Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sanayi üretimi hız kesti

Sanayi üretimi 2007’nin Aralık ayında yüzde 1.4 düşerek beklentilerin çok altında gerçekleşti. Yılın tamamındaki üretim artışı yüzde 5.4 oldu. Büyümenin öngü göstergesi olarak nitelendirilen sanayi üretimi geçen yılın Aralık ayında sürpriz yaptı ve düşüş gösterdi.


Eleman sıkıntısı kapasiteyi düşürdü

Adana Sanayi Odası (ADASO) tarafından sanayi kuruluşları arasında yapılan ankette, kalifiye eleman sıkıntısının, üretimde kapasite kullanımını olumsuz

En önemli problemimiz, kayıt dışı

Davutpaşa’da meydana gelen ve onlarca kişinin hayatına mal olan patlama kayıt dışıyla mücadelenin önemini tekrar gündeme getirken, İstanbul’daki sivi


  Tarım makinalarında KDV yüzde 8’e indi

Tarım makinalarındaki ve seyahat acentalarının, otel ve motellerin geceleme hizmeti karşılığı aldıkları komisyonlardaki katma değer vergisi oranı, yüzde 18’den yüzde 8’e düşürüldü.


  Aras Holding’te bayrak değişimi

Aras Holding A.Ş’nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Celal Aras’ın vefatından sonra, holdingte yeni yönetim belirlendi.


  Yabancının portföyü 100 milyar doların altına indi

ABD ekonomisinde resesyon kaygısıyla küresel finans sisteminde belirsizlik ve çalkantının arttığı Ocak ayında yabancı yatırımcıların Türkiye’de büyük bölümü Borsa ve DİBS’te bulunan portföylerinin toplam değeri 11 milyar dolardan fazla küçülerek 100 milyar doların altına indi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri