Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Şas’lıdan Gazze’ye şaşı bakış

İsrail’in güneyindeki Sderot’a süren Kassam roketi saldırıları ve 2 çocuğun, atılan Kassam roketleriyle yaralanmasının ardından İsrail kabinesinin Şas partili bakanlarından Izak Cohen, İsrail’in, Gazze Şeridi’ne verdiği elektriği bütünüyle kesmesini istedi.

Izak Cohen, ‘’Sderot bu biçimde yandığı sürece, biz de Gazze’nin altyapı hizmetlerini vermemeliyiz. Gazze’dekilerin, uyarıları anladıkları görülmüyor, o halde yalnızca elektriğin toptan kesilmesi bir sonuç verebilir’’ diye konuştu.

Parlamentonun Ulusal Birlik-Ulusal Dinci Parti ittifakından Zevulun Orlev de Kassamlar’a cevabın elektriğin kesilmesinden çok daha ciddi olması gerektiğini ifade ederek, ‘’Biz, elektrikle oynamayı bırakıp İsrail ordusunun terörle savaşmasına imkan vermeliyiz’’ dedi. Akşam saatlerinde Gazze Şeridi’nden atılan bir Kassam roketi, Sderot’ta bir evin bahçesine düşmüş, 8 ve 19 yaşlarında iki kardeşin ağır biçimde yaralanmalarına neden olmuştu. Çocukların annesi ile bir diğer kardeşleri ve 11 Sderotlu, roket saldırısı nedeniyle travma geçirmişlerdi.

Roket saldırılarının sorumluluğunu, İslâmî Cihad’ın askeri kanadı El Kuds Tugayları üstlendi. El Kuds Tugayları militanları, Sderot’ta 2 kişinin yaralanmasını, Gazze’de havaya ateşler açarak kutladı, camilerden duyurular yapıldı.

Öte yandan Sderot ve çevresine akşam saatlerinde 6 Kassam roketinin atılması ve çocukların yaralanmasının ardından öfkeli Sderot sakinleri, Kassam saldırılarına karşı tepkileri, yolları bloke ederek gösterdi. Lastikler yakan Sderotlular, İsrail Başbakanı Ehud Olmert’i istifaya çağırdılar.

İsrail muhalefetinden Likud’un parlamento grubu başkanı Gideon Sa’ar ise Ehud Olmert’in bu hafta Almanya, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ın da Türkiye’ye yapacakları ziyaretleri ertelemelerini istedi.

/ KUDÜS

11.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Obama ezdi geçti

  Scotland Yard Raporu çöpe

  Şas’lıdan Gazze’ye şaşı bakış

  Ehud Barak Türkiye’ye geliyor

  Bush gibi Bin Ladin’in itibarı da düşüyor

  Talat: İzolasyonlar turizme engel

  NATO, Afganistan’da batıyor mu ?

  Bomba yutan fil patladı


 Son Dakika Haberleri