Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hillary yenildikçe sertleşiyor

ABD’de Demokrat Parti’nin başkan adaylığı için amansız bir yarışa girişen Hillary Clinton ile Barack Obama arasındaki söz düellosu giderek sertleşiyor.

Clinton, kampanya mücadelesindeki kritik noktalardan Ohio eyaletinde bir mitingden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, rakibi Barack Obama’nın seçim kampanyası broşürlerinde, kendisinin sağlık konusundaki projelerinin “bariz şekilde yanlış” tanıtıldığını belirterek, yalancılıkla itham ettiği Obama’yı Demokrat Parti’nin adayının belirleneceği yarışta Cumhuriyetçi Parti taktikleri uygulamakla suçladı.

Obama’nın kampanya broşürünü elinde sallayan Clinton, “Utanmalısın Barack Obama” diyerek, Obama’nın kampanyasında, kendi sağlık hizmetleri planıyla ilgili kasıtlı şekilde yanlış bilgi verdiğini savundu.

Obama ise kampanya broşürlerindeki Clinton’ın sağlık hizmetleriyle ilgili açıklamaların doğru olduğunu savundu ve Hillary Clinton’ı “negatif kampanya” yürütmekle suçladı.

Son 11 ön seçimin tamamını kazanan Obama, partisinin başkan adaylığı için gereken delegelerin sayısında da önde giderken, Clinton, bütün umudunu iki büyük eyalet Texas ve Ohio’da 4 Martta yapılacak ön seçimlere bağlamış bulunuyor.

/ ANKARA

25.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hillary yenildikçe sertleşiyor

  Operasyon uzamasın

  Sarkozy: ‘Çek arabanı dingil’

  The Guardian: Harekâtın amacı güçlü mesaj

  Nejad: Bize yaptırım işlemez

  İtidalsiz Rusya’dan itidal çağrısı

  Hollanda’da Selimiye Camii

  Hocalı katliâmı anıldı

  Kürt yönetiminden işbirliği teklifi


 Son Dakika Haberleri