Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Pişmanlık yasasıyla evine döndü

Türk Silâhlı Kuvvetlerine (TSK) ait helikopterlerin dağıttığı bildirilerden etkilenerek, İstanbul’da güvenlik güçlerine teslim olan bir terör örgütü üyesi, TCK’nın etkin pişmanlık hükmünden yararlandırılarak, ailesinin yanına gönderildi.

Alınan bilgiye göre, Irak’ın kuzeyindeki Kandil Dağı’nda bulunan terör örgütü PKK/Kongra-Gel’e ait kamplarda bomba yapımı konusunda eğitim alan bir kişi, Türk Silâhlı Kuvvetlerine ait helikopterlerce dağıtılan ‘’Karar ver, örgütten ayrıl. En yakın askeri birlik, jandarma veya polis karakoluna git. Sevgiyle karşılanacaksın’’, ‘’Teslim ol’’ ve ‘’Elimizi tutmanız yeterli’’ yazılı bildirilerden etkilenerek, 8 yıl kaldığı örgütten kaçtı. İstanbul’a gelerek güvenlik güçlerine teslim olan ve ismi açıklanmayan bu kişinin verdiği bilgiler doğrultusunda, terör örgütünün kullandığı Diyarbakır, Muş ve Bingöl’deki çeşitli mağaralarda arama yapıldı. Aramalar sonucu, mağaralara gizlenen 14 kilogram C-4 tipi patlayıcı madde, 16 adet kaleşnikof marka tüfek, 4 adet 9 mm çapında silâh, 1 adet roket atar, 1 adet telsiz seslerini karıştıran mikser, 4 adet telsiz, 10 torba amonyum nitrat ile çok sayıda bomba ele geçirildi.

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne çıkarılan bu kişi, savcılıktaki ifadesinde PKK/Kongra-Gel’in çeşitli kamplarında yer aldığını belirterek pişman olduğunu söyledi. Terör örgütünden kaçmayı daha önce de düşündüğünü ifade eden bu kişi, ömür boyu hapiste kalacağı korkusuyla 8 yıl teslim olmadığını ancak helikopterler ile operasyonların yapıldığı bölgeye atılan bildirileri okuduktan sonra örgütten kaçtığını söyledi. Savcılık da bu kişinin verdiği bilgileri değerlendirerek, TCK’nın etkin pişmanlık hükmünü düzenleyen 221. maddesinden yararlanmasına karar verdi. Daha sonra söz konusu maddeden yararlandırılan bu kişi, cezalandırılmasına gerek görülmeyerek evine gönderildi. Terör örgütü üyelerinin terör kamplarında çekilen fotoğrafları da gösterilen bu kişinin, çok sayıda teröristin kod ismi ile gerçek isimlerini savcılığa ilettiği öğrenildi.

/ İSTANBUL

14.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yasakçıların gözü Anayasa mahkemesinde

  Memur da olsun, Meclise de girsin

  Soylu: Çözüm için YÖK kalkmalı

  TÜSİAD: Çankaya bizim mesajımızı biliyor

  YÖK toplanıyor

  Erdoğan: Yaşam tarzınızın güvencesi biziz

  Batman Barosu Başkanı: Yasak kalksın

  CHP ayağını alıştırıyor

  Yıpranma payı kalkacak

  Hekimler "tam gün"ü tartışıyor

  Bahşiş-rüşvet tartışmaları Meclis’te

  Pişmanlık yasasıyla evine döndü

  “Sevgililer günü” tüketim toplumunu besliyor

  Muş’ta eğitime kar engeli

  İstanbul’a kar sürprizi

  Doğu’da Sibirya soğukları

  Araçlar park yasağından çekilemeyecek

  Sanayi atıkları suları kirletiyor

  Şehirlerde nüfus artışı daha hızlı

  Uşak’ta bir köy karantinada

  Koruyucu ailelere verilen destek arttı

  Engelli gençlere ücretsiz bakım

  Zayıflamak için 230 kilo verdi

  Aracına bak, tasarruf sağla

  Tehlikesiz oyun sitesi kuruldu

  Sri Lanka’ya uçak kalkacak


 Son Dakika Haberleri