatistan’ın Dinamo Zagreb kulübünden Gordon Schildenfeld’i alarak transfere noktayı koydu. Beşiktaş ayrıca, Murat Şahin’i Gaziantepspor’a, İbrahim Akın’ı da İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a verdi.

Kartal, Kayseri’de

Beşiktaş, Kayserispor ile yarın oynayacağı maç için özel bir uçakla bu şehre uçtu. Sakatlıkları süren Mehmet Sedef ve Serdar Kurtuluş’un yanı sıra kart cezalısı olan Baki Mercimek ile İbrahim Toraman da Kayseri’ye götürülmedi. Schildenfeld ise kadroya dahil edildi.

08.02.2008


 

2010 hazırlıkları hemen başlamalı

Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı, büyük çabalar sonucunda Türkiye’ye alınan 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nın tehlikede olduğunu söyledi.

Bayatlı, ‘’Tehlike var’’ derken, önümüzdeki 1 hafta içinde 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nın yapılacağı tesislerle ilgili girişimlerin yapılması gerektiğini söyledi. Tesislere kısa sürede başlanması gerektiğini vurgulayan Togay Bayatlı, ‘’Biz bunu bu şekilde yapamazsak, böyle bir durum, olimpiyatlara adaylığımızı da ciddi şekilde yaralar, darbe vurur. Girişimlerin en kısa sürede başlaması gerekir. Aldığım duyumlar kötü, önümüzdeki 1 hafta içinde, oturup bu konunun çözülmesi gerekir’’ diye konuştu.

Togay Bayatlı, bu konuda sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ve Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanları’nın biraraya gelerek, bu işi halletmesi gerektiğini kaydetti.

08.02.2008


 

Potada Türkiye Kupası heyecanı

Basketbolda Opel sponsorluğunda düzenlenen 23. Erkekler Türkiye Kupası, sahibini arıyor.

Ankara’da bugün başlayacak kupa mücadelesinde, ilk gün çeyrek finalde Alpella-Fenerbahçe Ülker, Banvitspor-Türk Telekomspor, Beşiktaş Cola Turka-Efes Pilsen, OYAK Renault-Pınar Karşıyaka takımları mücadele edecek. İlk gün kazanan ekipler arasında yapılacak kur’a çekimi sonucu

yarı final eşleşmeleri belirlenecek. Kupada 9 Şubat Cumartesi günü yarı final, 10 Şubat Pazar günü de final karşılaşması yapılacak.

08.02.2008


 

Mehmet Okur 15, Hidayet 19 sayı attı

NBA’de Utah Jazz, deplasmanda Denver Nuggets’ı normal süresi 106-106 biten karşılaşmanın uzatma bölümünde ortaya koyduğu başarılı oyunla 118-115 yenerken, Mehmet Okur 15 sayıyla oynadı. Karşılaşmaya ilk 5’te başlayan ve 32 dakika sahada kalan Okur, 2 kez denediği 3 sayılık atışların 1’inde başarılı olurken, 8 kez kullandığı 2 sayılık atışların 4’ünde isabet buldu. 4 kez geldiği serbest atış çizgisinde tam isabetle oynayan Okur, karşılaşmayı 15 sayı, 10 ribaunt ve 1 asistle tamamlayarak, takımının galibiyetine katkı sağladı.

Hidayet Türkoğlu’nun formasını giydiği Orlando Magic ise, sahasında New Jersey Nets’i 100-84 yenerken, milli basketbolcu 19 sayı kaydetti. Karşılaşmaya ilk 5’te başlayan ve 38 dakika sahada kalan Türkoğlu, 7 kez kullandığı 3 sayılık atışların 3’ünde başarılı olurken, 6 kez denediği 2 sayılık atışların da 4 tanesini sayıya çevirdi. 2 kez geldiği serbest atış çizgisinde tam isabetle oynayan Türkoğlu, karşılaşmayı 19 sayı, 6 asist ve 3 ribauntla tamamladı.

08.02.2008


 

Elazığ'a haciz geldi

Bank Asya 1. Lig’de mücadele eden Elazığspor’a haciz geldi. Alınan bilgiye göre, kulübe spor malzemesi satan Esen Spor Mağazası, geçmişten kalan alacakları sebebiyle Elazığspor kulübüne haciz götürdü.

Mağaza yetkilisi, avukat, jandarma ve icra memuru eşliğinde Elazığspor Tesisleri’ne gelerek haciz işlemlerini başlattı.

08.02.2008


 

GSGM'de büyük operasyon

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne (GSGM) bağlı toplam 55 federasyonda, kısa süre içinde mali ve idari yönden kapsamlı bir denetim başlatılacak.

Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay’a ilettiği önerinin kabul görmesi sonrasında denetim için hazırlıklar başladı. Özerklik sonrasında bazı federasyonlarda, idari ve mali açıdan göze çarpan disiplinsizlikler sebebiyle bu kararın alındığı öğrenildi.

08.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri