Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Doğu’yu kalkındıracak 7 adım

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Doğu ve Güneydoğu Bölgesini bir istihdam ve ihracat üssü yapmak için ‘’7 acil adımdan’’ oluşan bir kalkınma strateji hazırladı.


Elektronik fatura devri

‘Elektronik fatura’ devreye giriyor. Gelir İdaresi Başkanlığı ile protokol imzalayan 4 firma, faturalarını elektronik olarak düzenlemeye başlıyor.

Primden 5 puan 2008 yılında indirilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, işveren priminden 5 puanlık indirimin 2008 yılında yapılacağını belirterek, “Ancak ne zaman yapılacağı


  İlk nükleer santral Mersin’e yapılacak

Nükleer santrallerin ilkinin Mersin-Akkuyu’ya kurulması kesinleşti. Sinop’un yer lisansı ancak önümüzdeki yıl verilebilecek. “Macera peşinde değiliz” diyen Enerji Bakanı Güler, Sinop’a Nükleer Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin kurulacağını açıkladı.


  Teşvikli illerde ‘asgari indirim’ sıkıntısı

Türkiye’de 49 ilde uygulanan teşvikten yararlanarak yatırım yapan işletmeler, 1 Ocak 2008 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe giren ‘’Asgari Geçim İndirimi’’ uygulamasını nasıl yapacakları konusundaki belirsizlik sebebiyle maaş ödeme günü öncesinde çaresiz kaldı.


  ABD yavaşlarsa petrol talebi azalır

Uluslararası Enerji Ajansı’na göre, dünya petrol talebindeki büyüme, ABD ekonomisindeki yavaşlama nedeniyle daha önceki tahminlerden daha yavaş artabilir.


  Şarapta ÖTV düştü

Bakanlar Kurulu, taze üzüm şarabı ve fermente edilmiş diğer içkilerdeki asgari maktu özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarlarını yüzde 46,6 oranında indirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri