Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Cârî açık kırmızı alarm

Deutsche Bank Baş Ekonomisti Prof. Dr. Norbert Walter, cârî açığın bir kırmızı ışık olduğuna dikkat çekerek, “Sizi alarme eder. Bu nedenle uluslararası yatırımcılar Türkiye gibi ülkelere temkinli bakarlar, temkinli giderler” dedi.

Walter, Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi, İstanbul Politikalar Merkezi ve Institute of Cultural Diplomacy tarafından düzenlenen konferansta, ‘’Eşik Altı (Subprime) Emlak Kredileri Krizi: İş Dünyası ve Düzenleyici Kurumlar Açısından Sonuçları’’ konulu bir konuşma yaptı.

Konuşmasının ardından soruları da cevaplayan Prof. Dr. Norbert Walter, Türkiye’ye ilişkin bir soru üzerine, büyüme ivmesi yakalamış alt yapı yatırımlarına ihtiyaç duyan ülkelerin her açıdan cazip olduğuna, Türkiye’nin de böyle bir özellik taşıdığına işaret ederek, şöyle devam etti:

‘’Eğer cari açığın sadece olumsuz yanlarına bakarsanız fırsatları kaçırırsınız. Uluslar arası yatırımcılar Türkiye’de fırsat görürse giriyor. Ancak, eğer yatırımcılar yatırımlarını kendi nakit akışlarıyla değil, piyasalara başvurarak karşılarsa risk primi daha da yükselir. Bu sebeple cari açık kırmızı ışıktır, sizi alarme eder. Bu nedenle uluslar arası yatırımcılar Türkiye gibi ülkelere temkinli bakarlar, temkinli giderler. Cari açık bir ülkede yüksekse bir ek risk primi vardır ve bu dikkate alınır. Risk priminiz yüksekse bu sizi kırılgan yapar. Romanya, Bulgaristan, Türkiye de öyle...’’

/ İSTANBUL

24.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Cârî açık kırmızı alarm

  TOKİ, konut satacak

  Besiciler desteklenmeli

  Başkan Özhaseki: Değişime ayak uyduramayan esnaf yok olur

  Kış turizmini Almanya ayakta tutuyor

  Konyalı'ya “Konukseverlik" ödülü

  Emekliler: Katkı Payı’ndan vazgeçilsin

  Singer aldılar, kazandılar


 Son Dakika Haberleri