Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kosova’da bağımsızlık heyecanı

Uzun yıllar kan ve gözyaşının aktığı Kosova’da şimdi mutluluk gözyaşları akıyor. Bağımsızlığa saatler kala önceki gece Kosova’da gerçekleştirilen kutlamalar sabaha kadar sürdü. Kosova Başbakanı Haşim Taçi’nin “Kosova düşü gerçekleşiyor” açıklamasının ardından Kosovalılar, ellerine Arnavutluk bayrakları alarak araçlarla “Bağımsız Kosova” sloganları attılar.

Ellerine Arnavutluk bayrakları alarak araçlarla Priştine’nin merkezine akın eden Kosovalılar “Bağımsız Kosova” sloganları attılar. Yoğun kar yağışına aldırış etmeyen Kosovalılar uzun yıllar bekledikleri bağımsızlık sevinci önceki akşam gece geç saatlere kadar kutladılar.

Dün Türkiye saati ile 16.00 da Kosova Meclis Başkanı Yaküp Krasnici’nin 12 maddeden oluşan bir deklarasyonun ardından bağımsızlığı ilân etti. Bağımsızlığın ilanı ardından Kosova Başkanı Fatmir Seydu ile Kosova Başbakanı Haşim Taci’nin Grand Hotel’de dünyanın değişik ülkelerinden gelen 600 den fazla gazeteciye basın toplantısı düzenledi.

Ayrıca bu akşam Avrupa’nın en büyük pastası olan 100 metre uzunluğundaki pasta da kesilecek. Kutlamalar Kosovalı ses san’atçılarının vereceği konserle ve havai fişek eşliğinde devam edecek.

ARNAVUTLUK, KOSOVA’NIN

BAĞIMSIZLIĞINI TANIYACAK İLK ÜLKE OLACAK

Bu arada, Arnavutluk, Kosova’nın bağımsızlığını karşılamak için bütün hazırlıklarını yaptı. Kosova’nın bağımsızlığını tanıyacak ilk ülke olacak olan Arnavutluk’ta bütün şehirlerin yolları ve ev balkonları Arnavut bayraklarıyla süslendi. Priştine’de saat 15:00’de Kosova bağımsızlığı ilân edilmesi de Arnavutluk’un başşehri Tiran’ın İskenderbey meydanında, büyük monitörlerle halka izlettirilecek.

Diğer taraftan, başbakan Sali Berişa, yaptığı bir basın açıklamasında, Arnavutluk’un, Kosova’nıun bağımsızlığını kabul edecek ilk ülke olacağını belirtti.

/ PRİŞTİNE

18.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kosova’da bağımsızlık heyecanı

  Pakistan’da şiddetin gölgesinde seçim

  ABD ve İngiltere Kosova için seferber

  Rusya ile Gürcistan arasında Kosova gerginliği

  Kandahar’da tarihinin en kanlı saldırısı

  Irak’ta Kaide aleyhtarı ittifak bitti

  Lübnan’da iç savaş manzaraları

  Çin’in gözü yüksekte


 Son Dakika Haberleri