Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush gibi Bin Ladin’in itibarı da düşüyor

Pakistan’da yakın zamanda yapılan bir kamuoyu araştırması, El Kaide terör ağının lideri Usame Bin Ladin ve Taliban’a verilen desteğin ciddî biçimde azaldığını ortaya koydu.

Merkezi ABD’de olan “Terror Free Tomorrow” (Terörsüz Yarın) örgütü tarafından geçen ay yapılan araştırmada, Pakistanlıların “aylarca süren siyasî kriz ve saldırılardan sonra barışçı muhalefet gruplarını destekledikleri” sonucuna varıldı. Araştırma sonuçlarına göre, Bin Ladin’i onaylayan Pakistanlıların sayısı Ağustostan beri neredeyse yarı yarıya azaldı. Ağustos ayında yapılan benzer bir araştırmada, yüzde 46 oranında olan destekleyicilerin, son araştırmada yüzde 24’e gerilediği belirtiliyor.

Araştırmada, 18 Şubattaki seçimler yaklaşırken, suikasta kurban giden muhalefet lideri Benazir Butto’nun partisinin en fazla destek gören parti olduğu ve Pakistanlıların büyük bölümünün Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in görevi bırakmasını istediğini belirttiği öne sürüldü. Sonuçlara göre, Pakistanlıların sadece yüzde 1’inin, seçime girmesi durumunda El Kaide yanlılarına oy vereceği, Taliban yanlılarının desteğinin ise yüzde 3 olduğu belirtildi. Butto’nun partisinin ise katılımcıların yüzde 36,7’sinin desteğini aldığı bildirildi. Navaz Şerif’e destek verenlerin oranı ise 25,3 olarak belirlendi. Pakistan genelinde 19-29 Ocak arasında 1157 kişiyle yapılan görüşmelere dayanan araştırmanın 3 puanlık hata payı olduğu belirtiliyor.

/ İSLAMABAD

11.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Obama ezdi geçti

  Scotland Yard Raporu çöpe

  Şas’lıdan Gazze’ye şaşı bakış

  Ehud Barak Türkiye’ye geliyor

  Bush gibi Bin Ladin’in itibarı da düşüyor

  Talat: İzolasyonlar turizme engel

  NATO, Afganistan’da batıyor mu ?

  Bomba yutan fil patladı


 Son Dakika Haberleri