Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

UEFA F.BAHÇE'Yİ BASTI

Şampiyonlar Liginde İspanya'nın Sevilla takımıyla 20 Şubat'ta İstanbul'da oynayacak olan F.Bahçe'de futbolculara UEFA'nın iki doktoru ani doping kontrolü yaptı. Kulüp doktoru Piyer Arzuman, "Doktorlar tabiri caizse tesisleri basarak, kura sonucu 10 oyuncudan örnek aldı" dedi.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden ve ikinci turda İspanya'nın Sevilla takımıyla 20 Şubat Çarşamba günü İstanbul'da karşı karşıya gelecek olan Fenerbahçe'de futbolculara, bu önemli karşılaşma öncesi UEFA'nın iki doktoru doping kontrolü yaptı. UEFA'nın görevlendirdiği iki doktor, Fenerbahçe'nin Cuma günü yaptığı antrenman öncesi Samandıra Kamp Merkezi'ne sürpriz bir şekilde gelerek, doping kontrolü amacıyla futbolculardan idrar numunesi aldı.

BİZİM İÇİN SÜRPRİZ OLDU

Sarı-lacivertli takımın kadrosunda yer alan futbolcular arasından kurayla belirlenen 10 oyuncu, UEFA doktorlarına idrar örneği verdi. Kulüp doktoru Piyer Arzuman, FB TV'ye yaptığı açıklamada, bu kontrollerin rutin olduğunu belirterek, ''Doktorlar tabiri caizse tesisleri basarak, kura sonucu 10 oyuncudan örnek alıyor. Bizim için sürpriz oldu. Ancak bu kontroller daha önce de yapılmıştı. Normal prosedür yerine getiriliyor'' dedi.

HABERSİZ GELİYOR

Doktorların, grup maçları sırasında da İstanbul'a gelerek aynı uygulamayı yaptığını ifade eden Dr. Arzuman, ''Bu sezon ikinci defa gelmiş oldular. Bu kontrollerden kimsenin haberi olmuyor. Şampiyonlar Ligi'nde her iki maçtan birinde doping kontrolü oluyor. Bu anlamda rutin bir uygulama yapılıyor. Futbolculardan alınan örnekler iki gruba ayrılıyor. İlk numunede doping ile ilgili şüphe oluştuğunda ikinci numune açılıyor'' diye konuştu.

Uğur Boral çok sevinçli

A Milli Futbol Takımı'nın İsveç ile yaptığı özel maçta ikinci 45 dakika forma giyen Fenerbahçeli Uğur Boral, milli takımda oynamanın gurur verici olduğunu söyledi. Uğur, şunları kaydetti: ''Fatih hoca bana 45 dakika süre verdi. 45 dakika oynamak bana iyi geldi. En büyük hayalim milli takımın, 2008 Avrupa Şampiyonası finalleri kadrosunda yer alabilmek."

09.02.2008


 

Maldonado: Ben hazırım

Fenerbahçe'nin ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Şilili futbolcu Claudio Maldonado, takıma alışma devresini atlattığını ve fizik kondisyon açığını kapattığını belirterek, ''Fiziksel ve mental açıdan hazırım. Teknik direktörümüzün istemesi halinde lig maçında görev alabilirim'' dedi.

Maldonado, FB TV'ye yaptığı açıklamada, kendisini çok iyi hissettiğini ifade ederek, ''Her şey çok iyi. Alışma devresini atlattım. Geçen zamanı iyi değerlendirdik. Hazırlık maçı iyi geçti. Fizik kondisyon açığımı kapattım. Bundan sonra rutin antrenmanlara devam edeceğim. Fiziksel ve mental açıdan hazırım. Santos ile oynadığım maçlardan sonra, 1 ay dinlenme sürem vardı. Çok fazla açığım yok. Zico isterse, lig maçında oynarım. Ama bu kararı hoca verecek'' diye konuştu

09.02.2008


 

Alves: F.Bahçe karşısında işimiz kolay değil

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. turunda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan İspanya'nın Sevilla takımının savunma oyuncusu Daniel Alves, işlerinin kesinlikle kolay olmayacağını söyledi.

UEFA'nın internet sitesinde okuyucuların sorularını cevaplayan Alves, Cihan isminde bir Türk taraftarın sorusuna verdiği cevapta, Alex ve Roberto Carlos gibi yıldızlara sahip Fenerbahçe'nin çok iyi bir kadrosunun bulunduğunu, ayrıca kendi sahasında çok zorlu bir takım olduğunu söyledi.

ALEX'İ ÇOK BEĞENİYORUM

Şampiyonlar Ligi'nde en beğendiği futbolcularla ilgili bir soruya ise Alves, "Cristiano Ronaldo, Messi, Kaká..." diye cevap vererek, "Ancak Fenerbahçeli Alex'ten de bahsetmek istiyorum. O hayran olunacak bir oyuncu ve eğer Avrupa'da daha büyük bir takımda oynasaydı Brezilya milli takımında kesinlikle yeniden oynardı.'' diye konuştu. Alves, Türk taraftarların Brezilyalılar kadar ateşli olduğunu da kaydetti.

09.02.2008


 

Trabzon'da seçim günü

Bordo-mavili kulüp bugün 40. defa sandığa gidiyor. Seçimli genel kurulda Sadri Şener ve İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlık için yarışacak.

Trabzonspor'da seçimli olağan genel kurul bugün ve pazar günü yapılacak. Bordo-mavililer, bu genel kurul ile 40. kez seçime gitmiş olacak. 2 Ağustos 1967 tarihinde kurulan Trabzonspor Kulübü, bugüne dek 12 olağanüstü, 27 olağan olmak üzere 39 kez seçimli genel kurul gerçekleştirdi. Mali genel kurullar ile birlikte Trabzonspor, 56. genel kurulunu gerçekleştirmiş olacak.

2 ADAY YARIŞACAK

19 Mayıs Spor Salonu'nda yarın saat 10.00'da başlayacak ve 2 gün sürecek genel kurulda, dün sona eren adaylık başvuru süresi sonucunda Sadri Şener ve İbrahim Hacıosmanoğlu yarışacak. Sadri Şener, kongrenin tüm camiaya hayırlı olmasını dileyerek, ''Trabzonspor'u daha iyi bir yere getirmek için bu göreve talip olduk. Tüm ekibimizde de bu inanç var. Yönetim kurulumdaki arkadaşlarımla birlikte göreve gelmemiz halinde, ilk günden itibaren camiayı eski havasına döndürmeye çalışacağız'' dedi.

5 BİN 961 ÜYE VAR

Diğer başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu ise Trabzonspor'a özgüvenini geri kazandırmak istediklerini ifade ederek, ''Trabzonspor'un marka prestijini tekrar geri kazandırmayı hedefliyoruz. Seçildikten sonra koşarak Trabzonspor'a hizmet edeceğiz. Kongrenin tüm Trabzonspor ve Türk futbol camiasına hayırlı olmasını diliyorum'' diye konuştu. Genel kurulda 5 bin 961 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor.

09.02.2008


 

Lider G.Saray Vestel önünde

Galatasaray ile Vestel Manisaspor takımları, Süper Lig'de bugün 6. kez karşı karşıya gelecek.

Ali Sami Yende Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Bünyamin Gezer yönetecek. Lig TV maçı naklen yayınlayacak. İki ekip arasında geride kalan 5 maçtan 3'ünü Galatasaray kazandı, 2'i ise berabere bitti. Bu sezonun ilk yarısında Manisa'da yapılan maç ise 2-2 sona erdi.

09.02.2008


 

Beşiktaş 7'de 7 yapacak mı?

Deplasmanda bugün Kayserispor ile zorlu bir mücadeleye çıkacak Beşiktaş, rakibini yenerek, ligde üst üste 7. galibiyetini almayı hedefliyor.

Karşılaşma bugün saat 14.00'de Kayseri Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda yapılacak. Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı hakem Bülent Demirlek yönetecek. Günün diğer maçında İstanbul Büyükşehir Belediye ile Çaykur Rize (13.30) arasında oynanacak.

09.02.2008


 

Yaşar Doğu'da 300 güreşçi mindere çıkıyor

Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, bugün Ankara'da başlayacak olan 36. Uluslararası Yaşar Doğu Golden Grand Prix Serbest Güreş Turnuvası'nın, son yılların en büyük katılımına sahne olacağını söyledi.

TSYD Ankara Şubesi'nde, federasyon yöneticileri ve Serbest Güreş Milli Takımı antrenörleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Osman Aşkın Bak, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenecek ve 2 gün sürecek turnuvaya 34 ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katılacağını belirterek, ''Turnuva, yüksek katılım oranıyla adeta bir mini dünya şampiyonası gibi olacak. Türkiye olarak erkeklerde 57, bayanlarda 30 sporcuyla mücadele edeceğiz. Ayrıca bayanlarda ilk kez 14 ülkenin bu turnuvaya katılacak olması da önemli bir gelişme'' diye konuştu.

Turnuvada sıkletlerinde birinci olan sporculara 3 bin, ikincilere 2 bin, üçüncülere bin ve beşincilere 500'er olmak üzere toplam 56 bin dolar ödül dağıtılacağını anlatan Bak, ''Hedefimiz önümüzdeki yıldan itibaren ödül miktarını artırarak, serbest stilde Yaşar Doğu, grekoromende de Vehbi Emre Turnuvası'nı dünyanın en önemli turnuvaları arasına sokmak'' dedi. Bak, şöyle devam etti: ''Hem serbest hem de grekoromen stilde Pekin Olimpiyatları'na tam kadroyla gideceğimizden hiç kuşkumuz yok. Ayrıca bayanlarda da en az 1 ya da 2 sporcumuzun olimpiyat vizesini alacağına inanıyoruz."

09.02.2008


 

Golfte rakip Rusya

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Golf Milli Takımı, kamp çalışmaları için Antalya'da bulunan Rusya Golf Milli Takımı ile özel maçlar yapacak.

Golf Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye ve Rusya milli takımları bugün ve 10 Şubat Pazar günü Belek'teki Cornelia Golf Kulübü Faldo Sahası'nda karşı karşıya gelecekler. Türk Erkek Milli Takımı'nda Gencer Özcan, Mustafa Hocaoğlu, Yasin Yıldırım, Koray Varlı ve Fahrettin Kök'ün sahaya çıkacağı, Bayan Milli Takımı'nı ise Nejla Gerçek ve Elçin Ulu temsil edecek.

09.02.2008


 

Potanın en iyisi Kirilenko

Milli oyuncu Mehmet Okur'un Utah Jazz'dan takım arkadaşı Andrei Kirilenko, "Avrupa'da Yılın Basketbolcusu" ödülüne layık görüldü.

Avrupa'da 2007 yılının "En İyi Oyuncusu" antrenörlerin, gazetecilerin ve FIBA Avrupa'nın resmi internet sitesi "fibaeurope.com" adresinden basketbol severlerin katılımıyla gerçekleştirilen oylama sonucunda belirlendi. Rusya'yı İspanya'da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası'nda Rusya'nın mutlu sona ulaşmasında büyük pay sahibi olan Rus yıldız Andrei Kirilenko ödülü kazanan isim oldu. Geçen sene bu ödülü 2.09 boyundaki Alman yıldız Dirk Nowitzki kazanmıştı.

09.02.2008


 

Sabri idmana çıktı

Galatasaray'da yaklaşık 2 hafta önce kadro dışı bırakılan Sabri, antrenmanlara başladı.

Teknik direktör Karl Heinz Feldkamp tarafından kadro dışı bırakılan ve idmanlara alınmayan Sabri, bu süre içinde tek başına antrenman yapıyordu. Kondisyoner Cevat Güler yönetiminde dün sabah çalışan Sabri, akşam bir idman daha yaptı. Sabri'nin, 11 Şubat Pazartesi gününden itibaren takımla birlikte çalışmalara başlaması bekleniyor. Öte yandan sakatlıktan kurtulan ve Fenerbahçe ile oynanan Türkiye Kupası ilk maçında forma giyen Ayhan da özel bir çalışma gerçekleştirdi.

09.02.2008


 

Milli tenisçi Şenoğlu ABD'de yarı finalde

Milli tenisçi İpek Şenoğlu, ABD'de devam eden Dow Corning Tennis Classic turnuvasında çiftlerde yarı finale kaldı.

Midland'da yapılan 75 bin dolar ödüllü turnuvada partneri ABD'li Christina Fusano ile birlikte mücadele eden Şenoğlu, çeyrek finalde de İngiliz Anne KeothavongMelanie Sauth çiftini 20 mağlup ederek, yarı finale yükseldi.

09.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri