Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

ZAFER GECEMİZ OLSUN

Avrupa Şampiyonlar Liginde 2. turun ilk maçında bugün Sevilla ile karşılaşacak olan F.Bahçe sahasında galibiyetten başka bir sonuç düşünmüyor. Alman hakem Meyer'in yöneteceği karşılaşma Saracoğlu Stadında saat 21.45'de başlayacak ve Star TV'den naklen yayınlanacak.

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında bugün sahasında İspanya'nın Sevilla takımını konuk edecek Fenerbahçe'de hedef galibiyet. Sarılacivertliler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kapalı gişe oynayacağı önemli mücadelede, 4 Martta deplasmandaki rövanş maçını da göz önüne alarak, galibiyetten başka bir sonuç düşünmüyor. Fenerbahçe'nin, güçlü İspanyol rakibi karşısında elde edeceği galibiyet, rövanş için önemli bir avantaj sağlamanın yanı sıra sarılacivertli ekibin Avrupa kupalarında bir İspanyol takıma karşı alacağı ilk galibiyet olacak.

KADRODA DEĞİŞİKLİK YOK

Teknik direktör Zico'nun İspanyol ekip karşısında, Çaykur Rizespor ile son yapılan maçta sahaya sürdüğü ilk 11 kişilik kadroda değişiklik yapmaması bekleniyor. Sarılacivertlilerin, Sevilla maçı olası ilk 11'i şöyle: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Deivid, Selçuk, Aurelio, Uğur, Alex, Kezman. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı Alman hakem Florian Meyer yönetecek.

TRİBÜNLER TIKLIM TIKLIM

Biletleri günler öncesinde tükenen maçta, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tribünleri tıklım tıklım dolacak. Kadıköy'deki önemli maçlarda tribünlerde yaptıkları organizasyonlarla renkli görüntüler oluşturan taraftarların, bugünkü mücadelede de statta coşkulu bir atmosfer oluşturması bekleniyor.

Avrupa'da 139. maça çıkıyor

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. turun ilk maçında bugün İspanya'nın Sevilla takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 139. maçına çıkacak. Sarı-lacivertli ekip, Avrupa arenasında bugüne dek yaptığı 138 maçta 45 galibiyet, 22 beraberlik ve 71 yenilgi aldı. Rakip filelere toplam 163 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde ise 233 gole engel olamadı.

İspanyollara galibiyeti yok

Fenerbahçe'nin İspanyol ekiplere karşı Avrupa kupalarında galibiyeti bulunmuyor. İspanya takımlarına karşı kötü bir performans sergileyen sarı-lacivertliler, 7 maçta da yenildi. 7 maçta kalesinde 12 gol gören Fenerbaçe, rakiplerine 2 gol atabildi. Fenerbahçe, daha önce Avrupa'da eşleştiği 4 İspanyol ekiple, deplasmanda 4, iç sahada ise 3 maç yaptı.

Zico'nun Avrupa karnesi

Teknik direktör Zico yönetiminde, Avrupa kupalarında başarılı bir performans ortaya koyan Fenerbahçe, Zico yönetiminde çıktığı 20 Avrupa kupası maçında 4 kez yenildi. Zicolu Fenerbahçe, 20 Avrupa kupası mücadelesinin 10'unu kazanırken, 6 beraberlik, 4 de yenilgi aldı. 20 maçta rakip filelere 38 gol atan sarılacivertli ekip, kalesinde 21 gol gördü.

20.02.2008


 

G.Saray Almanya'da

UEFA Kupasında Bayer Leverkusen'le yapacağı 3. tur rövanş maçının hazırlığını dün tamamlayan sarı-kırmızılılar Almanya'da gurbetçiler tarafından karşılandı.

Turkcell Süper Lig'deki erteleme maçında Konyaspor'u 1-0 yenerek liderliğini sürdüren Galatasaray'da gözler, UEFA Kupası'na çevrildi. Salı gecesi İstanbul'a dönen sarı-kırmızılılar, Almanya'nın Bayer 04 Leverkusen takımıyla 21 Şubat Perşembe günü deplasmanda yapacakları 3. tur rövanş maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı. İlk maçta sahasında Bayer 04 Leverkusen ile 0-0 berabere kalan sarı-kırmızılılar, dün sabah, kardan temizlenen Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, basın ve taraftara kapalı antrenman yaptı.

GURBETÇİLER KARŞILADI

Teknik direktör Karl Heinz Feldkamp yönetimindeki antrenmanda Konya maçında 11'de yer alan oyuncuların maç ertesi programlarını, rejenerasyon çalışmalarının ardından maçta gelişen çeşitli sakatlıklarının sağlık merkezinde tedavisi ve terapi seanslarıyla tamamladıkları, antrenmanın ana bölümünde ise teknik bir çalışma yapıldığı bildirildi. Tedavisi süren Hasan Şaş'ın, daha sonra sağlık ekibi tarafından sahada çalıştırıldığı kaydedildi. Galatasaray kafilesi dün öğleden sonra uçakla Almanya'ya giderek, otelde kampa girdi. Kafile havaalanında çok sayıda gurbetçi Türk tarafından sevgi gösterileri ile karşılandı.

20.02.2008


 

F.Bahçe ve Efes'in Avrupa gecesi

Efes Pilsen, ULEB Avrupa Ligi 2. tur (D) Grubu'ndaki 2. hafta maçında bugün İstanbul'da, İtalya'nın Montepaschi Siena takımıyla karşılaşacak. Fenerbahçe Ülker ise bugün deplasmanda İspanya'nın TAU Ceramica takımıyla karşılaşacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 19.45'de başlayacak karşılaşma Skyturk TV'den naklen yayınlanacak. Efes Pilsen, grupta geçen hafta yine İstanbul'da yaptığı ilk maçta, kupanın son şampiyonu Yunanistan'ın Panathinaikos takımını 74-64 yenerken, Montepaschi Siena ise ilk maçında Sırbistan'ın Partizan Igokea takımını evinde 71-54 mağlup etti.

FENERBAHÇE TAU KARŞISINDA

Fenerbahçe Ülker ise bugün deplasmanda İspanya'nın TAU Ceramica takımıyla karşılaşacak. Vitoria kentindeki Fernando Buesa Arena'da TSİ 21.30'da başlayacak karşılaşma televizyon kanalı 24'ten naklen yayınlanacak. Fenerbahçe Ülker, geçen hafta deplasmanda Yunanistan'ın Aris TT Bank takımını 96-88 yenerek liderlik koltuğuna otururken, TAU Ceramica ise deplasmanda Litvanya'nın Lietuvos Rytas takımını 84-81 mağlup etmişti.

20.02.2008


 

Uğur Uçar bugün dizinden ameliyat olacak

Galatasaray'da, Konyaspor maçında sakatlanan Uğur Uçar'ın bugün ameliyat olacağı açıklandı.

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, dün Acıbadem Hastanesi'nde ayrıntılı muayene ve tetkikleri tamamlanan Uğur Uçar'ın, sağ diz kapağında darbeye bağlı bir kırık tespit edildiği ve bugün Prof. Dr. Ömer Taşer ve ekibi tarafından ameliyat edileceği, ameliyat öncesi terapisine hemen başlandığı bildirildi. Öte yandan, Mehmet Topal'ın da Acıbadem Hastanesi'nde tetkiklerinin tamamlandığı ve sağ dizinde ödem tespit edildiği kaydedildi.

20.02.2008


 

Cumhurbaşkanımız bu tura katılmalı

44. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun tanıtımı ve yayın anlaşması Çırağan Sarayı'nda yapıldı. Görsel ve yazılı medyanın spor müdürleri ve yazarlarının katıldığı toplantıya, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, UCI (Dünya Bisiklet Federasyonu) Başkanı Pat Mc Quaid, Gençlik ve Spor Genel (GSGM) Müdürü Mehmet Atalay, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu katıldı.

7 GÜN SÜRECEK

İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda 13 Nisan'da başlayacak 44. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 20 Nisan'da Alanya'da sona erecek. İstanbul'un ardından İzmir'e uçakla geçecek olan yarışmacılar, daha sonra sırayla, İzmir-Kuşadası, Kuşadası-Bodrum, Bodrum-Marmaris, Marmaris-Fethiye, Kalkan-Finike, Finike-Antalya ve Antalya-Alanya etaplarını koşacak.Fransa, İtalya, Almanya, İspanya, İsviçre gibi Avrupa'nın birçok ülkesinden 22 takımın katılacağı tur, 1076 kilometrelik parkurda koşulacak. TRT ve Alman televizyon yapım firması EM Sport Media vasıtasıyla Avrupa'da çok sayıda televizyonda yer alacağı turda, sporculara 150 bin avro ödül dağıtılacak.

80 MİLYON KİŞİ İZLEYECEK

Devlet Bakanı Başesgioğlu, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun birçok yönden farklılık arz ettiğini belirterek,''Öncelikli olarak statüsü değişmiştir. Profesyonellerin yarışacağı, daha kaliteli bir statüye kavuşmuştur. Dolayısıyla dünyanın önemli kulüplerinin ve sporcuların katılacağı bir yarışma olacaktır'' İfadesini kullandı. Başesgioğlu, yarışın televizyon vasıtasıyla yaklaşık 80 milyon kişiye ulaşacağını dile getirirken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ödül törenlerine katılıp katılmayacağı yolundaki bir soruya, "Arkadaşlarımız bu konuda kendilerini bilgilendirecek" karşılığını verdi.

GÜL BİR İLKİ BAŞLATMALI

Şunu öncelikle belirtelim. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu şimdiye kadar bir bakan seviyesinde hiç tanıtılmadı. Sayın Başesgioğlu bu toplantıya iştirak ederek bisiklet sporuna gönül verenlere güzel bir destek mesajı vermiş oldu. Şimdi sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de aynı yolu takip etmeli. Cumhurbaşkanlığı adına tertiplenen bu uluslararası yarışa hiçbir cumhurbaşkanımız teşrif etmedi. Sayın Gül, bu ilgisizliğe artık son vermeli. Türkiye'nin tanıtımında büyük hizmetleri olacak bu yarışın en azından bir turuna katılıp, etap birincilerine kupalarını verebilir.

FRANSA TURU GİBİ OLACAK

GSGM Müdürü Mehmet Atalay, Nisan ayında Türkiye'yi dünyaya tanıtacak organizasyonlardan birini düzenleyeceklerini dile getirerek, bisiklet turunu Fransa Turu gibi tanınmış hale getirmek istediklerini söyledi. Bunun bir başlangıç olduğunu anlatan Atalay, ''Bu 5 yıl sonra, 10 yıl sonra daha da gelişecek. Türkiye Turu da dünyada tanınmış hale gelecek'' dedi.

UCI BAŞKANI İLGİYE ŞAŞIRDI

Dünya Bisiklet Federasyonu (UCI) Başkanı Pat Mc Quaid, toplantıya çok sayıda medya mensubunun ilgi göstermesine şaşırdı. Mc Quaid, ''Bu kadar çok medya temsilcilerini burada görmekten şaşırdım, yarışta da bu ilgiyi görmek isterim'' derken, kendilerinin de bu organizasyona önem ve destek verdiklerini ifade etti. Bisiklet sporunun Fransız, İtalyan ve İspanyollara mahsus bir spor olmadığını vurgulayan Pat Mc Quaid, ''Sayın Mehmet Atalay, 'Fransa turuna benzeyecek' dedi. Olmaması için hiç bir neden görmüyorum. Biz de destek vereceğiz" diye konuştu.

PROFESYONELLER YARIŞACAK

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu da Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda milli takımların ve profesyonellerin yarışmasıyla üst seviyede heyecanın yaşanacağını kaydetti.

Erol DOYURAN

20.02.2008


 

Leverkusen maçına Sloven hakem

Galatasaray'ın 21 Şubat Perşembe akşamı UEFA Kupası 3. turu rövanşında Almanya'nın Bayer 04 Leverkusen takımı ile deplasmanda yapacağı maçı Sloven hakem Damir Skomina yönetecek

Galatasaray, Bayer 04 Leverkusen ile 13 Şubat Çarşamba günü Ali Sami Yen Stadı'nda yaptığı ilk maçta golsüz berabere kalmıştı.

20.02.2008


 

Vakıfbank filede Bükreş'le oynuyor

Vakıfbank Güneş Sigorta Bayan Voleybol Takımı, Avrupa Çalenç Kupası çeyrek final rövanş maçında bugün deplasmanda Romanya'nın Dinamo Bükreş takımıyla karşılaşacak.

Başkent Bükreş'teki Lucian Grigorescu Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 19.30'da başlayacak. İstanbul'da yapılan ilk maçı temsilcimiz 3-0 kazanmıştı.

20.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri