Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bolat: ‘Başörtüsünü bırak, ekonomiye bak‘ olmaz

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat, “Başörtüsü meselesiyle uğraşılmasın ekonomiyle uğraşılsın diyenler gerçekten bunu samimiyetle mi söylüyor? Yoksa başörtüsü yasağı devam etsin bu konulara el atmayın diye mi söylüyorlar? Bunu iyi görmek lâzım” dedi.


Özel üniversite açmak da yasak

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye’de özel üniversitelerin vakıf üniversitesi olarak dolaylı yoldan kurulduğunu belirterek, “Anayasamızda özel üniver

Şahin: Mutabakat arıyoruz

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Yükseköğretim Kanunu ile ilgili yapılacak değişiklikte, herkesin katkısını bekleyen bir noktada bulunduklarını ifade e


  Bağış: Mecliste başörtüsü serbest olsun demedim

AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, “Türban TBMM’de de serbest olmalıdır” diye bir ifade kullanmadığını açıkladı. Bağış, “Savunduklarım; demokrasidir, fikir ve inanç özgürlüğüdür, insan haklarıdır. ‘Mini etekle başörtüsünün özgürlüğüdür, ortak kardeşliğidir ve birbirine hoşgörüsüdür’. Bunları tekrar tekrar savundum. Savunmaya devam ediyorum” diye konuştu.


  Yasak, yasal hale getiriliyor

İlk-Der Genel Başkanı Özden Sönmez, başörtüsü yasağını kaldırmak için anayasada yapılan düzenlemenin yasağı yasal hale getirdiğini belirtti.


  Hukukçulardan başörtüsü desteği

‘’Özgür Hukuk Platformu’’ üyesi bir grup avukat, yükseköğretimde başörtüsü yasağının kaldırılmasına yönelik düzenlemeyi desteklediklerini bildirdi.


  YÖK: ÖSS kılavuzunu, 14 Şubat’ta görüşecek

YÖK Genel Kurulu’nun toplantısı sona erdi. YÖK Genel Kurulu’nun bugünkü toplantısında, rutin konuların ele elındığı, Başkan Vekilliği seçimi ile ÖSS Kılavuzunun gündeme gelmediği öğrenildi.


  İstanbul’a bir üniversite daha geliyor

Türk Deniz Vakfı tarafından İstanbul’da “Piri Reis Üniversitesi’’ adıyla vakıf üniversitesi kurulması öngörülüyor.


  DP'li belediye başkanları toplanıyor

Demokrat Partili (DP) belediye başkanları, 15-16 Şubatta Ankara’da Genel Başkan Süleyman Soylu başkanlığında bir araya gelecek.


  Hava destekli operasyon sürüyor

Şırnak’ın Bestler Dereler bölgesinde terör örgütüne yönelik hava destekli operasyonlar sürdürülüyor


  Derneklere AB eğitimi

Rize İl Dernekler Müdürü Turgay Esen, dernek yöneticilerini bilgilendirme çalışması başlattıklarını belirterek,“dernek yöneticilerine AB hibe fonları ve proje hazırlamayla ilgili bilgi de verilmektedir’’ dedi.


  80 bin dosya bilgisayara aktarılacak

Sarıyer Belediyesi, hizmetlerin internet üzerinden hızlı ve etkin yürütülmesi amacıyla 80 bin dosyadan oluşan arşivini bilgisayar ortamına taşıyor.


  Kar tazminatı istiyorlar

Doğu Anadolu Bölgesi’nde sert ve uzun geçen kış mevsimi en çok belediyeleri etkiliyor. Bölgedeki belediyeler, karla mücadele çalışmaları için kar tazminatı talip ediyor.


  Ağca’ya red

Gazeteci-yazar Abdi İpekçi cinayeti ve 2 ayrı gasp suçundan hükümlü Mehmet Ali Ağca’nın avukatlarının, tahliye talebinin reddine ilişkin Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararına, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaptıkları itiraz da reddedildi.


  Bin kamyon kar

Yoğun kar yağışının yaşandığı Hakkâri’de, belediye karla mücadele ekiplerince sürdürülen çalışmalarda şimdiye kadar bin kamyon kar taşındığı belirtildi.


  DSÖ’den sigara yasağına tebrik

Dünya Sağlık Örgütünün yetkilisi Bettcher, Türk hükümetine, sigara kullanımını bütün kamu alanlarında yasakladığı için tebrik etti.


  Beden öğretmenliği adayları tiryaki çıktı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mediko Sosyal Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği sorumlu hekimi, göğüs hastalıkları ve tüberküloz uzmanı Yrd. Doç. Dr. Pınar Pazarlı, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu özel yetenek sınavına katılan gençler arasında yaptıkları araştırmada, yüzde 30’unun sigara içtiğini belirlediklerini söyledi.


  İntihale ağır ceza getirildi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan 5728 sayılı ‘’Temel Ceza Kanunlarına Uyum Amacıyla Çeşitli Kanunlarda ve Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’ Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


  Mahallî İdare Birlikleri geliyor

Bakanlar Kurulunca, 8 ilde 12 mahalli idare birliği kurulması kararlaştırıldı.


  Işık kirliliği, ekosistemi yok ediyor

Ankara Üniversitesi (AÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Ekoloji ve Çevre Biyolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Ketenoğlu, ışık kirliliğinin bitkilerin büyüme ritmini bozduğunu, böcek ve kuşların da yön bulma duygularını zayıflatarak ‘’ekosistemleri yok ettiğini’’ kaydetti.


  Konuşarak beyin ameliyatı oldu

İzmir’de 52 yaşındaki Mehmet Çoban’ın, felç olma riski bulunduğu için, uyutulmadan, kafatasında açılan küçük bir delikten beynindeki tümörü çıkarıldı.


  Satürn’ün uydusunda su olabilir

Satürn’ün iç uydusu ‘’kartopu’’ Enceladus’ta hayatın öz kaynağı su bulunduğuna dair gözlemler giderek kuvvetleniyor.


  Uzaydan dünyaya kâğıt uçak

Japon bilim insanları, geleceğin uzay mekiklerinin tasarımına katkıda bulunmak amacıyla uzaydan Dünya’ya kâğıt uçak gönderecekler.


  Topuklu ayakkabı bel ağrısı yapıyor

Denizli Devlet Hastanesi ortopedi uzmanı Dr. Hüseyin Akdağ, topuklu ayakkabıların şiddetli bel ağrılarına davetiye çıkardığını, gelişme döneminde giyilen sivri burunlu ayakkabıların da parmakların yanlış şekillenmesine sebep olduğunu bildirdi.


  Kaleiçi, turizm sezonuna ışıl ışıl girecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’nın en önemli kültür mirası tarihî Kaleiçi’ni cazibe merkezi haline getirmek ve gerçek kimliğine kavuşturmak için başlattığı düzenleme çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri