Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Şam’da Hizbullah’a bomba

Suriye’nin başkenti Şam’da bir aracın hedef alındığı bombalı saldırıda ölen kişinin bir Hizbullah komutanı olduğu bildirildi. Hizbullah televizyonu, saldırıda, ABD’nin en çok arananlar listesinde bulunan üst düzey komutan İmad Mugniye’nin öldüğünü duyurdu.


ABD'de Obama önde

ABD’de partilerin başkan adaylarının belirlenmesi sürecinde başkent Washington’da ve ona komşu iki eyalette yapılan ön seçimlerde Demokrat Parti’de Ba

Ermeniler açlık ve hastalıktan öldü

Amerikalı ünlü tarihçi Justin McCarthy, I. Dünya Savaşı sırasında ölen Ermenilerin soykırımdan değil açlık ve hastalıktan öldüğünü söyledi.


  Belçikalı milletvekilinden Türkiye’ye tam destek

Belçikalı liberal milletvekili Richard Miller, Avrupa Parlamentosu’nun eski başkanlarından Fransız Simone Veil’in Türkiye’nin AB’ye katılımına karşı çıkan açıklamalarına sert tepki gösterdi.


  Kosova ambargoya hazır

Kosova yetkilileri, bağımsızlık ilânıyla birlikte Sırbistan’dan uygulanması muhtemel ambargoya hazırlıklı olduklarını açıkladı.


  Danimarka tahrike doymuyor

Danimarka’da Hz. Muhammed’e hakaret içeren ve Müslümanları rencide eden karikatürleri çizenlerden birine saldırı plânının ortaya çıkarılmasının ardından ülkenin en büyük beş gazetesi, protesto için karikatürlerden birini yeniden yayımladı.


  Cami inşaatının yasaklanmasına büyük tepki

Avusturya’nın güneyindeki Kaernten Eyalet Meclisi, eyalet sınırları içinde ‘’cami ve minare inşa edilmesini yasaklayan bir yasayı’’ kabul etti.


  Ashdown: Batı, Afganistan’da yenilebilir

BM’nin Afganistan temsilcisi olma teklifini reddeden İngiliz siyasetçi Paddy Ashdown, NATO’nun karışıklık içinde olduğunu söyledi. Ashdown, batının Afganistan’da stratejisini değiştirmemesi halinde yenilebileceği uyarısında bulundu.


  Sonunda Aborjinlerden özür dilendi

Avustralya Parlamentosu, bütün Avustralyalılar adına, Avustralya hükümetlerinin kendilerinde ‘’derin üzüntü, acı ve kayıplara sebep olan’’ geçmişteki uygulamalarından dolayı Aborjin adı verilen Avustralya yerlilerinden özür diledi.


  Çocuklar silâhtan uzak tutulsun

BM Güvenlik Konseyi, çocukları asker olarak kullanan ordulara ve silâhlı gruplara karşı alınan tedbirlerin daha etkili hale getirilmesini istedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri