Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

“Yeni Asya’nın farklı tutumu”

Büyük basının ilan edilmemiş bir taktiği var: İslami dedikleri basında belli bir konuda ortak bir tutum alınmışsa fırsat hiç kaçırılmıyor, “İslami basından alıntılarla o ortak değerlendirme okurlara iletiliyor, böylece okurların zihnindeki “yekpare İslami basın” imajı biraz daha güçleniyor.

Oysa dürüst bir takip yapılsa, benzerlikler ve ortak tutumlar kadar farklılıklar ve farklı tutumlar da görülecek. Her alanda böyle bu; mesela büyük basın gazeteleri şu günlerin en tartışmalı filmi “Ulak”la ilgili olarak “İslami basın”da yer alan değerlendirmeleri derleyip aktarsa okurlarına, eminim o okurlar neye uğradıklarına şaşırırlar.

Fakat ben daha güncel ve daha tartışmalı bir alandan vereyim örneğimi: Üniversitede türban tartışmalarında Yeni Asya’nın farklı tutumundan söz etmek istiyorum. Evet, bu gazetemiz de genel özgürlükçü tutumuna paralel olarak başörtülü öğrencilerin üniversitede okuma hakkını savunuyor tabii. Fakat öbürleriyle arasında ciddi bir fark var: Tıpkı bazı liberal ve demokratlar gibi yöntem konusunda ciddi eleştiriler getiriyor hükümete. Hatta oylamanın ertesi günü, gazetenin manşeti bu eleştiriye ayrılmıştı: “JOOST LAJENDİK: İZLEDİĞİ YOL HÜKÜMETİ SIKINTIYA SOKAR.”

Haberin spotunda Lajendik’in “yasağın kalkmasını her zaman desteklediğini” belirttiği cümlesini şu cümle izliyor: “Ama Anayasa değişikliklerinin yapılış ve tartışılış biçimi, aceleye getirilmiş olması ve bu konudaki korku ve hassasiyetlerin göz önünde bulundurulmaması, aslında çok üzücü bir süreç.”

Dahası var: Gazete aynı gün basın seçmeleri sayfasının tamamını konuya “özgürlükçü ama eleştirel” bir açıdan yaklaşan dört yazarın yazılarına ayırmıştı.

Taraf, 12.2.2008

Alper Görmüş

13.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Zor günler

  Korku tutsaklığından özgür düşünce çıkar mı?

  Sağduyu ve hoşgörü devam etseydi...

  “Yeni Asya’nın farklı tutumu”

  Artık üniversite de tek fikirli değil

  Sakin olalım


 Son Dakika Haberleri