Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan gündemi ekonomiye çevirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada ekonomiye vurgu yaptı. Erdoğan, ekonomideki gelişmelerin yanlış değerlendirildiğini savunarak, “Bazıları rakamları sevmez; rakamlarla, matematikle arası iyi değildir, bu gelişmeleri değerlendiremez. Ancak bu tabloya, bu gelişmelere, bu büyümeye, ilerlemeye rağmen, Türkiye ekonomisine karamsar senaryolar çizmek iyiniyetle bağdaşmaz” dedi.


Bahçeli’den ihanet suçlaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, azınlık vakıflarıyla ilgili çalışmalar hakkında, “MHP olarak, Cumhuriyetimizin varlığına dönük açık bir saldırı ve i

Baykal’a göre, türban Kur’ân'ın emri değil

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kendilerinin ‘türban Kur’an-ı Kerim’in emri değildir’ dediklerini, bunun da yararlı olduğunu savunarak, “Kimse bu konu


  AİHM yine mahkum etti

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Türkiye aleyhine açılan iki davayı karara bağladı.


  Şahin: Yeni 42 ilçe kurulacak

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Bakanlar Kurulu’nda, cezaevlerinin dış güvenliğinin Adalet Bakanlığına bağlanmasına ve 42 yeni ilçe kurulmasına ilişkin kanun tasarılarının imzaya açıldığını bildirdi.


  Hak-İş’ten Kosova sendikalarına destek

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Kosova’nın bağımsızlığını ilan etmesiyle ilgili olarak “Bağımsızlık için önemli mücadelelere imza atan işçisi, memuruyla birlikte tüm Kosova halkının, ülkenin kalkınması için önemli bir çaba harcayacağına yürekten inanıyoruz” dedi.


  Milliyetçilik, korkulardan besleniyor

TESEV’e “Milliyetçilik ve Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri” raporunu hazırlayan Doç. Dr. Umut Özkırımlı, “Türkiye’deki resmi milliyetçilik etnik bir milliyetçiliktir. Türkiye’deki AB karşıtları ile Avrupa’daki Türkiye karşıtları gerçeklikten uzak ve algılara dayalı sanal korkularla beslenmektedir” dedi.


  İcrada rüşvet operasyonu

Düzce İcra Dairesindeki işlemlere yönelik, bir ayı aşkın süredir devam eden soruşturma sonucunda, 23 kişi gözaltına alındı.


  Veliler için yol haritası

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı görevinden ayrılan Prof. Dr. İrfan Erdoğan başkanlığında, velilere, çocukların eğitiminde yardımcı olmak ve yeni müfredatı anlamalarını sağlayabilmek amacıyla için "İlköğr


  Cumhurbaşkanı Gül, Tanzanya’ya gidecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 26-28 Şubat tarihlerinde Tanzanya’ya resmî ziyarette bulunacak. Ziyaret, bu ülkeye cumhurbaşkanı düzeyinde yapılacak ilk ziyaret olacak.


  İran: PKK’ya karşı biz de çok şehit verdik

İran’ın Makü kenti 1. Derece Hudut Komiseri Albay Muhammet Ali Cihanbahş, “Terör örgütü PKK’ya yönelik Türkiye’de olduğu gibi İran topraklarında da operasyonlar icra edilmiş, bu uğurda güvenlik güçlerimiz çok sayıda şehit vermiştir” dedi.


  ÖSS adayları başvuru için beklemeyecek

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) katılacak adayların, bu yıldan itibaren sınav ücretini bankaya yatırdıktan hemen sonra başvurularını yaptırabileceklerini, artık 2 gün beklemelerine gerek olmadığını bildirdi.


  Almanya, İstanbul’da üniversite kurmak istiyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz’un İstanbul’da Alman üniversitesi kurmak istediklerini ifade ettiğini bildirdi.


  Doktorlar tercih aşamasında

Türk Sağlık-Sen tarafından son zamanlarda kamuoyunda sıkça tartışılan doktorların tam gün çalışması ile ilgili bir araştırma yapıldı. Sağlık Bakanlığı verilerine dayanılarak hazırlanan araştırmaya göre, 2007 yılı sonu itibariyle kamuda yarım zamanlı çalışan doktor sayısı 18 bin 250. Yarı zamanlı çalışan doktorların en çok olduğu şehir ise İstanbul. Türkiye’de sadece Tunceli’de yarı zamanlı çalışan doktor yok.


  İstanbul’un trafik-ulaşım problemi masaya yatırıldı

Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği 36. İstişare Kurulu Toplantısı’nda, İstanbul’un en önemli sorunlarından olan trafik ve ulaşımdaki problemler masaya yatırıldı.


  Yük treninin iki vagonu raydan çıktı

Balıkesir-Afyonkarahisar seferini yapan yük treninin iki vagonu, Nusrat-Mezitler istasyonları arasındaki bölgede raydan çıktı. Ölü ve yaralının olmadığı kaza sonucu, Ankara-İzmir demir yolu ulaşıma kapandı.


  Ters makasa giren tren kaza yaptı

Dün sabah saat 07.03’te Haydarpaşa-Ankara seferini yapan Anadolu Ekspresi’nin Sincan’da yolcu indirdiği esnada aynı yola giren, boş banliyö dizisi Anadolu Ekspresi’ne baş kısmından çarptı. Çarpmanın etkisiyle 13 yolcu hafif şekilde yaralandı.


  Bu kar, berekettir

Meyve ağaçlarının erken uyanması ve ilkbahar donlarından olumsuz etkilenmesini önlemesinin yanı sıra ekili hububat tohumlarını beslemesi sebebiyle, kar yağışı sevinçle karşılandı. Üreticiler, rezerv sularına katkı sağlayacak yağışın yaz kuraklığını da ortadan kaldırmasını bekliyor.


  Binlerce köy yolu kapalı

Yurt genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı, günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Alınan bilgiye göre, Orta Karadeniz bölgesindeki çok sayıda köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.


  Evsizlere şefkat eli uzandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cumartesi gününden bu yana, sokakta kalan 159 kişiyi donmaktan kurtardı.


  130 bin aileye gıda yardımı yapılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 130 bin aileye gıda, 110 bin aileye kömür yardımı yapacak.


  Yaban hayatına esnaf desteği

Yozgat’ta esnaf, ağır kış şartlarında aç kalan yaban hayvanları için çatı, duvar üzerleri ve bahçelere yem ile yiyecek bırakıyor.


  Gazlı içeceklerin yerine süt ve ayran

Gazlı içeceklerin kalsiyum kaybına yol açacağını belirten Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Damla Şimşek Gökşen, “Gazoz gibi kolalı ve gazlı içecekler yerine süt, su ve ayran içilmelidir” dedi.


  İnternet uyuşturuyor

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Çocuk Psikiyatristi Uzm. Dr. İsmail Yavaş, günlük hayatın parçası haline gelen interneti ‘’şuursuzca kullanan veya kötü niyetine alet eden kişilerin bu durumunun, bir çeşit hastalık olduğunu’’ bildirdi.


  Araçlara teknoloji fren

Bir Türk firmasının geliştirdiği teknoloji, gasp, tehdit, trafik kazası ya da kaçırma gibi tehlike anlarında, her türlü mesafeden araçların yakıtını keserek durdurabiliyor.


  Korkanlar için küçük iğne

Aşıdan korkanlar için, 10 kat daha küçük bir iğnenin kullanıldığı grip aşısı geliştirildi. Kas içine değil, deri altına yapılan aşının, 2009 yılında piyasaya çıkması bekleniyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri