Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Karadeniz'in gizli koyları keşfedilecek

Zonguldak sahillerine turistin ilgisini artırmak için deniz turları düzenlenerek bakir koyların keşfedilmesi hedefleniyor.

Sahip olduğu yaklaşık 80 kilometrelik kıyı şeridi boyunca Sazköy, Filyos, Türkali, Göbü, Hisararkası, Uzunkum, Kapuz, Karakum, Değirmenağzı, Ilıksu, Kireçlik, Ereğli ve Alaplı ilçelerinin kıyılarıyla turistlerin ilgisini çeken Zonguldak’ta, turizmin gelişmesine yönelik çalışmalar yapılıyor.

Filyos Antik Kenti’ndeki kazı çalışmaları, av turizminin gelişmesi, sahillerin değerlendirilmesi ve mağara odaklı turizm merkezi olma yolunda girişimlerde bulunulan ilde, konaklama yerlerinin çoğalması ve turizm yatırımlarının artması amaçlanıyor.

Şehirde ormanlık alanların yeşilini ve gökyüzünün mavisini yansıtan bakir koyların turizme kazandırılması ve tanıtılmasına yönelik Akdeniz sahillerindeki ‘’mavi turların’’ benzerinin başlatılması planlanıyor.

Zonguldak’ta 5 ay süreyle turistlere il ve çevresindeki koylar gezdirilerek Karadeniz’in saklı cennetlerini keşfetmelerine imkân sağlanacak.

TÜRSAB TOPLANTISI

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, şehirde uzun yıllar sadece kömür üretiminin ön planda tutulduğunu, geri plana itilmiş turizm sektörünün gelişmesi için fırsatları iyi değerlendirmek istediklerini söyledi.

Turistlerin tabiî güzellikleri ve tarihi birikimiyle Karadeniz’e ilgisinin her geçen gün arttığına dikkati çeken Erkmen, şunları kaydetti: ‘’İlimizde turizm hareketliliği son yıllarda arttı. Bunu geliştirmek en nemli hedefimiz. Nisan ayında Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy başkanlığında ve çok sayıda teknik otoritenin katılımıyla şehrimizde toplantı düzenleyeceğiz. Etkinlik kapsamında bölgedeki turizm potansiyeli masaya yatırılacak.

TÜRSAB gibi önemli kuruluşun kentimizdeki turizm faaliyetlerini değerlendirmesi, bölgeye önemli kazanç sağlayacak. Karadeniz sahilleri, Ege ve Akdeniz’e rakip olacaktır. Bu doğrultuda Zonguldak ve çevre illerini kapsayan deniz turları düzenlemek öncelikli hedefimiz.’’

Erkmen, Zonguldak’ın mağara odaklı turizm merkezi ilân edilmesi amacıyla ilgili Bakanlığın çalışma yaptığını belirterek, ‘’Sportif ve gezi amaçlı mağara varlığı bakımından şehrimiz Türkiye’nin en önemli kentleri arasında yer almaktadır. Bunlarla ilgili bakanlıkça kitapçık yayınlanması düşünülüyor’’ dedi.

/ ZONGULDAK

17.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hasta sayısında anormal artış

  TİSK’in OECD raporu

  Saldırıların mini etekle ilgisi yok

  ABD belgelerindeki darbe planları

  Yasakçılar korku yayıyor

  Ek 17 tuzağına düşülmesin

  Yazıcıoğlu: Rejim kaygısı bırakılsın

  Aksu: Başörtüsü tüm kamu kurumlarında serbest olsun

  Cizre'de bayrak indirildi

  PKK'da iç savaş

  Gündoğdu: Geciken adalet, adalet değildir

  Yine 10 bin dolar nakaratı

  Soylu: Bizim işimiz halkla

  81 bin öğrenci, şartlı nakit transferinden faydalanıyor

  Ev okul projesi amacına ulaştı

  İstanbul’da nihayet kar

  İstanbul'da 14 saat su yok

  Senegal Cumhurbaşkanı Türkiye’ye geliyor

  Uyuşturucu bağımlılığı için araştırma komisyonu

  TEKEL işçilerinden eylem

  Karadeniz'in gizli koyları keşfedilecek

  Kırıkkale, Newsweek’e kapak oldu

  Çevreyi kirletenlere baskın gibi denetim

  Bebek hasreti çekenlere yardım

  Hamburger’in yanında salata ve ayran tüketin

  Tüylerimiz neden diken diken olur?


 Son Dakika Haberleri