Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yangın şehitleri duâlarla

Almanya’nın Ludwigshafen şehrinde, oturdukları apartmanda çıkan yangında vefat eden 9 Türk vatandaşı, Gaziantep’te toprağa verildi..


Demokrasi ve özgürlükleri genişletelim

“AKP ile MHP’nin dayattığı çözüm”ün üniversite ve toplumda kamplaşmaya yol açacak sakıncalı bir formül olduğunu vurgulayan üçüncü yaklaşım savunucular

Sivil Platform: YÖK 17’ye gerek yok

Pek çok sivil toplum kuruluşunun bir araya geldiği Temel Hak ve Özgürlükler Platformu, düzenlediği basın toplantısında, başörtüsü yasağının kalkması i


  Üniversitelerde yasak sürüyor

Başörtüsü yasağını kaldıracak Anayasa değişikliğinin Meclis Genel Kurulunda kabulünün ardından haftanın ilk gününde bütün gözler üniversitelere çevrildi.


  CHP iptalden emin

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Anayasa değişikliğine ilişkin kanun yürürlüğe girdikten sonra üniversitelerde kimin başını nasıl bağladığını belirlemek için İran’daki gibi ahlak polisinin görevlendirilmesi gerekeceğini ifade ederek, ‘’Ancak zahmet etmesinler, Anayasa Mahkemesi iptal eder’’ dedi.


  Hisarcıklıoğlu: 18 yaşına gelene giyinme özgürlüğü vermemek olmaz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “18 yaşına gelmiş bir kişiye her türlü cezaî ehliyeti, oy verme ve kendisini yönetebilme hakkını verirken, giyinme özgürlülüğünü vermemek haksızlık olur” dedi.


  Bu leke temizlenmeli

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin dâvânın dün yapılan duruşması öncesi bir açıklama yapan “Hrant Dink Duyarlılık Grubu,” düşüncenin yargılanmadığı ve cezalandırılmadığı, düşünceleri yüzünden insanların hedef haline gelmediği bir Türkiye için bu lekenin silinmesi gerektiğini bildirdi.


  DP misyonu, kutsal değerler üzerinden siyaset yapmaz

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, DP misyonunun kutsal değerler üzerinden siyaset yapmadığını söyledi.


  İsrail’le bu samimiyet niye?

MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı Ümit Mert, Gazze’de soykırım girişimi olarak kabul edilmesi gereken ambargo devam ederken, onlarca Filistinli milletvekili İsrail hapishanelerindeyken, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ın Türkiye’de başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı tarafından en üst düzeyde kabul görecek olmasının “tam anlamıyla aymazlık” olduğunu söyledi.


  Dersler ve sınav stresi birlikte başladı

İlköğretim ve ortaöğretim okullarında 2007-2008 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı dün başladı. İlköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 15 milyon öğrenci ile 600 bine yakın öğretmen, 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından ders başı yaptı. Öğrenciler, bu dönemi sınavlara hazırlanarak geçirecek.


  Yüzme havuzunda dizaltı şort yasağı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Spor Birliği ve Beden Eğitimi Bölümü, Olimpik Yüzme havuzunda, uyguladığı havuz kurallarının arasında bulunan, “Dizaltı şortla havuza girilemez” kuralı ayrımcılık olarak değerlendiriliyor.


  Gençler projeleriyle yarıştı

Avrupa Birliği Gençlik Programı hibelerinden yararlanmak için geçen yıl toplam 1130 genç ve gençlik kuruluşu proje başvurusunda bulundu.


  Kuş Cennetinde yangın

Mersin’in Silifke ilçesinde Ramsar Sözleşmesi ile koruma altına alınan, 334 kuş türü ve zengin bitki çeşidine sahip Göksu Deltası alanında bulunan Kuş Cenneti’ndeki yangında, geniş bir alanın zarar gördüğü bildirildi.


  G.Antepli genç, Türkiye'yi "kare kare" anlatacak

Üniversite öğrencisi Mehmet Tayfun Karabağ’ın fotoğraf çekme tutkusu, Kolombiya’da Türkiye’yi fotoğraflarla tanıtma şansını getirdi. Karabağ, Kolombiya’dan aldığı davet üzerine, 8 üniversitede Türkiye’yi ‘’kare kare’’ anlatacak.


  Belde belediyelerinde tedirginlik

Mahallî İdarelere Hizmet Derneği (MİHDER) Başkanı Mehmet Dönmez, ‘’Bir mahallî idare birimine yapılacak bağlantıların veya o birimden ayrılmaların, oralarda oturan halkın iradesinin sonuçlarına göre olması gerekir’’ dedi.


  “Baldız ve bacanak izni" yine uzlaşmazlık konusu

İşçinin baldızı ve bacağının ölümü hallerinde farklı ücretli izin verilmesini öngören toplu sözleşme hükmü Osmaniye Belediyesi ile sendika arasında bu dönem de uzlaşmazlık konularından birini oluşturuyor.


  Sulukule’ye TOKİ eli değecek

Fatih’te yer alan ve “Sulukule’’ olarak bilinen Neslişah Mahallesi’ndeki 9 bina ve gecekondu yıkıldı.


  Anadolu Baroları Platformu hürriyetlere taraf

Sivas Barosu Başkanı Mustafa Coşkun, ‘’Anadolu Baroları Platformu olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da temel insan haklarından ve hürriyetlerden yana tavırlı olacağız’’ dedi.


  İkinci el araba fiyatına güvercin

Güvercin tutkusu, şehirlerde apartmanların çatılarında özel bölümler oluşturmaya kadar varırken, bazı cins güvercinler de ikinci el araba fiyatına alınıp satılıyor.


  Avrupa, Mars projesine isim arıyor

Avrupa Uzay Kurumunun (ESA) amiral gemisi “ExoMars” projesi için yeni bir isim aranıyor.


  Jeotermal ısı yaygınlaşıyor

Yozgat’ta konutları jeotermal enerjiyle ısıtma sistemi yaygınlaşıyor. Türkiye’nin en zengin jeotermal kaynaklarının bulunduğu ilde kaynaklardan yararlanılarak 2 bin 250 konut ısıtılmaya başlandı, 1500 konutun daha ısıtılması için hazırlanan proje hayata geçirilmeye çalışılıyor.


  3 bin kişi ilik nakli bekliyor

Türkiye’de her yıl yaklaşık 3 bin kişinin kemik iliği nakli için sıra beklediği, hastaların yarısından fazlasının nakil için sıra beklerken öldüğü bildirildi.


  Veliler gönüllü temizlik yapıyor

İzmir’in Karşıyaka ilçesi Doğançay Mahallesi’nde şiddet eğiliminin fazla olduğu ve pisliğiyle ‘’mezbele’’ görüntüsü taşıyan Cemil Atlas İlköğretim Okulunda yönetim ve velilerin çabasıyla örnek bir kurum meydana getirildi.


  Sigara tedaviyi de güçleştiriyor

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Türk, sigara kullanımının hastalıkların tedavisini de zorlaştırdığını belirtti.


  Türkiye sevdalısı Filipinli profesör

Filipinler Devlet Üniversitesi (Mindanao) Rektörü Prof. Dr. Ahmad Alonto, “Ölmeden bir kere olsun Türkiye’ye gelmek istedim.” dedi.


  Ya 1700 YTL başlık parası, ya berdel

İnönü Üniversitesi ve Malatya Emniyet Müdürlüğünce şehrin kenar mahallelerinden Yıldıztepe’de 65 aile üzerinde yapılan araştırmada, evliliklerde kız tarafına 1700 YTL başlık parası ödendiği, ya da “berdel” usulü evlilikler yapıldığı belirlendi.


  Google’nin cep yazılımı görücüye çıktı

Arama motoru Google’ın teknoloji şirketleriyle geliştirdiği mobil telefon yazılımı Android dünyanın en büyük telekom fuarlarından Barcelona’da tanıtıldı



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri