Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Müşerref: İstifa etmem

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, seçimde muhaliflerin galibiyetine rağmen istifa etmeyi düşünmediğini açıkladı. Müşerref, Wall Street Journal için verdiği demeçte, iktidarda kalmayı düşündüğünü belirtti ve istifa edip etmeyeceğinin sorulması üzerine, “hayır henüz değil. Pakistan’a istikrarlı demokratik bir hükümet verecek biçimde ileriye gitmeliyiz” cevabını verdi.

Devlet Başkanının iktidarı Başbakan ile paylaşması gibi bir durumu olmadığını belirten Müşerref, “Başbakan ile Devlet Başkanı birbirinden kurtulmaya çalışırsa bir çatışma çıkar. Bu türden tehlikeleri bertaraf edebileceğimizi umuyorum. Bütün parti ve bütün koalisyonlarla çalışmayı isterim, çünkü bu Pakistan’ın yararına” dedi.

Muhaliflerinin kendisinden iktidardan ayrılmasını isteme ihtimalinden endişe edip etmediği yönündeki bir soruyu ise cevapsız bırakan Müşerref, “hükümet bünyesinde, farklı partiler arasında ve Başbakan ile hükümet arasında uyumlu ve uzlaşmacı siyasetleri hedeflemeliyiz. Ben bu yönde çaba harcayacağım” ifadesini kullandı.

ABD’DEN MÜŞERREF’E TAM DESTEK

Bu arada, Beyaz Saray, Pakistan’da yapılan seçimin “adil gibi göründüğünü” açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Dana Perino, “sanırım, seçimin geniş ölçüde adil olduğunu, insanların kendilerini ifade edebildiklerini ve oylarının geçerli olduğuna güvenebileceğini söyleyebiliriz. Nihaî sonuçları henüz almadık, dolasıyla sürece biraz zaman vermeliyiz. Ancak kurulduğunda yeni Pakistan hükümetinin Bush yönetimiyle terörle mücadeleye devam etmesini ve iki ülkenin terörle mücadele ortak kalmasını umuyoruz” dedi. Muhaliflerin istifa çağrıları karşısında Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in konumuyla ilgili olarak “göreceğiz” ifadesini kullanmakla yetinen Perino, Bush’un Cumhuriyetçi Partisinin 2006’daki seçim hezimetine atıfta bulunarak, “bir demokraside, Başkan Bush’un da iyi bildiği gibi, parlamento ya da kongre seçimlerinde partinizin kaybettiği durumlar oluyor. Bu başarısızlığı rağmen, bir hükümet olarak çalışmaya devam ediyoruz. Ve sanırım, Pakistan gibi bir ülke de bu yolu izleyecektir” dedi.

Seçimin adil ve özgür olmasını gözetmesinden dolayı Müşerref’in rolünü öven Perino, “Biz kendisinden ülkeyi demokrasi yoluna oturtmasını istedik, bu, son seçimde yapılmış gibi görünüyor” ifadesini kullandı.

/ WASHINGTON

21.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Müşerref: İstifa etmem

  Nejad’dan İsrail’e veryansın: Siyonizm, pis mikrop

  Irak gazetecilere mezar oldu

  Obama’nın 10’uncu zaferi

  Kosova’yı tanıyan tanıyana

  Dostum görevinden alındı

  3 Amerikan askeri öldürüldü

  Dünyanın en büyük uçağı arızalandı


 Son Dakika Haberleri