Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hollanda’da Selimiye Camii

Hollanda’nın Haarlem şehrinde Türk Diyanet Vakfı’na bağlı olarak Hollandalı Türklerin katkılarıyla yaptırılan Selimiye Camisi görkemli törenle ibadete açıldı.

Çok sayıda Türk ve Hollandalı yetkili ile vatandaşların katıldığı törende konuşan Millî Eğitim eski Bakanı Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam Selimiye Camii’nin açılışının, bu ülkedeki Türk toplumu adına gurur verici bir gelişme olduğunu belirterek, anne babaların çocuklarının eğitimine her zamankinden daha çok önem vermeleri çağrısında bulundu.

Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Bülent Şenay ise, caminin yapımının birinci aşama olduğunu, bunun başarıyla tamamlandığını, şimdiyse ‘gönülleri ve cemaatini’ imar etme zamanı olduğunu söyledi. Şenay, bu açıdan ibadet yerlerinin yapılması kadar bunun içinin ve maneviyatının da doldurulmasının büyük önem taşıdığını vurguladı. Haarlem Belediye Başkan Yardımcısı Martin Divendaal da “Haarlemli Türklerin anıtsal bir özellik taşıyan bu camiye kavuşmalarıyla yaşadıkları sevinci” paylaştığını söyledi. ‘’Büyük beklentilerle inşasına başlanan bu eser tam bir Hollanda ve Türk camisi oldu’’ diyerek sözlerine başlayan, Haarlem Belediyesi Eski Başkanı Jaap Pop yakasında Türk bayrağı ile yaptığı konuşmasında, caminin Türklerin entegrasyona katkıda bulunarak toplumun bir biriyle kaynaşmasında büyük bir rol oynayacağını söyledi.

Mehteran takımıyla halk oyunları gösterilerinin sunulduğu iki gün devam eden açılış Hollanda ve Türk toplumu tarafından takdirle karşılandı. Dâvetlilere ve vatandaşlara iki gün boyunca Türk yemekleri ve tatlıları ikram edildi.

Haarlem şehrinde, arsası 2000’li yılların hemen başında satın alınan ancak semt sakinlerinin karşı çıkması yüzünden uzun süre inşaat izni alınamayan Selimiye Camii, mahkeme kararıyla bu hakkı kazandı ve yapımı son iki yıl içinde tamamlandı. Minaresi bulunmayan ve üzerinde toplam 40 üçgenden oluşan büyük bir yeşil kubbeyle kaplı camide, yaklaşık 2 bin kişi aynı anda ibadet edebiliyor. Arsası dışında yapım maliyeti 2 milyon avroyu aşan caminin giderlerinin tamamı vatandaşların katkılarıyla karşılanıyor.

/ HAARLEM

25.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hillary yenildikçe sertleşiyor

  Operasyon uzamasın

  Sarkozy: ‘Çek arabanı dingil’

  The Guardian: Harekâtın amacı güçlü mesaj

  Nejad: Bize yaptırım işlemez

  İtidalsiz Rusya’dan itidal çağrısı

  Hollanda’da Selimiye Camii

  Hocalı katliâmı anıldı

  Kürt yönetiminden işbirliği teklifi


 Son Dakika Haberleri