Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Miloşeviç dönemi gibi!

Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Belgrad’da çıkan şiddet olaylarının eski Yugoslavya Devlet Başkanı Slobodan Miloşeviç dönemini hatırlattığını söyledi. Taçi, Kosova’nın Sırbistan’dan bağımsızlığını ilân etmesinden sonra Associated Press haber ajansına verdiği demeçte, protestocuların ABD büyükelçiliğine ve diğer yabancı temsilciliklere saldırı görüntülerinin korkunç olduğunu söyledi.

Şiddet olaylarının, 1998-1999’da Miloşeviç’in Arnavut ayrılıkçılara karşı savaşını hatırlattığını belirten Taçi, NATO barış gücüne güvendiğini ve Kosova’nın bağımsızlığının ABD ve Avrupalı ülkeler tarafından tanınmasının, Kosova’nın güvenliğini temin edeceğini ifade etti.

ABD elçiliğinden ceset çıktı

Sırbistan’ın başşehri Belgrad’daki gösteride ateşe verilen ABD Büyükelçiliği binasından yanmış bir cesedin çıkarıldığı bildirildi. Belgrad’dan yayım yapan Pink Televizyonu, binadan çıkarılan cesedin kime ait olduğunun belirlenemediğini, ancak cesedin bir göstericiye ait olduğunun sanıldığını duyurdu.

ABD Büyükelçiliği de binadan yanmış bir ceset çıkarıldığını doğruladı. Belgrad’da 150 bin kişinin toplandığı gösteride kimi göstericiler ABD, Hırvatistan, İngiltere ve Türkiye büyükelçiliklerine saldırdı. Gösteride 19’u polis, 70 kişi yaralandı.

Kosova meclisinin Sırbistan’dan bağımsızlığını ilân etmesinin ardından Kosova’yı tanıyan ABD’nin yanı sıra, Türkiye, İngiltere ve Hırvatistan’ın da Belgrad’daki büyükelçiliklerine yönelik çeşitli saldırılar düzenlendi.

AB: Elçilikler korunsun

Öte yandan AB’nin Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana Sırbistan’dan, Kosova’nın bağımsızlığını protesto için yapılan gösterilerde hedef alınan yabancı elçilikleri daha fazla korumasını istedi. Solana, şiddetin AB-Sırbistan ilişkileri üzerinde etkisi olabileceği uyarısında da bulundu. Slovenya’da bulunan Javier Solana, gazetecilere yaptığı açıklamada “Elçilikler korunmalı, bu o ülkenin yükümlülüğüdür” dedi.

Rusya: Askeri güç kullanırız

Bu arada Rusya’nın NATO özel temsilcisi Dimitriy Ragozin, tüm AB üyesi ülkelerin Kosova’nın bağımsızlığını tanıması ve NATO’nun Kosova’daki yetkilerini aşması halinde Rusya’nın dünya arenasındaki saygınlığını korumak için askeri güce başvurabileceği uyarısında bulundu.

Brüksel’de bulunan Ragozin, Moskova’daki gazetecilere telefonla yaptığı açıklamada, ancak işin bu noktaya gelmeyeceğini ima ederek, ‘’Rusya ile NATO arasında Kosova yüzünden bir savaş olmayacağı garantisini size verebilirim’’ dedi.

/ PRİŞTİNE

23.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Miloşeviç dönemi gibi!

  Sırbistan: Büyükelçiliğe saldırı kabul edilemez

  Rusya: Kosova görüşmeleri yeniden başlasın

  Bosnalı Sırplardan ayrılma tehdidi

  Pakistan'da koalisyon sesleri

  Rumlar liderini seçecek

  Bush’un Afrika gezisi bitti

  Misket bombalarına devam!

  BM’den İran’a yeni yaptırımlar

  Amerika yerlileri Türkmüş!

  Avustralya ve Kanada çekiliyor

  Sri Lanka’da çatışma: 95 ölü

  ABD: Harekâtı bekliyorduk

  İngiliz çocuklarda şişmanlık sorunu


 Son Dakika Haberleri