Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yasakçıların gözü Anayasa mahkemesinde

Başörtüsü konusunda yapılan düzenlemeye rağmen öğrencileri üniversiteye başörtüsü ile almayacağını açıklayan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, öğrencilerin alınması için Anayasa Mahkemesi kararının gerektiğini söyledi.


Memur da olsun, Meclise de girsin

Başörtüsü yasağı, NTV’de Can Dündar’ın sunduğu “Neden” programında tartışıldı. Gazeteci Gülay Göktürk, başörtüsünün kamuda da serbest olması gerektiği

Soylu: Çözüm için YÖK kalkmalı

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, “Başörtüsü sorununun çözümü için YÖK’ü hemen kaldırmak gerekmektedir. Hiçbir anayasa ve yasa değişikliğine ihtiyaç yo


  YÖK toplanıyor

YÖK Genel Kurulu, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında bugün toplanıyor.


  Erdoğan: Yaşam tarzınızın güvencesi biziz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Herkesin, uyguladığımız bu politikalardan memnun olması mümkün olmayabilir ama biz halkımızın büyük kısmını memnun etmenin gayretindeyiz. biz milletimizin yüzde yüzünün hizmetkarıyız’’ dedi.


  Batman Barosu Başkanı: Yasak kalksın

Batman Barosu Başkanı Avukat Sedat Özevin, ‘’Kılık kıyafet nedeniyle üniversiteye girme yasağının kalkması gerektiğini düşünüyoruz’’ dedi.


  CHP ayağını alıştırıyor

CHP, TBMM Genel Kurulunda geçtiğimiz günlerde kabul edilen iki kanunun bazı hükümlerinin iptali için Anayasa Mahkemesine başvuracak.


  Yıpranma payı kalkacak

Yasada yapılacak yeni düzenleme ile yıpranma hakkı olarak bilinen fiili hizmet zammı kaldırılacak.


  Hekimler "tam gün"ü tartışıyor

Hekimlerin, tam gün çalışmasını öngören yasal düzenleme, henüz yasalaşmadan, hekimler, ilgili oda ve dernekler, bürokratlar ve vatandaşlar arasında tartışmalara sebep oluyor.


  Bahşiş-rüşvet tartışmaları Meclis’te

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ile CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, tapu ve kadastro görevlilerine yönelik operasyondan sonra tartışılan ‘’bahşiş-rüşvet’’ konusunu, soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.


  Pişmanlık yasasıyla evine döndü

Türk Silâhlı Kuvvetlerine (TSK) ait helikopterlerin dağıttığı bildirilerden etkilenerek, İstanbul’da güvenlik güçlerine teslim olan bir terör örgütü üyesi, TCK’nın etkin pişmanlık hükmünden yararlandırılarak, ailesinin yanına gönderildi.


  “Sevgililer günü” tüketim toplumunu besliyor

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp, sevgililer gününün tüketim toplumunu besleyen günlerdir biri haline geldiğini söyledi.


  Muş’ta eğitime kar engeli

Muş’ta, kar sebebiyle ulaşım sağlanamayan 8 köydeki okullarda ikinci yarı yılın gecikmeli olarak başlayacağı bildirildi.


  İstanbul’a kar sürprizi

İstanbul’da dün sabah saatlerinden itibaren özellikle şehrin yüksek kesimlerinde kar yağışı görüldü.


  Doğu’da Sibirya soğukları

Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar yağışı ve tipi sebebiyle 109 köyle ulaşım sağlanamıyor. Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 20 derece ile Ardahan’da yaşandı.


  Araçlar park yasağından çekilemeyecek

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Karayolları Trafik Kanunu ve yönetmeliğinde belirtilen yer ve haller dışında kalan ve sadece park yasağını ihlâl ettiği tespit edilen araçların çektirilmemesini ve bu şekilde park etmiş araçların tescil plâkasına ceza tutanağı düzenlenmesini istedi.


  Sanayi atıkları suları kirletiyor

Sanayiden kaynaklı atık suların yüzde 66’sına hiçbir arıtma işlemi uygulanmayan Türkiye’de önemli akarsuların büyük kısmının ‘’Kirli’’ ve ‘’Çok kirlenmiş’’ olarak nitelendirildiği bildirildi.


  Şehirlerde nüfus artışı daha hızlı

Çevre ve Orman Bakanlığı’nca hazırlanan raporda Türkiye’de şehirlerdeki nüfus artışına dikkat çekilerek, " ‘’Ülkemizde, şehirlerde bulunan nüfus, köylerde bulunan nüfusa göre çok büyük bir hızla artmaktadır. Nüfus artış hızı, ekonomik gelişme temposu içinde iş gücü artışını, sermaye birikimini, teknolojik gelişmeyi ve doğal kaynakların kullanılmasını etkileyen önemli bir unsurdur’’ denildi.


  Uşak’ta bir köy karantinada

Uşak’ın Ulubey ilçesine bağlı İnay köyünde 80 kuzu ve çok sayıda yabanî hayvanın telef olduğu belirlendi. Toplu hayvan ölümlerinin ardından İnay köyü karantina altına alındı.


  Koruyucu ailelere verilen destek arttı

Devletin, koruyucu aile yanındaki çocukların eğitimi ve bakımı için ailelere verdiği destek miktarları, yüzde 2,35 oranında arttırıldı.


  Engelli gençlere ücretsiz bakım

Osmangazi Belediyesince açılan, “Engelliler Bakım Merkezi’’ engelli gençler ve çocuklara ücretsiz günlük bakım imkanı sunuyor, bu sayede aileler de kişisel işlerini yapabilmeleri için zaman kazanıyor.


  Zayıflamak için 230 kilo verdi

Şişmanlığı Guinness rekorlar kitabına giren 41 yaşındaki Meksikalı Manuel Uribe, 2006 yılında 570 kilo gelirken girdiği perhiz sonucu 230 kilo vererek 340 kiloya inmeyi başardı.


  Aracına bak, tasarruf sağla

Türkiye’de her geçen gün artan motorlu taşıt ve iş makinesi sayısının yakıt tüketimini arttırdığına dikkat çeken Emniyet Genel Müdürlüğü, benzinden tasarruf etmenin yollarını açıkladı.


  Tehlikesiz oyun sitesi kuruldu

Avrupa Konseyi, 7-10 yaşındaki çocukların her türlü şiddetten korunmasına yardımcı olabilmek amacıyla internette bir oyun sitesi kurdu.


  Sri Lanka’ya uçak kalkacak

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Sri Lanka Sivil Havacılık Otoritesi ile iki ülke arasında direkt uçuş hattının oluşturulması için anlaşmaya vardı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri