Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

F.Bahçe'de huzur var

KEZMAN: Golü attım, kendime olan güvenim arttı. Taraftarları mutlu görmek beni de mutlu ediyor. ROBERTO CARLOS: Oftaş'ı yenip şampiyonluğun en iddialı takımlarından biri olduğumuzu gösterdik. MALDONADO: F.Bahçe kaliteli bir takım. Burada oynamak çok zevkli.

Fenerbahçe formasıyla ilk resmi maçına çıkan yeni transfer Maldonado, henüz tam olarak hazır olmadığını söyledi. Şilili futbolcu, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor karşısında iyi bir maç çıkardığını düşündüğünü belirterek, ''Henüz yüzde 100 hazır değilim ve hazır olmak için çalışıyorum. Önümüzdeki maçlarda tam hazır olarak, takımımıza daha fazla katkıda bulunmak amacındayım'' dedi. Futbolu basit oynamaya çalışan bir oyuncu olduğunu da söyleyen Maldonado, ''Ben çok fazla çalım atmayan, futbolu basit oynamaya çalışan bir oyuncuyum. Kaliteli futbolcuları çok olan Fenerbahçe gibi takımlarda da oynamak hem zevkli, hem de kolay oluyor'' ifadelerini kullandı.

CARLOS'UN AKLI SEVİLLA'DA

Roberto Carlos, sol ayağını kullanan bir oyuncu olmasına rağmen bugün sağ ayağıyla gol attığının söylenmesi üzerine, sarı-lacivertli ekipte ikinci golünü kaydettiğin hatırlatarak, ''İlk gölümü kafayla atmıştım, ikincisi ise sağ ayağımla oldu. Benim için normal değil. Genellikle sol ayağımı kullanırım'' şeklinde konuştu. Gençlerbirliği OFTAŞ Spor galibiyetiyle şampiyonluğun en iddialı ekiplerinde biri olduklarını gösterdiklerini de dile getiren Carlos, Şampiyonlar Ligi'ndeki Sevilla maçına da değinerek, ''Sevilla güçlü bir ekip. Bu maça en iyi şekilde hazırlanmalıyız ve Kadıköy'de iyi bir skor elde etmeliyiz'' ifadelerini kullandı.

KEZMAN: SAVAŞIYORUM

Fenerbahçe'nin ikinci golünü atan Sırp oyuncu Mateja Kezman ise sergilediği futboldan memnun olduğunu ve kendisine güveninin arttığını belirterek, ''Takım arkadaşlarım da maçta çok yardımcı oldu. Takımıma olan sevgimi taraftarlar da biliyor. Ben hep takımım için savaşıyorum. Onları mutlu görmek beni de mutlu ediyor'' dedi.

DEİVİD KENDİNİ ELEŞTİRDİ

Diğer yandan, Brezilyalı oyuncu Deivid ise maçın ilk yarısında daha iyi oynadıklarını ve ikinci yarıda kendisinin de çok top kaybı yaptığını söylerken, yeni takım arkadaşları Maldonado'nun ise ilerleyen haftalarda takıma daha fazla katık sağlayacağına inandığını ifade etti.

12.02.2008


 

Beşiktaş'ı korku sardı

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, "Teknik kadro ve futbolcular dişini tırnağına takmadığı takdirde nitece hüsrandır. Çekirge atlayışlarını bitirmiştir. Bayan takımı gibi futbol oynanıyor. Herkes antrenman maçında oynar gibi sahaya çıkıyor. Sanki kilo vermeye gelmişler" şeklinde tepki gösterdi..

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, Kayserispor'a 2-0 yenilen futbol takımının teknik kadrosunun ve futbolcularının bundan sonraki maçlarda dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, herkesin, aldığının karşılığını bir gün vermek mecburiyetinde olduğunu belirterek, ''Çekirge, atlayışlarını bitirmiştir. Beşiktaş teknik kadrosu ve futbolcusu, dişini tırnağına takmadığı takdirde netice hüsrandır'' dedi. Takımın olayın ciddiyetini kavraması gerektiğini ifade eden Erdoğan, ''Bu şekilde devam eden oyun tarzıyla gayri ciddi futbol anlayışıyla netice almak zorlaşacaktır ve zordur. Herkes pabuçlarını önüne alıp düşünmesi gerekiyor. Bu camiaya, bu fedakar taraftara karşı gayri ciddi futbol sergilemek büyük bir haksızlıktır. Herkesi göreve davet ediyorum'' diye konuştu.

BAYANLAR GİBİ OYNUYORLAR

Futbolculara eleştirilerini sürdüren asbaşkan Erdoğan, ''Bayan takımı gibi futbol oynanıyor. Çaba ve mücadele yok. Herkes antrenman maçında oynar gibi sahaya çıkıyor. Sanki kilo vermeye gelmişler'' dedi. Futbolcuların lüzumsuz agresif davranışlarının da kulübe zarar verdiğini kaydeden Levent Erdoğan, bu heyecanı, isteği ve sportif hırsı futbolda göstermeleri gerektiğini dile getirdi.

ŞAMPİYONLUK HAYAL OLUR

Levent Erdoğan, takımın aklını başına toplamadığı takdirde şampiyonluğun da hayal olabileceğini söyledi. Erdoğan, şunları söyledi: ''Buna rağmen dikkat etmemiz gerekiyor. Kayserispor karşısında alınan neticenin Beşiktaş'ın aldığı son kötü skor olmadığı takdirde şampiyonluğa el sallamak durumunda kalacağız. Bundan sonraki maçlarda, özellikle derbi mücadelelerinde puan kaybına tahammülümüz kalmadı. Bunun takımdaki herkesin bilmesi gerekiyor. Taraftarlarımız bizden çok şey bekliyor. Onları üzmeye hakkımız yok. Eldeki bu kadronun güzel sonuçlar alması gerekirken, kötü sonuçlar alması bizi üzüyor. Kayserispor yenilgisinin son mağlubiyetimiz olmasını diliyorum. Şampiyonluk uzak değil. Yenilgiye rağmen şampiyonluğa yine en yakın takım Beşiktaş'tır'' dedi.

12.02.2008


 

Beşiktaş zoru sevmiyor

Süper Lig'in 21. haftasında deplasmanda Kayserispor'a 2-0 yenilen Beşiktaş, bu sezon ligdeki zor maçlarda hep puan kaybetti. Siyah-beyazlılar, bu sezon Turkcell Süper Lig'de şu anda ilk 5 sırada yer alan takımlara karşı galibiyet alamadı.

Galatasaray, Fenerbahçe, Sivasspor ve Kayserispor ile ligde bugüne dek 5 maç yapan ''Kara Kartallar'', bunların 4'ünü yitirirken, sadece 1 kez berabere kaldı. Böylece ligin ilk 5 sırasındaki takımlar karşısında sadece 1 puan alabilen siyah-beyazlılar, toplam 14 puan yitirdi.

BAŞARILI OLAMIYOR

Süper Lig'de geride kalan 21 hafta sonunda 4. sırada yar alan siyah-beyazlılar, puan cetvelinde üstünde yer alan 3 takıma da yenildi. Ligin ilk yarısında Fenerbahçe ve Galatasaray derbilerini kaybeden Beşiktaş, Sivasspor'a da BJK İnönü Stadı'nda mağlup olurken, zorluk seviyesi yüksek maçlarda başarılı olamadı. Siyah-beyazlılar ayrıca ligde 5. sırada yer alan Kayserispor'la da ligin ilk yarısında İstanbul'da golsüz berabere kalırken, geçen hafta da deplasmanda 2-0 kaybetti.

12.02.2008


 

Trabzon'da 2. Şener dönemi

Trabzonspor'un yeni başkanı Sadri Şener, "Bu sezon Avrupa Kupasına katılarsak Trabzonspor'un yüzünü güldürmeye biraz başlarız. Ondan sonra da hedefimiz hep şampiyonluk olacak" dedi.

Trabzonspor'un yeni başkanı Sadri Şener, bu sezon Avrupa Kupaları'na katılmaları halinde Trabzonspor'un yüzünü güldürmeye başlayacaklarını, bundan sonraki sezondan itibaren de hedeflerinin hep şampiyonluk olacağını söyledi. Şener, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 15 yıl sonra Trabzonspor'da kulüp başkanı olmanın ayrı bir duygu olduğunu belirterek, ''Bu işlerden çok uzaklaşmıştık. Trabzon ve Trabzon şehri değişmiş. Basın kuruluşları çok artmış. Takımın formatı değişmiş. Hakikaten burada iyi bir isim bırakmışız ki, talep edildik ve seçildik. Trabzonspor'un mevcut durumu iç açıcı değil. Bilgi ve tecrübe ile buna yardımcı olabiliriz diye düşündüm. Trabzonspor'u iyi yerlere getirip sorumlu genç nesile devretmeyi planlıyorum'' dedi. Görev süresi sonunda devam edip etmeyeceğini kimsenin kestiremeyeceğini ancak planının bu şekilde olduğunu kaydeden Şener, şöyle devam etti:

''15 yıl aradan sonra başkan olmayı tahmin edemezdim. Yarın ne gösterir bilemem. Ben şunu söylüyorum, bu hep benim hayalim. Genç, biraz tecrübesi olan, iyi eğitim görmüş, 1-2 lisan bilenleri bu yönetime ve başkanlığa getirirsek çok şık bir ekip ortaya çıkar. Daha bir kurumsal yapı olmalı. Ben her şeyle ilgilenmemeliyim. Başkanlık kulübü temsil eden bir makam. Eskiden biz her şeyi yapıyorduk. Bir tek ayakkabı boyamıyorduk.''

HEDEP HEP ŞAMPİYONLUK

Mayıs ayına kadar yapacaklarının belli olduğunu belirten Şener, şöyle konuştu: ''Transfer yapma imkanımız yok. Eski yönetimdeki arkadaşları eleştirmek istemiyoruz ama son zamanlarda başsız kalmış gibi gördüm kulübü. Bu sezon Avrupa Kupası'na gidebilirsek Trabzonspor'un yüzünü biraz güldürmeye başlarız. Avrupa Kupasına katılmanın kulübe ekonomik olarak da katkısı oluyor. Futbolcuyu, hocayı motive ediyor. Birlik beraberliği arttırıyor. O açıdan önemli. Gelecek sezon da, ondan sonra da hedef hep şampiyonluk olacak. Gelecek sezon 4. ondan sonra ilk 2 sonra şampiyonluk diye bir hedefimiz yok.''

12.02.2008


 

En iyi ara transfer Barusso çıktı

Turkcell Süper Lig'de mücadele eden 4 büyük takımın ligin devre arasında kadrolarına kattığı oyuncular arasında yapılan ankette Galatasaray'ın transferi Barusso en iyi seçildi.

Ligtv.com.tr'nin Galatasaraylı Barusso, Fenerbahçeli Maldonado, Trabzonsporlu Moawad ve Beşiktaşlı Schildenfeld'in transferleri hakkında düzenlediği anket sona erdi. Futbolseverlerin önemli bir kısmı bu transferlerden en faydalısının Barusso olacağını öne sürdü.

4 büyük kulübün ara transfer döneminde renklerine kattığı ve Türkiye'deki performanslarının ne olacağı merakla beklenen 4 futbolcu hakkında ön görülerini ortaya koyan anketörler, Galatasaray'ın Ganalı transferi Barusso'nun takımına en çok faydayı sağlayacak isim olduğunu savundu.

"Sizce aşağıdaki transferlerden en faydalısı hangisi olacak?" anketine katılan ziyaretçiler; %42'lik oy oranıyla Barusso'yu zirveye çıkardı. Anketteki toplam 112.175 oydan 46.735 tanesi Barusso'dan yana kullanıldı.

Galatasaray'ın Ganalı transferini takip eden isim Fenerbahçeli Maldonado oldu. Şilili oyuncuya verilen 32.405 oy, %29'luk bir dilimi oluşturdu. 18.982 oy alan Beşiktaşlı Schildenfeld %16 ile 3. sırada yer alırken, Trabzonsporlu Moawad 14.053 oy ve %13'lük dilimle son sırada yer buldu.

12.02.2008


 

Denizli'de Konya sevinci

Denizlispor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar, Konyaspor maçında galibiyeti hak eden taraf olduklarını belirterek, "Zor da olsa maçı kazandık." dedi.

Kurtar, futbolcularının çok iyi mücadele ettiklerini ifade ederek, "Futbolcularım, maçın sonuna kadar seyircimizin de desteğiyle iyi bir tempo yaptı ve sürekli gol aradılar. Maçı kazanma arzuları çok yüksekti" dedi.

12.02.2008


 

Uygun: 1 puan bizim için iyi

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, ''Zor bir deplasmandan 1 puan kazandık, yolumuza devam ediyoruz'' dedi.

Uygun, Gaziantepspor karşısında aldıkları 1 puanın önemli olduğunu söyledi. Gaziantespor'un Nurullah Sağlam ile çıkışa geçtiğini belirten Uygun, ''İyi bir ekibe karşı oynadık. Fenerbahçe mağlubiyetinin moral bozukluğunun ardından deplasmanda alacağımız 1 puan bizim için önemliydi. Yenebilirdik de yenilebilirdik de'' dedi. Uygun, ''Dış sahadaki maçlarımızı kaybetmeden, iç sahadaki maçlarımızı da kazanarak hedefimize emin adımlarla ilerleyeceğiz'' diye konuştu.

12.02.2008


 

G.Saray'da kaleci Orkun'a yönetim desteği

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Üstünel, takım olarak, keyif veren, koşan ve oyun disiplininden kopmayan bir takım olduklarını söyledi.

Üstünel, Vestel Manisaspor maçında bu özelliklerinin ortaya çıktığını belirterek, ''Eksiklerimiz vardı ama futbolumuzla kişilerin değil takım ruhunun önemli olduğunu kanıtladık. Herkese güzel bir futbol gecesi yaşattık. İstatistikler ortada, ligde ikinci yarıya hızlı başladık. Rakip filelere gönderdiğimiz 16 gol bunu çok iyi anlatıyor'' diye konuştu.

Yönetici Üstünel, Vestel Manisaspor maçında 3 gol atarak patlama yapan Hakan Şükür'ün, Galatasaray tarihinin en önemli oyuncularından biri olduğunu dile getirerek, ''Onu bir takım spekülasyonların içine çekmek istediler'' dedi. Hakan'ın tarihe mal olmuş gerçek bir Galatasaraylı olduğunu belirten Haldun Üstünel, bu oyuncuyu bir takım spekülasyonlarını içine çekmek isteyenler ve haksız şekilde eleştirenlerin olduğunu ileri sürdü.

Haldun Üstünel, Hakan'ın bir süre bundan etkilendiğini de kaydederek, ''Ama sonrasında toparlanmasını bildi, kendini futbola verdi. Bu konuda da tecrübesini gösterdi. Takım arkadaşlarına ve gençlere sahip çıktı. Bu şekilde devam ettiği sürece daha başarılı olacaktır'' şeklinde konuştu. Vestel Manisaspor maçında kalesinde 3 gol gören Orkun'a da tam destek veren Haldun Üstenel, genç kalecinin uzun yıllar Galatasaray kalesini koruyacağına inandığını söyledi.

12.02.2008


 

Bursa federasyona ateş püskürdü

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, ''Birkaç haftadır Bursaspor üzerinde oynanan oyunlar var. Bunların tamamı federasyon kaynaklı'' dedi.

Yazıcı, Futbol Federasyonu'nun Bursaspor ile ciddi anlamda uğraştığını, önceki hafta Gençlerbirliği ile yapacakları maçın önce öğlene alınmak istendiğini, daha sonra itirazlar sonucu maçın yeniden 19.00'a çekildiğini söyledi.

12.02.2008


 

2008 müthiş bir turnuva olacak

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Genel Sekreteri David Taylor, 2008 Avrupa Şampiyonası'nın ''müthiş'' bir turnuva olacağını belirtti.

UEFA'nın internet sitesine açıklama yapan Taylor, UEFA'nın geçen ay düzenlenen 32. olağan kongresinde, şampiyona hazırlıklarına ilişkin bir sunum izlediklerini belirterek, ''görülmeye değer'' şampiyonanın, ''müthiş'' bir turnuva olacağını kaydetti.

12.02.2008


 

Juventus 2 yılda 1 milyon 400 bin taraftar kaybetti

İtalya'nın en ünlü kulüplerinden FC Juventus, son iki yılda yaklaşık 1 milyon 400 bin taraftar kaybetti.

Stage Up ve Ipsos tarafından, İtalya'nın en önemli haftalık spor dergilerinden Guerin Sportivo için yapılan araştırma, FC Juventus'un taraftar kaybetmesinde, Siyahbeyazlı kulübün futbol skandallarına karışması ve aldığı ceza nedeniyle 2006-2007 sezonunda Serie B'de top koşturmak zorunda kalması belirleyici bir rol oynadığını ortaya koydu. Açıklamaya göre FC Juventus'un 2004-2005 sezonunda 8 milyon 420 bin olan taraftar sayısı, son 2 sezonda yaklaşık yüzde 17'lik bir azalmaya maruz kaldı. Buna göre FC Juventus'un 2006-2007 sezon sonu itibarıyla taraftar sayısı, 7 milyon 20 bine indi. Aynı dönem itibarıyla AC Milan'ın taraftar sayısında yüzde 33'lük, FC İnter'de ise yüzde 14'lük bir artış yaşandı.

12.02.2008


 

F. Bahçe takipte

Süper Lig'in 21. haftasında, evinde Vestel Manisaspor'u 6-3 yenen Galatasaray, liderliğini sürdürdü. Ali Sami Yen Stadı'nda Vestel Manisaspor'u Hakan Şükür (3), Barış, Arda ve Ümit Karan'nın golleriyle yenen Galatasaray, ligin 5. haftasında 6-0'lık Konyaspor, 18. haftasındaki 5-2'lik Çaykur Rizespor maçının ardından 6-3 ile sezonun en skorlu 3. galibiyetini aldı

Lider Galatasaray'ı takip eden Fenerbahçe, misafir ettiği Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'u Alex, Kezman ve Roberto Carlos'un golleriyle yendi. Sarı-lacivertli takım bu sezon ilk kez penaltı atışı kullandı. Bu atışı gole çeviren Alex, ligde gol sayısını 8'e yükseltti. Ligde zirve mücadelesi veren Beşiktaş, zorlu Kayseri deplasmanında iki yarının da uzatmalarında yediği gollerle sahadan 2 - 0 yenilerek büyük yara aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise 11 hafta sonra Çaykur Rizespor'u 2 - 1 yenerek 3 puanın sahibi oldu.

Geçen hafta liderlik yarışındaki rakibi Fenerbahçe'ye yenilen Sivasspor, bu hafta da deplasmanda Gaziantepspor ile 0-0 berabere kalarak puan kaybetmeye devam etti. Deplasman galibiyetinin yaşanmadığı 21. haftada, bir maç golsüz berabere tamamlanırken 3 karşılaşma ise 2-1 bitti. Süper Lig'in 21. haftasında toplam 27 gol sevinci yaşandı.

TOPLU SONUÇLAR

Gençlerbirliği-Ankaragücü: ( 1 - 0 )

İstanbul B.Şehir Bld.-Çaykur Rizespor: ( 2 - 1 )

Kayserispor-Beşiktaş: ( 2 - 0 )

Galatasaray-Vestel Manisaspor: ( 6 - 3 )

Trabzonspor-Bursaspor: ( 2 - 1 )

Fenerbahçe-Gençlerbirliği OFTAŞ: ( 3 - 1 )

Gaziantepspor-Sivasspor: ( 0 - 0 )

Denizlispor-Konyaspor: ( 2 - 1 )

Ankaraspor-Kasımpaşa: ( 2 - 0 )

22. HAFTANIN MAÇLARI

15 Şubat Cuma: Çaykur Rizespor - Fenerbahçe. 16 Şubat Cumartesi: Bursaspor - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor - Sivasspor, Beşiktaş - Ankaraspor. 17 Şubat Pazar: Kayserispor - Gaziantepspor, Kasımpaşa - Denizlispor, Vestel Manisaspor - Gençlerbirliği, Ankaragücü - Trabzonspor, Konyaspor - Galatasaray.

Seyhan Şentürk

12.02.2008


 

Göreceğiz..

Gelecekte nerede olmak istiyorsak, bugünden itibaren olmak istediğimiz yeri planlamaya başlamalıyız. Sadri Şener ve ekibi bu konuda ön hazırlık yapmıştır diye düşünüyorum. Çünkü, ertelenen kongreden sonra bile iki ay geçti. Bu süreden önce de medyada ve çeşitli yerlerde transfer ve kurumsal yapı konusunda sayın Şener ve ekibinin hazırlıklar yaptığını biliyorum. Kendisinin, ‘Trabzonspor’u on beş sene önce nerede bıraktıysam orada’ açıklaması da var. Eğer sene 2008 ama Trabzonspor hala 1993’lerdeyse iş daha da vahim demektir.

Ama her ne olursa olsun, yeni seçilen başkan ve yönetim camiaya kısa süreli bir heyecan getirecektir. Bu sürede saha sonuçları da iyi giderse, o moralle takım kısmen toparlanabilir. Yine de sayın Şener tüm hazırlığını gelecek sezonun Trabzonspor’u için yapmalı. Hem kurumsal hem de sportif manada düşündüklerini hayata geçirmeli.

Neler yapılmalı, nasıl yapılmalı?

Herkesin bildiği şeyleri tekrarlamayacağım. Altyapıya yönelelim, yabancı oyuncu transfer etmeyelim, sadece yerli hocalarla çalışalım diye klişe cümleler kuracak durumda değiliz. O dönemleri özlemek güzel ama futbol başka bir yere geldi. Ne demek yabancı oyuncu istemiyorum diye? Dünya kulübüyüz deyip, yabancı oyuncuya sırtınızı dönemezsiniz.

Stadyum zaten yapılacak. 2011 Gençlik olimpiyatları için yapılmak zorunda. Şimdi herkes saha içini merak ediyor. Hem, stadyum olayı öyle aceleyle hemen başlanmasına gerek olmayan, zamana yayılarak yapılması gereken bir proje. Sadri Şener ilkin sahanın içine elini atsın derim ben. Önümüzdeki sezon Ersun Yanal ile devam edecekse, istediği oyuncularla şimdiden görüşmelere başlasın. En geç 15 Mayıs 2008’te de gelecek sezonki takımı şekillendirmeli. Sadri beyin yönetiminde futbol ve iş dünyasının içinde olan çok ilginç yöneticiler var. Bunların önce akıllarından faydalanılmalı.

İkinci olarak;

Eski yönetiminin başlatmak istediği tesisleşme hamlesi var ki, stadyum değil, altyapı ve kamp tesisleriyle Trabzonspor modern tesislere yeniden kavuşturulmalı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri yapılalı 20 yılı geçti ve çok küçük makyajlar dışında tesislerde hiçbir ciddi yenilenme yapılmadı.

Üçüncü olarak;

Altyapı olayı artık ciddi organize edilmeli. Yani bize altyapıdan yukarıya her sene oyuncu çıkaracak mıyız? Bu oyuncuları kullanacak mıyız? Yapamayacaksak oradaki çocukların hayalleriyle de oynamayalım.

Dördüncü olarak;

Şeffaf, hesap verebilir, Trabzonspor’u her şartta temsil edebilen, vizyon sahibi yönetim modeli göstermek. Belki de Albayrak’ın yapamadığı ve Atay Aktuğ’un da yaptığı şey bu idi. Saha sonuçlarınız kötü gidebilir, bir de temsil kabiliyeti diye bir şey vardır. Bu yönetim ve başkanın Trabzonspor’u Trabzonspor gibi temsil edeceğine inancımız tam. Bundan sonra bize düşen, Sadri Şener ve ekibinin arkasında olmaktır. Çünkü camia yetkiyi ona vermiştir. Zaman, eleştiri yerine katkı zamanıdır.

Kadir Bıyıklı

12.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri