Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Scotland Yard Raporu çöpe

Kurumun Butto raporuyla 2005 yılındaki saldırılarda Müşerref’le işbirliğinin diyetini ödediği ileri sürülüyor.

Pakistan İnsan Hakları Komisyonu, eski Başbakan Benazir Butto’nun kurşunla değil patlamanın etkisiyle başını çarparak öldüğünü gösteren İngiliz polis raporunun yetersiz olduğunu açıkladı. Bağımsız nitelikte bir kuruluş olan Pakistan İnsan Hakları Komisyonu’nun Başkanı Esma Cihangir, “Scotland Yard’ın bulgularının, herhangi bir soruşturmanın temel gerekliliklerini içermediğini” söyledi.

Scotland Yard’ın raporunun, olay yerinde bulunanların “Butto’nun araç koltuğuna kaydıktan sonra patlama olduğu” şeklindeki ifadeleriyle çeliştiğine dikkat çeken Cihangir, otopsi yapılmadan ve titiz bir olay yeri incelemesi olmadan elde edilen polis bulgularının yalnızca bir önsezi gibi görülebileceğini savundu. “Mevcut yetkililerin gölgesi altında, Butto’nun ölümüyle ilgili bağımsız bir soruşturma yapılamayacağını” öne süren Cihangir, Butto’nun lideri olduğu Pakistan Halk Partisi’nin BM öncülüğündeki bağımsız bir soruşturma yapılması talebini destekledi.

Benazir Butto, 27 Aralık’ta Ravalpindi’de yaptığı seçim mitinginin ardından bindiği otomobilinde halkı selamlamak için otomobilin açılır tavanından çıktığı sırada ölmüştü.

Butto’nun ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Scotland Yard, eski Başbakanın kurşun yarasıyla ölmediği sonucuna varmış, Butto’nun öldürücü kafa yarasının “tek makul sebebinin” patlamanın etkisi olduğunu belirtmişti. Scotland Yard’ın bu açıklaması, Pakistan hükümetinin ilk soruşturmasını desteklemişti.

/ İSLAMABAD

11.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Obama ezdi geçti

  Scotland Yard Raporu çöpe

  Şas’lıdan Gazze’ye şaşı bakış

  Ehud Barak Türkiye’ye geliyor

  Bush gibi Bin Ladin’in itibarı da düşüyor

  Talat: İzolasyonlar turizme engel

  NATO, Afganistan’da batıyor mu ?

  Bomba yutan fil patladı


 Son Dakika Haberleri