Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Barak Türkiye’de, İsrail askerleri Gazze’de

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün resmî konuğu olarak dün Ankara’ya geldi. Barak, özel uçakla geldiği Esenboğa Havaalanı’nda Tuğamiral Hakan Eraydın tarafından karşılandı.

İsrail Savunma Bakanına kalabalık bir heyet eşlik ederken, havaalanında sıkı güvenlik tedbirlerinin alındığı gözlendi. Savunma Bakanı ve İşçi Partisi lideri Barak, Ankara temasları çerçevesinde Gönül’ün yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile görüştü.

Barak, bugün de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile bir araya gelecek.

Bu arada, İsrail askerlerinin sabah erken saatlerde Gazze şehrine girdiği ve çıkan çatışmada 7 Filistinliyle bir İsrailli askerin yaralandığı bildirildi.

Filistinli görgü şahitleri, 20 kadar zırhlı araçla helikopter desteğinde kente giren askerlerle Filistinliler arasında çıkan çatışmada 7 Filistinlinin yaralandığını aktardı.

İsrail ordusunun sözcüsü de “şafaktan önce sona eren operasyonda bir askerin hafif yaralandığını” belirtti. Gazze Şeridi’nde Filistin Halk Kurtuluş Cephesi üyesi öldürülmüştü.

İsrail, Kudüs’ü yutuyor

İsrail, Doğu Kudüs’te yeni yerleşim birimleri inşa ediyor. İsrail, Amerika’da düzenlenen Annapolis zirvesinden sonra barış görüşmelerini tıkadığı için başta ABD olmak üzere birçok ülkeden baskı görmesine rağmen, yeni yerleşim birimleri inşa etmekten vazgeçmiyor. Son olarak İsrail İskan Bakanlığı’nın, Filistinlilerini “gelecekteki devletlerinin başşehri” olarak gördükleri Doğu Kudüs’te 1,100 adet yerleşim yeri inşa etmeye hazırlandığı bildirildi.

İsrail İskân Bakanı Zeev Boim, Kudüs Belediyesi’nin, Doğu Kudüs’ün Pisgat Zeev olarak bilinen bölgesinde 750 yerleşim birimi inşa etmeye hazırlandığını söyledi. Zeev Boim, İsrailliler tarafından Har Honem Filistinliler tarafından ise Cebel Ebu Gıneym olarak bilinen bölgeye de 370 kadar ek yerleşim birimi inşa edileceği belirtti. İsrail Radyosu’na konuşan Zeev Boim, “Belediye sınırları içerisinde yer alan her yere bina inşa ediyoruz” dedi. Bu çerçevede Filistin Başbakanı Fayyad, İsrail’in taahhütlerine sadık kalmadığını söyledi.

/ ANKARA

13.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Barak Türkiye’de, İsrail askerleri Gazze’de

  Pattani Müslümanları özerkliğin kıyısında

  ABD, Chavez ile Molla Ömer’i ciddiye almadı

  Doğu Timor’da olağanüstü hal

  140 bakan ajan çıktı

  Sarkozy dibe vurdu

  Zebari: Türkiye’nin operasyonları tehlikeli değil

  Aborjinler 107 yıl sonra mecliste gösteri yaptı

  ABD’de 2050 yılında beyazlar azınlık olacak

  Uzayda Avrupa için tarihî gün


 Son Dakika Haberleri