Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kahramanlığın yaşı yoktur

1. Dünya Savaşı’nın ilk aylarında Rus güçlerine karşı savaşan ve cephanesi tükenen sınır birliğine cephane götürmek üzere gönüllü olan yaşları 12 ila 17 arasında değişen 120 Vanlı çocuğun kahramanlık öyküsünün anlatıldığı ‘’120’’ filminin galası yapıldı.

Hüseyin Çelik, İstinye Park AFM Sinemaları’ndaki gala gösterimi sonrası filmin oyuncularıyla birlikte gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Filme konu olan öykünün, bu topraklarda yaşanan kahramanlık öyküsünün yalnızca küçük bir kesiti olduğunu belirten Çelik, ‘’Son yıllarda bu tipte çok fazla film yapılmıyordu. Çocuklara, gençlere ve bütün öğrencilere izletebileceğimiz son derece güzel bir film olmuş. Oyuncuların oyun kabiliyeti, kurgusu, her yönüyle bence mükemmel bir film. Ben rahatlıkla öğretmenlerimize, ‘bunu çocuklarımıza izletebiliriz’ diyebileceğim bir film izledim bu akşam’’ diye konuştu.

Bugüne kadar tarihsel olayları gelecek kuşaklara aktaracak filmlerin ekonomik kaygılar nedeniyle çekilemediğini ifade eden Çelik, yakın tarihe ışık tutan bu ve benzeri filmlerin son derece önemli olduğunu vurguladı.

Filmin senaristi ve yönetmeni Özhan Eren ve oyuncuları kutlayan Çelik, filme Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ziraat Bankası ve Van Belediyesi’nin katkıları olduğunu belirterek, katkısı bulunan herkesi kutladı.

Senaryosunu Özhan Eren’in yazdığı, yönetmenliğini Murat Saraçoğlu ve Özhan Eren’in üstlendiği ‘’120’’ filminin oyuncuları arasında Özge Özberk, Cansel Elçin, Burak Sergen, Emin Olcay, Demir Karahan, Oytun Öztamur ve Ahmet Uz yer alıyor. Filmde, 1. Dünya Savaşı’nın ilk aylarında Rus güçlerine karşı Hoy sınır cephesinde savaşan ve cephanesi tükenen sınır birliğine cephane götürmek üzere gönüllü olan, zorlu kış şartlarında cephaneyi birliğe ulaştıran, ancak dönüş yolunda büyük bir kısmı donarak şehit olan 12-17 yaş arasında 120 Vanlı çocuğun öyküsü anlatılıyor.

Film, yarın Türkiye genelindeki 175 sinema salonunda gösterime girecek.

14.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kahramanlığın yaşı yoktur

  “14 Şubat Dünya Öykü Günü”

  Gelibolu’da yeni müze

  İslâm başkentleri

  ‘Deyişten Nefese’ yolculuk


 Son Dakika Haberleri