Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Nejad’dan İsrail’e veryansın: Siyonizm, pis mikrop

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran’ın nükleer çalışmalarını sürdürme kararlılığının büyük güçleri dize getirdiğini söyledi.

Ahmedinejad’ın Bender Abbas’ta yaptığı ve televizyonda yayımlanan konuşmasında, “İran ulusunun nükleer çalışmaları sürdürme iradesinin büyük güçlerin iradesine galip geldiğini ve onlara diz çöktürdüğünü” belirtti. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunun yayımlanması beklenen İran raporundan önce konuşan Ahmedinejad, İran ulusunun direnişinin iradelerinin daha güçlü olmasını sağladığını ifade etti. Ahmedinejad, İran ulusunun iradesinin, en küçük millî haklarını bile çiğnenmesine izin vermeyeceğini kaydetti.

Ahmedinejad, ayrıca UAEK’nın hazırladığı raporunda İran’ın faaliyetlerinin yasal olduğunu söylediğini belirterek, “Büyük güçler UAEK’ya ve bulgularına saygı göstermeli” diye konuştu.

Ahmedinejad, İsrail’i de eleştirdiği konuşmasında, İsrail için “pis mikrop” ve “vahşi hayvan” ifadelerini kullandı. Mahmud Ahmedinejad, “Dünya güçleri, siyonist rejim adı verilen pis bir mikrop çıkarttı ve bunu bölge ülkelerinin üzerine vahşi bir hayvan gibi saldı” dedi. Büyük güçleri İsrail’e milyarlarca dolarlık silâh vermekle de suçlayan Ahmedinejad, bunun amacının bölge ülkelerine korku salacak ve bölgeyi egemenliği altına alacak bir “korkuluk” ihdas etmek olduğunu savundu.

/ TAHRAN

21.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Müşerref: İstifa etmem

  Nejad’dan İsrail’e veryansın: Siyonizm, pis mikrop

  Irak gazetecilere mezar oldu

  Obama’nın 10’uncu zaferi

  Kosova’yı tanıyan tanıyana

  Dostum görevinden alındı

  3 Amerikan askeri öldürüldü

  Dünyanın en büyük uçağı arızalandı


 Son Dakika Haberleri